Σαχπατζίδης : Ρεκόρ καριέρας και… double-double

Σαχπατζίδης : Ρεκόρ καριέρας και… double-double

Μπορεί το Μεσολόγγι να ηττήθηκε από το Λαύριο (75-79), όμως τη χθεσινή βραδιά θα την θυμάται για πάντα ο Γιάννης Σαχπατζίδης, καθώς έκανε ρεκόρ καριέρας και το πρώτο του «double-double».

Ο Γιάννης Σαχπατζίδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση παρά την ήττα του Μεσολογγίου από το Λαύριο και έφτασε σε ρεκόρ καριέρας, αλλά και στο πρώτο του «double-double».

Αναλυτικά η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Ο Γιάννης Σαχπατζίδης δεν ήταν απλά ο κορυφαίος του Μεσολογγίου Baxi. Έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στη Stoiximan Basket League, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 βαθμούς στο ranking. Ο σέντερ της νεοφώτιστης ομάδας παράλληλα, έφτασε για πρώτη φορά σε double-double αφού πέραν των 19 πόντων του -ένας λιγότερος από το ρεκόρ καριέρας του αφού είχε 20 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι- μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ οπότε τα 10 αποτελούν ρεκόρ καριέρας. Το προηγούμενο ήταν τα οχτώ που είχε δύο φορές στο παρελθόν ως παίκτης του Κοροίβου. Στη 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2016-17 με τον Άρη εκτός και στη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2017-18 με τα Τρίκαλα BC Aries εκτός έδρας.

Ο Σαχπατζίδης έγινε ο δεύτερος παίκτης του Μεσολογγίου Baxi που έφτασε σε double-double μετά τον Τσαντ Μπράουν που είχε δύο τέτοιες επιδόσεις, μέχρι που αποχώρησε από την ομάδα.

Ακόμη ο σέντερ του Μεσολογγίου Baxi, φορτώνοντας τους αντιπάλους του με 10 φάουλ πλησίασε στο ρεκόρ της φετινής Stoiximan Basket League, που είναι τα 11 που κέρδισε απέναντι στην ομάδα του την προηγούμενη εβδομάδα ο Βασίλης Καββαδάς.

Κατά τα άλλα…

*Με τους 17 πόντους που σημείωσε, ο Τόντρικ Γκότσερ ξεπέρασε τους 800 σε 64 αγώνες στη Stoiximan Basket League.

*Τους 200 πόντους καριέρας σε 74 αγώνες στην κατηγορία, έφτασε ο Γιάννης Χατζηνικόλας σημειώνοντας τέσσερις στον σημερινό αγώνα.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Μεσολόγγι Baxi μπορεί να απέφυγε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα τρία εύστοχα τρίποντα που είχε -από δύο είχαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην 6η και στην 9η αγωνιστική αντίστοιχα- όμως δεν το κατάφερε και στο ποσοστό ευστοχίας. Είχε 3/20 και αυτό το 15% είναι η χαμηλότερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού η προηγούμενη ήταν το 15,38% που είχαν οι δύο Δικέφαλοι έχοντας 2/13, ο μεν ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η «Ένωση» στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ