Κανονικά πρωταθλητές στις διοργανώσεις της ΕΟΚ

Κανονικά πρωταθλητές στις διοργανώσεις της ΕΟΚ

Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έχει αποφασίσει να υπάρχουν πρωταθλητές στις διοργανώσεις της κάτι που θα επικυρωθεί και επίσημα στο πρώτο Δ.Σ. της.

Η πανδημία ανάγκασε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αρχικά να διακόψει όλα τα πρωταθλήματά της και στην συνέχεια να πάρει την απόφαση. να τελειώσει και επίσημα την σεζόν σε αυτά.

Από την στιγμή που γνωστοποίησε την εν λόγω απόφασή της μέσω επιστολής στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η εύλογη απορία που υπήρξε ήταν τι ακριβώς θα συμβεί με τους πρωταθλητές των διοργανώσεων, που είναι υπό την σκεπή της και τι θα γίνει αναφορικά με τις ανόδους αλλά και τις καθόδους των ομάδων στις κατηγορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν  κανονικά πρωταθλητές στα πρωταθλήματα που είναι υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας, όπως είναι και το φυσιολογικό, και αυτοί θα προκύψουν βάσει των βαθμολογιών που ισχύουν ήδη. Ταυτόχρονα αν χρειαστούν αγώνες για κάποιες από τις διοργανώσεις της, τότε και μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθούν αυτοί στις ημερομηνίες που θα αποφασιστούν.

Μάλιστα υποστήριξε ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο πρώτο συμβούλιο της ΕΟΚ. με τις αποφάσεις ουσιαστικά να έχουν ήδη παρθεί.

Με άλλα λόγια κανονικά πρωταθλητή θα στεφθεί ο Ολυμπιακός στην Α1 Γυναικών, καθώς οι Ερυθρόλευκες ήταν αήττητες πριν την διακοπή και στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ την άνοδοι στην Α1 Ανδρών ως πρωταθλήτρια ομάδα θα πάρει ο Χαρίλαος Τρικούπης που δεν έπεσε ποτέ από την πρώτη θέση της Α2.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ