Γλυνιαδάκης : «Η ΑΕΚ και το νέο μοντέλο της Ευρωλίγκας»

Γλυνιαδάκης : «Η ΑΕΚ και το νέο μοντέλο της Ευρωλίγκας»

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έγραψε το blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ για τελευταία φορά.

Όπως το συνηθίζει, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα μέσω του blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ. Ο έμπειρος σέντερ, ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ (Σάββατο 20/1, 16:30- ΕΡΤ1 Basket League Show), μίλησε για την Ενωση, αλλά και τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα ο Γλυνιαδάκης αποχαιρέτησε τους αναγνώστες του, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο του blog, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να παίρνει τη «σκυτάλη».

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Φίλοι μου γεια σας,

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την οποία ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος. Η ομάδα μας, η Κύμη, υποδέχεται στην Χαλκίδα την ΑΕΚ, ένα ιστορικό Σύλλογο, πολύ υψηλού επιπέδου, μια ομάδα Champions League.

Εμείς έχουμε βρει πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, οπότε θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Από την μεριά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, θα καταθέσουμε ενέργεια και ψυχή στο παρκέ, για να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας!

Ένα άλλο θέμα με το οποίο θέλω να καταπιαστούμε σήμερα είναι η Ευρωλίγκα και το πως επιχειρεί να «αντιγράψει» το NBA προς χάριν του θεάματος, αλλά και η συνέπειες που έχει αυτή της η προσπάθεια. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, βλέπουμε τις τελευταίες σεζόν να αυξάνεται ο αριθμός των αγώνων που δίνουν οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, ενώ και ο ρυθμός στα παιχνίδια γίνεται σαφώς πιο γρήγορος, ακριβώς στα πρότυπα της αμερικάνικης σχολής.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες όμως δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμες να ανταποκριθούν πλήρως σε αυτές τις αλλαγές, θα έλεγα ότι αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε φάση προσαρμογής, με συνέπεια οι αθλητές να καταπονούνται σε υπερβολικό ρυθμό και να βγάζουν πολλούς τραυματισμούς. Το αποτέλεσμα είναι τα μπάτζετ των ομάδων να ανεβαίνουν, τόσο για την αποκατάσταση των τραυματισμών, όσο και για την αντικατάσταση των τραυματιών, αλλά και για να υπάρχει γεμάτο ρόστερ έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε απώλεια.

Σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε ομάδες να δέχονται τόσο ισχυρά πλήγματα που να αδυνατούν να ανακάμψουν και να χάνουν τελικά μια ολόκληρη σεζόν, όπως για παράδειγμα συνέβη πέρσι με την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να ετοιμάζονται με τέτοιον τρόπο από νωρίς οι παίκτες των ακαδημιών, έτσι ώστε να γίνουν πιο αθλητικοί, όπως επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ. Επιπλέον, οι προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκα πρέπει να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους ώστε να μην επιβαρύνονται περισσότερο οι παίκτες, ενώ πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος των γυμναστών και των εργοφυσιολόγων.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι ως φίλαθλος είμαι υπέρ του νέου μοντέλου, καθώς το θέαμα θα είναι καλύτερο και περισσότερο, αλλά θεωρώ ότι οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν σταδιακά και πιο ομαλά.

Κλείνοντας, θέλω να σας αποχαιρετίσω, αφού αυτό είναι το τελευταίο μου μπλογκ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Σε αυτά τα 13 κείμενα μου προσπάθησα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, αποφεύγοντας τα τετριμμένα και επιμένοντας σε αυτά που εγώ θεωρώ πιο ουσιώδη σχετικά με το άθλημα που όλοι μας αγαπάμε. Ελπίζω να τα κατάφερα! Από την άλλη εβδομάδα, με την έναρξη του 2ου γύρου, η «σκυτάλη» περνάει στον συμπαίκτη μου Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο οποίος θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα να σας πει.

Γεια σας!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ