Η κόπρος του Αυγεία

Η κόπρος του Αυγεία

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ξεσπαθώνει και… απαντά στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, δείχνοντας πως ο καιρός της αδράνειας έχει περάσει.

Το αφήγημα των όψιμων υποστηρικτών του Βασιλακόπουλου είναι ότι τόσα χρόνια, με δημοκρατικές διαδικασίες, εκλέγεται άνευ αντιπάλου. Ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται και πως – στο τέλος της ημέρας – η παρουσία του είναι ένας αέναος μονόδρομος για το εθνικό μας σπορ. Όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια ή έχει λάθος πληροφόρηση, ή συνειδητά ψεύδεται. Όπως και να έχει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, πλέον πρώην διεθνής παίκτης του Ηρακλή και εξαιρετικός επιστήμονας, φωνάζει «παρών» και δείχνει ότι ο καιρός που… όλα τα έσκιαζε η φοβέρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε την εξαιρετική και τεκμηριωμένη άποψή του έτσι όπως την κατέθεσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία, με τα 3.000 βόδια, η οποία επί πολλά χρόνια (αναφέρεται και 30) δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.

Καιρός ήτανε λοιπόν να καθαριστεί, επιτέλους, και η κόπρος του Ελληνικού Μπάσκετ, από τον Αυγενάκη, που ως άλλος Ηρακλής, κόντρα στο κατεστημένο του ‘’Αυγεία’’, με νομοσχέδιο ‘’ποταμό’’, καθαρίζει τα συσσωρευμένα από 30 και πλέον χρόνια σκάνδαλα και παρανομίες του μπασκετικού στάβλου, για να μπορέσουν τα παιδιά μας, και οι νέοι αθλητές, να παίξουν προς τέρψη αυτών που αγαπούν το άθλημα, Μπάσκετ στην Ελλάδα.

Καταρχήν λοιπόν, και επειδή στην Ελλάδα είμαστε επιρρεπείς στην απομείωση των σημαντικών και την υπερμεγέθυνση των ασήμαντων γεγονότων και προσώπων, Υποκλιθείτε όλοι στον κ. Αυγενάκη. Ποιος είναι ο Αυγενάκης; Εκείνος που τόλμησε κόντρα στο κατεστημένο, να κάνει τον πρώτο του Ηράκλειο Άθλο!

Η Χαλιμά όμως συνεχίζει τα παραμύθια προς τα παιδιά, γι αυτό, ας πούμε την αλήθεια σε εκείνους που αγαπούν, το πραγματικό, Αθλητικό Κίνημα και το Ελληνικό Μπάσκετ.

Επισταμένως, η επιτυχία της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης συσχετίζεται μόνον με τα αποτελέσματα της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης. Είναι αυτό σωστό; Η Εθνική ομάδα μπάσκετ απαρτίζεται από τους επαγγελματίες Έλληνες καλαθοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν μπάσκετ στην Ελλάδα χάριν των σωματείων τους, που μπόρεσαν να τους πληρώσουν και κάνουν τα πάντα για να συντηρούν την υγεία τους, την αγωνιστική τους κατάσταση και την ψυχολογία τους σε υψηλό επίπεδο, και από εκείνους τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές που παίζουν μπάσκετ στο εξωτερικό. Εύγε λοιπόν στα σωματεία και τους παίκτες που ρισκάροντας την υγεία τους και την καριέρα τους, σε κάθε κάλεσμα της ομοσπονδίας δηλώνουν χωρίς αμοιβή, παρόντες.

Μέχρι εδώ, η συμμετοχή της ομοσπονδίας ποια είναι; Ναι, βέβαια, ο ‘’Αυγείας’’ αποφασίζει για την πρόσληψη προπονητή και κάνει επιλογές που να του επιτρέπουν να έχει άποψη για την σύνθεση της ομάδας και τα αγωνιστικά σχήματα. Και αν αυτός ο προπονητής αρνηθεί κάποια στιγμή να συμβαδίσει με τη γνώμη του ‘’Αυγεία’’ που γνωρίζει… και για αυτό φυσικά, έχει γνώμη, ο προπονητής εξαναγκάζεται άμεσα ή έμμεσα, σε απομάκρυνση. Θυμηθείτε την περίπτωση Κιουμουρτζόγλου, Γιαννάκη, κ.λ.π

Θα παραδεχόμουνα την συμβολή της ομοσπονδίας στις όποιες επιτυχίες της ανδρικής Εθνικής ομάδας, αν οι κορυφαίοι παίκτες μας που συνέβαλλαν τα μέγιστα σε αυτές, προέρχονταν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας. Γνωρίζετε ότι οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Τσαρτσαρής, τα αδέρφια Αντετοκούμπο και άλλοι, ανάμεσα σε αυτούς και o συντάκτης του παρόντος άρθρου, ήταν στα αζήτητα μέχρι να γίνουν 19-20 χρονών και τυχαία να ανακαλυφθούν από τον προπονητή κάποιου σωματείου;

Ο ΄’Αυγείας’’ διατυμπανίζει το Αθλητικό κίνημα. Στην Αρχαία Ελλάδα, ο αθλητισμός στην Αθήνα, θεωρούταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, ολοκληρώνεται το αθλητικό ιδεώδες και στεφανώνεται με τις αξίες και τα ιδανικά του ευγενούς συναγωνισμού, της άμιλλας.

Το αθλητικό κίνημα του ‘’Αυγεία’’ είναι στην πραγματικότητα ένα καλοστημένο ομοσπονδιακό κίνημα, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, εξουσιαστικό, χωρίς διαφάνεια, με μυστικούς μηχανισμούς χειραγώγησης αποφάσεων, επιρροής και διαμόρφωσης αποτελεσμάτων που εξυπηρετούν τριγωνικούς συσχετισμούς.

• Κατάπτυστες εκλογικές διαδικασίες με στημένο μηχανισμό ενεργοποίησης περιφερειακών δημάρχων και με την υπόσχεση της ανταλλαγής ψήφων.

• Διαδικασία εκλογών με αθεώρητα ψηφοδέλτια, αλλά με μαύρο στυλό, δικαστικοί αντιπρόσωποι πάντα οι ίδιοι, και κατάθεση ψήφου δια εξουσιοδοτημένων εντεταλμένων αντιπροσώπων. 580 σωματεία ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές με παρουσία 60 ατόμων στον εκλογικό χώρο, οι περισσότεροι αντρόγυνα με πληρωμένα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής, ως δωράκι εξυπηρέτησης του μυστικού σχεδίου.

• Μηχανισμοί ανταποδοτικής σχέσης με τους οποίους κάποιοι εμφανώς υποδεέστεροι έκαναν παράνομο πλουτισμό εξυπηρετώντας παράνομα συμφέροντα εις βάρος των άξιων και ικανών, οι οποίοι παραγκωνίστηκαν με την ταμπέλα του παράξενου και του εγωκεντρικού.

• Μηχανισμοί φίμωσης, είτε χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης

• Εργαλειοποίηση της διαιτησίας που περιλαμβάνει διατάξεις, όργανα, επιτροπές και αποφάσεις οι οποίες διέγραψαν από το χάρτη τους τίμιους και μη προσεγγίσιμους και ευνόησαν τους ακόλουθους. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν συμφωνεί η ομοσπονδία να γίνουν οι διαιτητές επαγγελματίες και να διαχειρίζεται το κεφάλαιο διαιτησία ο ΕΣΑΚΕ, ο ‘’Αυγείας’’ εμφανίζεται ως σωτήρας και προστάτης του Ελληνικού Μπάσκετ και του αθλητικού κινήματος. Γιατί δεν σταματάει πια το παραμύθι και να παραδειγματιστούμε από το NBA, το καλύτερο μοντέλο επαγγελματικού μπάσκετ, με συμμετοχή ομάδων εταιρειών, επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών, προπονητών αλλά και διαιτητών κύριε πρόεδρε…. Καταστράφηκε το μπάσκετ στην Αμερική ή το Αμερικανικό μπάσκετ με το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας; Συσχέτισε κανείς την επιτυχία λειτουργίας της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ, της οποίας είναι μέλος η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ (NBA), για το αν πήρε η εθνική τους ομάδα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ή αποκλείστηκε από την Ελλάδα; Ακούσατε ποτέ στις ΗΠΑ να τρώγονται οι ομάδες μεταξύ τους, ακούσατε να γίνονται επεισόδια, να σκοτώνονται πρόεδροι-ιδιοκτήτες ομάδων, να κάνουν διαιτητές μηνύσεις κατά της αρχής διορισμού διαιτητών και κατά του προέδρου της ομοσπονδίας, ακούσατε ποτέ ιστορικές ομάδες να αποφασίζουν να υποβιβαστούν κατηγορία;

• Ποιος έξυπνος και υγιής επιχειρηματίας αποφασίζει να επενδύσει στο Ελληνικό μπάσκετ βλέποντας ότι δεν παίζεται μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα χειραγωγείται το άθλημα συνολικά, με αποτέλεσμα ιστορικοί σύλλογοι και σωματεία να βιώνουν τη σημερινή κατάντια;

Για ποιο αθλητικό κίνημα μιλάμε λοιπόν! Θα έπρεπε να θρηνούμε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ελληνικό μπάσκετ και ποσώς αυτό έχει σχέση με το αν η Εθνική ανδρών είναι 7η ή 1η στην παγκόσμια κατάταξη. Το αθλητικό κίνημα έχει να κάνει με Διαφάνεια, Πολιτισμό, Παιδεία και Ψυχαγωγία”.

Με τιμή,

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Βετεράνος Διεθνής Καλαθοσφαιριστής

Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Διευθυντής Hermes Healthcare LTD

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ