Ρίψασπις ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «κρύφτηκε» πάλι

Ρίψασπις ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «κρύφτηκε» πάλι

Δεν εμφανίστηκε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Έστειλε τον Τσαγκρώνη με… έτοιμο κείμενο 1.5 σελίδας

Πήγαν να δώσουν τη μάχη τους. Χαμένη; Μάλλον (ελπίζουμε). Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής,, πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Μαντέψτε ποιος έλειπε; Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος! Αντί να πάει, να δώσει τη μάχη για να υπερασπιστεί αυτά που πρεσβεύει, έστειλε τον… αντ’ αυτού, για τα μάτια του κόσμου.

Ο Τάκης Τσαγκρόνης πήγε κι ανάγνωσε ένα κείμενο 1.5 σελίδας, δείγμα του ότι η ΕΟΚ και προσωπικά ο πρόεδρος της, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για άλλη μια φορά (είναι κανόνας) δεν μπήκε στη μάχη, πέταξε την ασπίδα, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία να καταθέσει στη Βουλή την άποψή του και να υπερασπιστεί αυτό που εκείνος θεωρεί δίκαιο. Φυσικά, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τον αγώνα του.

Από την άλλη είδαμε τον Σεβαστή να… τσαλακώνεται, να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Νίκο Κακλαμανάκη, να το… παλεύει. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς παρά να το αξιολογήσεις. Όπως ταυτόχρονα αξιολογείται και η διαρκής απουσία του Βασιλακόπουλου, από τη Βουλή, από τους αγώνες μπάσκετ (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), από τα προβλήματα του χώρου, πολλά από τα οποία δημιούργησε ο ίδιος.

Σταθερά φωνάζει «παρών» όταν πρόκειται να τιμηθεί, αλλά ποτέ τα τελευταία χρόνια (τα τελευταία… πολλά χρόνια) δεν βγήκε μπροστά να παλέψει για τα… πιστεύω του. Κι αυτό καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει, όπως επιτάσσει η κουλτούρα του. Μόνο που το μπάσκετ χρειάζεται πρόεδρο, ο οποίος να έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί, όχι να στέλνει σε όλα τα δύσκολα τον Τάκη Τσαγκρώνη, ο οποίος δεν μπήκε καν στον κόπο να επιχειρήσει να πείσει τα μέλη της Επιτροπής.

Είναι πλέον εμφανές ότι ο κ. Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να αντιπαλέψει, απλά περιμένει είτε βοήθεια από το εξωτερικό (που δεν θα έρθει), είτε να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα. Εκείνος προτιμά ασφαλές περιβάλλον, να κάνει χιούμορ περί ομορφιάς, ή συνεντεύξεις μονολόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ