Έγινε συνήθεια να βγάζουν τους διαιτητές στη… σέντρα!

Έγινε συνήθεια να βγάζουν τους διαιτητές στη… σέντρα!

Ο -με απόσταση- πιο αποτυχημένος τρόπος να εκφράσεις την κοινωνική σου ευαισθησία, ανακαλύφθηκε από την ΟΔΚΕ. Πάλι οι διαιτητές την πληρώνουν.

Αποφάσισε η ΟΔΚΕ (και πολύ καλά έκανε) να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία. Κι είπε να προσφέρει «μια συσκευή αναπνοής – αναπνευστήρα, που μπορεί να σώσει έναν συνάνθρωπό μας». Η συσκευή θα αγοραστεί από την Ομοσπονδία των Διαιτητών και θα δοθεί σε μονάδα υγείας, που θα υποδειχθεί από το Υπουργείο Υγείας. Και μπράβο στους διαιτητές που το σκέφτηκαν.

Ως εδώ μόνο θετικά μπορεί να είναι τα σχόλιά μας. Αλλά δεν μείναμε εδώ… Η ΟΔΚΕ κάλεσε τους διαιτητές να συνεισφέρουν, κάνοντας κατάθεση σε λογαριασμό, που τους έδωσε. Άντε και να μην διαφωνήσουμε, αν κι η ΟΔΚΕ έχει μέλη τους Συνδέσμους κι όχι τους διαιτητές, άρα έπρεπε να πάει μέσω των Συνδέσμων, όμως αυτά είναι λεπτομέρειες, η ουσία μετράει.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως «στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη». Κι ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα τρία ονόματα. Εδώ αρχίζει και χαλάει το πράγμα. Αν από μόνοι τους οι διαιτητές που καταθέσαν τα χρήματα ενημέρωσαν για να γραφτεί το όνομά τους, είναι τρεις που (αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς) έσπευσαν να αυτοδιαφημιστούν. Είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας τους δύο εξ αυτών, ότι δεν το έκαναν.

Άρα η ίδια η ΟΔΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα, σε φιλικό της blog, τα ονόματα. Αν αυτό συνέβη (τρίτος δρόμος δεν υπάρχει) είναι κατάπτυστο. Δηλαδή, αν ένας διαιτητής δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, γιατί πρέπει όλοι να γνωρίζουν πόσα χρήματα κατάθεσε; Ακόμα κι ένα ευρώ έχει αξία και σημασία, αν δεν γίνει… βούκινο κι όπως βλέπουμε έγινε βούκινο με το καλημέρα.

Αλήθεια, αν κάποιος δεν πιστεύει αυτή τη δράση, δεν θέλει να καταθέσει, ή μπορεί να το έχει κάνει ήδη μέσω άλλου φορέα, θα είναι παρειάς του χώρου, καθώς όλοι θα γνωρίζουν αν έβαλε ή δεν έβαλε χρήματα; Κι αν κάποιος έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση και καταθέσει μεγαλύτερο ποσόν, πάλι θα το γνωρίζουν όλοι;

Μια δωρεά είπαν να διοργανώσουν κι έχουν μπερδέψει τις δημόσιες σχέσεις, την υποχρέωση (από πού προκύπτει) των διαιτητών, αλλά υπάρχει και το χειρότερο όλων. Μας ενημερώνει η ΟΔΚΕ ότι αν περισσέψουν χρήματα, θα διατεθούν για αγορά αναλώσιμων. Σωστά και μπράβο. Αν λείψουν; Θα τα βάλει η διοίκηση της ΟΔΚΕ; Κι αλήθεια, ποια είναι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, πέρα από το να υποχρεώσει τους διαιτητές;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ