Κολοβέρος-Νικολαΐδης: Τα τεράστια κέρδη του Ολυμπιακού Β’

Κολοβέρος-Νικολαΐδης: Τα τεράστια κέρδη του Ολυμπιακού Β’

Οι δύο νεαροί έχουν αποκτήσει παραστάσεις από την αναπτυξιακή ομάδα των Ερυθρόλευκων και την ανταγωνιστική Α2 και αποτελούν σοβαρή επένδυση για το μέλλον των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι πήρε μία τεράστια απόφαση. Έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα αγωνιστεί στην Α1 και δεν θα ψάξει και τρόπο για να επιστρέψει ακόμα εκεί, προχώρησε στην δημιουργία μίας αναπτυξιακής ομάδας που θα αγωνιστεί στην Α2. Πως θα γινόταν αυτό; Με παιδιά από τις Ακαδημίες του, κάποιες προσθήκες με αθλητές που έχουν ζήσει στο… πετσί τους την κατηγορία και μερικούς νεαρούς που μπορούν να λάμψουν στο μέλλον. Με τον Δημήτρη Τσαλδάρη στον πάγκο, αλλά και τους Αντώνη Κουρμούλη και Νίκο Μπάρλο, έχοντας ως στόχο, αρχικά να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία (ξεκίνησε τη σεζόν με -6 βαθμούς) και να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τα νεαρά παιδιά. Το Ολυμπιακός Β’ Development Team τα έλεγε όλα εξάλλου ως όνομα από μόνο του.

Όποιος περίμενε ότι θα μπουν οι μικροί με το… καλημέρα στα βαθιά ήταν γελασμένος. Κανείς νοήμων τεχνικός δεν θα «έριχνε» απευθείας παιδιά σε μία τόσο σκληρή κατηγορία όπως η Α2 που είναι γεμάτη με μπαρουτοκαπνισμένους 40ρηδες βετεράνους. Σταδιακά και μέσα από τις προπονήσεις και την φθορά στα προπονητικά διπλά του ΣΕΦ, η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού ήθελε να… χτίσει τους επόμενους παίκτες του μέλλοντος. Πως θα το έκανε αυτό; Με δουλειά στην βοηθητική αίθουσα του φαληρικού κλειστού και σιγά σιγά λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια.
Το ταλέντο υπήρχε και ήταν δεδομένο αυτό. Το ζητούμενο ήταν αυτοί οι μικροί να μην «καούν» και με την πάροδο του χρόνου να γίνουν πραγματικοί παίκτες. Από το… εφηβικό, να γίνουν παίκτες πρώτης ομάδας.

Τα πρώτα δείγματα γραφής όλων των παραπάνω τα βλέπουμε στους Ιωσήφ Κολοβέρο και Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο πρώτος ένα παιδί που προέρχεται από τα… σπλάχνα των Ερυθρόλευκων, παρόντας στις μικρές ομάδες του Πειραιά και τον γιό του Σωτήρη Νικολαϊδη, προερχόμενο από τα εκπαιδευτήρια του Μαντουλίδη, τα οποία ανέκαθεν «έβγαζαν» παίκτες με τεράστιες προοπτικές.

Οι δύο 17χρονοι γκαρντ που έχουν 7 μέρες διαφορά ο ένας από τον άλλο, (ο Κολοβέρος γεννηθείς 21/8/2002 και ο Νικολαΐδης 28/8/2002), σταδιακά γίνονται καλύτεροι. Αποκτούν εμπειρίες, είναι στο ροτέισον του Τσαλδάρη στην Α2 και όποτε το κρίνει σωστό, αγωνίζονται στα απαιτητικά ματς της κατηγορίας. Το σημαντικότερο όλων είναι βέβαια το τι συμβαίνει πίσω από τα φώτα και τα παιχνίδια στην Α2.

Αυτά τα παιδιά (όπως και ο Αρσενόπουλος, ο Οικονόμου, ο Μωραΐτης) καθημερινά παίζουν στα… κόκκινα στις προπονήσεις των Ερυθρόλευκων. Απέναντι σε παίκτες όπως ο 40χρονος Νίκου, ο ταλαντούχος Βαγγέλης Τζόλος, ή ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Ταυτόχρονα το συγκρότημα της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού έχει στις τάξεις του τον κορυφαίο σέντερ της κατηγορίας, Πέτρο Μελισσαράτο, τον Πέτρο Νοέα που γνωρίζει την κατηγορία, ακόμα και τον φέρελπι Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος έχει παραστάσεις από την Α1 και όπως και να έχει είναι ένα πρότζεκτ γνωστό.
Το τι συμβαίνει λοιπόν στην καθημερινή δουλειά με τους παραπάνω και την επίβλεψη από τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας, έχει βοηθήσει υπερβολικά τα δύο 17χρονα παιδιά.

Δεν είναι μόνο οι Ποκουσέφσκι, Χαπ και Χαραλαμπόπουλος οι οποίο είναι παίκτες με προοπτική για τον Ολυμπιακό.

Είναι και οι Κολοβέρος και Νικολαΐδης, ενώ λέγονται τα καλύτερα και για τον αδερφο του δεύτερου που είναι στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Παράλληλα, οι δύο τους λάμπουν και στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας. Αποδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι ελέω της καθημερινής φθορά με άντρες, έχουν προχωρήσει ένα επίπεδο μπροστά από τους παίκτες της ηλικίας τους.

Στο τουρνουά της Ευρωλίγκας λοιπόν, στην οποία αγωνίζονται παιδιά έως και 18 ετών, οι δύο Βενιαμίν του Ολυμπιακού ξεπερνούν τους 20 πόντους κατά μέσο όρο ο καθένας. Μάλιστα στη νίκη της ομάδας τους επί της Τσιμπόνα, ο Ιωσήφ Κολοβέρος είχε 27 πόντους και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφτασε μία ανάσα από το triple double καθώς πέτυχε 19 πόντους, είχε 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Μιλάμε για ένα παλικάρι που βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά, με τον Κολοβέρο να είναι στο 1,82 με τεράστιο όπλο του το δυνατό του ντράιβ και την άγνοια κινδύνου.
Όλο το μέλλον είναι μπροστά τους και στα χέρια του Ολυμπιακού είναι πως αυτά τα ακατέργαστα διαμάντια, και τα υπόλοιπα που ακολουθούν, να γίνουν θησαυρός στην προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο.

Τα πεπραγμένα του Κολοβέρου στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας

Τα πεπραγμένα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο Adidas Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ