Παντελάκης: «Στήριγμά μας ο κ. Μαρινάκης, κάναμε όλοι ένα βήμα παραπάνω φέτος»

Παντελάκης: «Στήριγμά μας ο κ. Μαρινάκης, κάναμε όλοι ένα βήμα παραπάνω φέτος»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, μιλάει στο «10» για το 4ο αήττητο νταμπλ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Πειραιά, κάνει τον απολογισμό της σεζόν και μιλάει για τη συνεισφορά των Μιχάλη Κουντούρη, Γιώργου Λεριώτη στο τμήμα.

Στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής του Ολυμπιακού βίωσε πολύ όμορφες στιγμές. Ο Γιώργος Παντελάκης από το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου είναι νταμπλούχος Ελλάδας με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Ερυθρόλευκων, σε μία σεζόν που είχε μόνο επιτυχίες εντός των συνόρων, αλλά και την ευρωπαϊκή καταξίωση, με την ιστορική συμμετοχή στην Ευρωλίγκα Γυναικών!

Όντας στο πλευρό της Ελένης Καπογιάννη και στη συνέχεια, έστω και για λίγο, του Κώστα Μίσσα, έμαθε πολλά. Δούλεψε ακόμα περισσότερο και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ακόμα πιο ισχυρός, παίζοντας όμορφο μπάσκετ, κατακτώντας και τους δύο τίτλους στην χώρα μας και παρουσιάζοντας ένα αξιόμαχο σύνολο στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωσης της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Παντελάκης μίλησε στο «10» προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, όπου ο Ολυμπιακός έφτασε τις 113 σερί νίκες από τη στιγμή της επανίδρυσης του τμήματος.

– Κοινότυπη λίγο ως ερώτηση και… πολυφορεμένη μετά από τίτλους, αλλά ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που κατέληξε η χρονιά, είχαμε μία παραπάνω σιγουριά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν πάμε τον χρόνο πίσω, σίγουρα είχαμε μία έντονη χρονιά και ξεκινήσαμε πολύ νωρίς με τα παιχνίδια με την Βίσλα Κρακοβίας, που μας οδήγησαν στον όμιλο της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα, αν και έχει αποδυναμωθεί το ρόστερ μας βάσει ονομάτων και μόνο, ξέραμε ότι πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και αν ήταν δυνατόν και αήττητοι.

Καταλήξαμε η ομάδα να παίζει εξίσου καλά με τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι δεν υστερήσαμε πουθενά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω και αγωνιστικά αλλά και δημιουργώντας έναν κορμό που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για ακόμα περισσότερα χρόνια».

– Τελικά ήταν έτσι όπως τα περίμενες, αν γυρίσουμε δηλαδή πίσω και δούμε τον Γιώργο στην αρχή της σεζόν όταν και είχε συμφωνήσει να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού;

«Κοίτα, πάντα όταν πας να αναλάβεις μία δουλειά, κάθεσαι με ωριμότητα και σοβαρότητα και κοιτάς τι έχεις στα χέρια σου. Προσπαθείς να οραματιστείς και να δεις πως θα πορευτείς με το υλικό που έχεις. Οπότε όταν ανέλαβα εγώ την ομάδα και επειδή ήξερα τις παίκτριες από πριν, γνώριζα τις δυνατότητές τους και πίστευα πάρα πολύ σε αυτές. Βασικά πίστευα και στον εαυτό μου πολύ, γνώριζα τι δουλειά κάνουν οι συνεργάτες μου, οπότε ως ένα σημείο γνώριζα ότι θα κυλήσει κάπως έτσι η χρονιά».

– Ποια είναι η ανάμνηση από αυτήν την σεζόν που δεν σου φεύγει με τίποτα από το μυαλό;

«Είναι πολύ εύκολη η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, γιατί αν κοιτάξω πίσω, η στιγμή που μου έχει μείνει και ήταν πολύ νωρίς, ήταν το καλάθι της Πηνελόπης μέσα στην Κρακοβία, σε ένα πάρα πολύ σφικτό παιχνίδι, με πάρα πολύ κόσμο που φώναζε εναντίον μας. Είχαμε και μία άπειρη ομάδα, η οποία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κερδίσαμε και ξεκίνησε η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως ένα σημείο φάνηκε από πολύ νωρίς πως θα εξελιχθεί αυτή η χρονιά».

– Ισως σας… ατσάλωσε η πορεία στην Ευρώπη και αυτό το καλάθι της Πηνελόπης ενόψει και της δύσκολης συνέχειας;

«Ηταν κάτι που έδειξε στις παίκτριες ότι μπορούν να τα καταφέρουν γιατί ξεκινώντας στην κλήρωση με τη Βίσλα, οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα είναι ένα πολύ εύκολο ζευγάρι για την ομάδα της Κρακοβίας. Εμείς βλέπαμε πάντως κάτι εντελώς αντίθετο. Τα κορίτσια πίστεψαν σε μένα και αυτό μας έδεσε ακόμα περισσότερο σαν ομάδα και πολύ γρήγορα αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτριών προς τα εμένα και μεταξύ τους».

– Πως νιώθεις που υπάρχουν δίπλα σου τόσοι άνθρωποι που στηρίζουν; Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία στιβαρή διοίκηση και ο Ερασιτέχνης έχει πετύχει σπουδαία πράγματα αυτά τα χρόνια.

«Οπως έχω ξαναπεί. Γενικότερα ο αθλητισμός περνάει δύσκολες στιγμές. Πολύ δύσκολες στιγμές για όλους μας. Από την μεριά μου εγώ κάνω την δουλειά μου, επαγγελματικά και στο 100% χωρίς να κάνω δεύτερες σκέψεις για το οτιδήποτε άλλο, εξαιτίας κάποιων ανθρώπων που είναι κοντά μου. Και φυσικά οι άνθρωποι αυτοί είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι κοντά στον Ερασιτέχνη και τον στηρίζει, όπως και στο τμήμα μας είναι κοντά και το στηρίζει πολύ, ο Μιχάλης Κουντούρης, που είναι εκεί όποτε τον χρειαστούμε και φυσικά ο χορηγός μας, ο Γιώργος Λεριώτης. Ενας κοντινός μου άνθρωπος. Και οι τρεις όμως είναι άνθρωποι που έχουν πιστέψει και σε εμένα και στις δυνατότητές μου, οπότε όταν νιώθεις στην στήριξη, νιώθεις και μία ασφάλεια για να κάνεις ακόμα καλύτερα τη δουλειά σου».

– Από την άλλη έχεις και ένα δυνατό σταφ κοντά σου, που είναι φορές που σου προετοιμάζει και την… μισή δουλειά πριν από κάθε ματς.

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ξεχωριστό κεφάλαιο το σταφ για έναν προπονητή. Χωρίς καλούς συνεργάτες δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Οφείλω λοιπόν να αναφέρω τα ονόματά τους. Ο πρώτος είναι ο άμεσος συνεργάτης μου, ο Θάνος Νίκλας, ο οποίος είναι ένας νέος προπονητής με πολύ όρεξη, διάθεση και γνώση και ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό γρανάζι στην λειτουργία της ομάδας μας. Φυσικά ο γυμναστής μας, ο Δημήτρης Βελιανίτης, που είχε το κομμάτι της ενδυνάμωσης και όλου του προγραμματισμού της ομάδας. Εχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά φέτος και μας βοήθησε πάρα πολύ ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς, σε μία χρονιά με περισσότερα παιχνίδια από ότι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Και σίγουρα σε αυτό έχει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Ταυτόχρονα είναι ο Κώστας Λώλης, ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας μας, που όταν προέκυψε κάτι είχαμε τον μικρότερο χρόνο αποκατάστασης, βάσει του χρόνου που θα περιμέναμε για έναν τραυματισμό. Και φυσικά οι υπόλοιποι άνθρωποι που έχουν δουλέψει πάρα πολύ και είναι οι… εργάτες της ομάδας μας, όπως η τιμ Μάνατζερ, Εύη Δημητράτου, ο φροντιστής μας, ο Σταύρος που εκτός ότι μας προσέχει, συμβάλλει και στο καλό κλίμα της ομάδας, ο Μιχάλης Σκουλιδάς που έτρεχε για τα πάντα στην ομάδα και είναι ένας αγαπητός άνθρωπος σε όλους μας  και εννοείται φυσικά ο Παναγιώτης Φασούλας, που είναι ο General Manager της ομάδας, μία τεράστια προσωπικότητα της ομάδας και δίπλα μας πάντα όταν τον χρειαζόμαστε».

– Νιώθεις από την μεριά σου ότι πέτυχες και κάτι παραπάνω φέτος; Είδαμε αθλήτριες που πολύ κόσμος δεν της ξέρει, να πρωταγωνιστούν και σε νεαρή ηλικία να αποδεικνύουν ότι έχουν μπόλικο μέλλον μπροστά τους.

«Το σημαντικό για έναν προπονητή είναι πέραν των ομαδικών στόχων που βάζει είναι να βάζει και ατομικούς στόχους για τις παίκτριες αναφορικά με την βελτίωσή τους. Οταν παίρνουμε π.χ. μία αθλήτρια που είναι στο 6, η δουλειά μας είναι όταν έχει τελειώσει η σεζόν να είναι τουλάχιστον στο 7. Αν μείνει στο 6 δεν είναι αποτυχία, αν πάει όμως στο 5 είναι σίγουρα. Εγώ πιστεύω ότι όλες οι κοπέλες φέτος έκαναν ένα βήμα παραπάνω και κάποιες έκαναν πολλά βήματα παραπάνω και από τη στιγμή που είχαμε νεαρές παίκτριες στην ομάδα και μπόρεσαν και διακρίθηκαν και θα στελεχώσουν ή ήδη στελεχώνουν την εθνική ομάδα, είναι ένα έργο που το πιστώνεται και η αθλήτρια αλλά και η ομάδα που δουλεύει πάνω σε αυτές».

– Ο Ολυμπιακός είναι στο 113-0 στην Ελλάδα, τέσσερα χρόνια αήττητος, κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα και ήταν αξιοπρεπέστατος στην Ευρωλίγκα απέναντι σε ομάδες που έχουν χρόνια σε αυτό το επίπεδο. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε για του χρόνου;

«Τώρα θα ξεκουραστούμε λίγο αλλά δεν είναι και τόσος πολύς ο χρόνος ξεκούρασης, αφού έχουμε πάρα πολλά πράγματα να δουλέψουμε για την ομάδα. Ο στόχος της ομάδας για την επόμενη σεζόν θα είναι πάλι να καταφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε και φυσικά ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα πρέπει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους. Εντάξει το 113-0 το έχουμε στο μυαλό μας αλλά δεν χρειάζεται εμείς να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Μας άνοιξε η όρεξη με την Ευρωλίγκα και τους αγώνες που δώσαμε φέτος και πλέον πρέπει από την επόμενη σεζόν να κάνουμε και εκεί μία καλύτερη πορεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ