Το αδιέξοδο της ΟΔΚΕ και το γλέντι του Σπύρου Γκόντα

Το αδιέξοδο της ΟΔΚΕ και το γλέντι του Σπύρου Γκόντα

Η επιστολή του Γκόντα, ο προβληματισμός της ΟΔΚΕ και μια επιτροπή, η οποία για την ώρα είναι κενό γράμμα κι έτσι θα παραμείνει ως το τέλος.

Ας θυμηθούμε λίγο πως έχει η ιστορία: Η Ομοσπονδία των Διαιτητών (ΟΔΚΕ) όρισε τριμελή επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει αν ο Σπύρος Γκόντας κι ο Γιάννης Φούφης έχουν… περάσει την κόκκινη γραμμή κι αν συντρέχουν λόγοι διαγραφής τους! Μια επιτροπή, η οποία είναι άνευ χαρτοφυλακίου και ουσίας, που λειτουργεί δίχως πρακτικά, μια επιτροπή… βούτυρο στο ψωμί του Γκόντα, ο οποίος έχει φέρει ήδη σε αδιέξοδο την ΟΔΚΕ κι εκείνους που ήθελαν να αποφύγουν τις ευθύνες.

Η Επιτροπή, λοιπόν, ζήτησε από τον ΣΕΔΚΑ (Σύνδεσμος των Αθηναίων Διαιτητών) την αλληλογραφία που είχε ανταλλάξει με τον Γκόντα. Οι τρεις (Νικολακοπούλου, Παντελίδης και Τζαφλέρης) ήθελαν, ΔΙΧΩΣ να υπάρχουν πρακτικά της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΟΔΚΕ (τον Δεκέμβριο), και ΔΙΧΩΣ να καταθέτει τέτοιο αίτημα η Ομοσπονδία προς τον ΣΕΔΚΑ (έτσι έπρεπε να συμβεί, αφού οι Σύνδεσμοι είναι μέλη της), να μεταφέρουν το κέντρο βάρους στις πλάτες του ΣΕΔΚΑ.

Στην ΟΔΚΕ γνωρίζουν ότι ως δευτέρου βαθμού όργανο ΔΕΝ μπορούν να τιμωρήσουν μέλη Συνδέσμου και πως αν συμβεί αυτό, Γκόντας και Φούφης μπορούν να προσφύγουν ανά πάσα στιγμή στα πολιτικά δικαστήρια (κι όχι στο ΑΣΕΑΔ). Τρέμουν τις αγωγές, γι’ αυτό και θέλουν να βάλουν μπροστά τη… δήθεν Επιτροπή και τους ίδιους τους Συνδέσμους.

Στην ουσία, έβαλαν την Επιτροπή να προτείνει σε αυτούς τη διαγραφή των διαιτητών, για να μπορέσουν σε δεύτερο χρόνο να ενεργήσουν, τάχα μου βάσει όσων «ανακαλύφθηκαν». Η Επιτροπή ζήτησε από τον ΣΕΔΚΑ να της δώσει την εσωτερική αλληλογραφία (ανάμεσα στον σύνδεσμο και τον διεθνή διαιτητή), αλλά ο Γκόντας έστειλε μήνυμα, με το οποίο ενημερώνει πως αν κοινοποιηθεί η αλληλογραφία, που αποτελεί προσωπικό του δεδομένο (σ.σ. τα μηνύματα που εκείνος έστειλε), θα αντιδράσει νομικά.

Ο κ. Γκόντας ενημέρωσε πως δεν επιτρέπει να βγει προς τα έξω κανένα μήνυμά του, εκτός αν η ΟΔΚΕ το ζητήσει, παραθέτοντας ταυτόχρονα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Αν ο ΣΕΔΚΑ αγνοήσει το αίτημα / απαίτηση του κ. Γκόντα, θα πάρει το βάρος στις πλάτες του. Αν δεχθεί αυτό που ζητά ο Έλληνας διεθνής διαιτητής, ακυρώνει στην πράξη την Επιτροπή.

Το θέμα είναι απλό και συνάμα σύνθετο: Θέλουν να τιμωρήσουν (χωρίς ουσιαστικό λόγο) Γκόντα και Φούφη, αλλά δεν έχει βρεθεί αυτός που θα πάρει την ευθύνη, γι’ αυτό πετάει ο ένας στον άλλον την «καυτή πατάτα». Και βέβαια, πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία, υπάρχει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος δεν επιτρέπει να αμφισβητηθεί η… κυριαρχία του και οι δύο διαιτητές έδειξαν ότι δεν τον φοβούνται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ