Αποκλειστικό: Ο Βασιλακόπουλος φέρνει Αναστόπουλο για να διώξει τον Ολυμπιακό

Αποκλειστικό: Ο Βασιλακόπουλος φέρνει Αναστόπουλο για να διώξει τον Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος της Διοίκησης Πρωτοδικείου επεξεργάζεται σενάρια για παράταση της θητείας του αγαπημένου του διαιτητή. Τι δείχνει με αυτή την κίνηση ο Βασιλακόπουλος.

Επισήμως βγαίνει δεξιά κι αριστερά και λέει ότι θέλει τον Ολυμπιακό στην Α1, ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη «μεγάλη» κατηγορία δίχως τους «ερυθρόλευκους» κι άλλα πολλά δακρύβρεχτα, πλην όμως ανούσια λόγια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όχι μόνο δεν θέλει να επιστρέψουν οι «κόκκινοι», αλλά θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συμβεί το αντίθετο. Σε αυτή την προσπάθεια ενεργοποιείται ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Βασιλακόπουλο να επιδιώκει την επιμήκυνση του ορίου ηλικίας των διαιτητών, ώστε να συνεχίσει να σφυρίζει (μεταξύ άλλων) ο κ. Αναστόπουλος. Ο διεθνής διαιτητής έφτασε προ πολλού στο όριο των 50 ετών, που η ΕΟΚ έχει θέσει ως καταληκτικό για τη θητεία των «γκρίζων». Λόγω της πανδημίας, η χρονιά θεωρήθηκε χαμένη κι έτσι ο εν λόγω διαιτητής έπαιξε και φέτος, δίχως να του χαριστεί κάτι, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι.

Τώρα, που πλέον δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος για να συνεχίσει να σφυρίζει ο Αναστόπουλος, η ΕΟΚ ανακαλύπτει ότι η ΦΙΜΠΑ έχει απελευθερώσει το όριο ηλικίας, κάτι που έχει γίνει εδώ και μια 10ετία, ου μην και περισσότερο. Φυσικά, δεν ασχολήθηκε να παραταθεί η θητεία διαιτητών, όπως ο Λάζαρος Βορεάδης, αλλά για τον Παναγιώτη Αναστόπουλο ο Βασιλακόπουλος δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Προσωπικά θεωρώ ανόητο το όριο ηλικίας, από τη στιγμή που οι διαιτητές περνούν από αγωνιστικά (και όχι μόνο) τεστ. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, αφήστε που σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα (ΝΒΑ, Ευρωλίγκα, κτλ.) σφυρίζουν διαιτητές μεγαλύτερης ηλικίας. Αρκεί αυτό να ισχύει για όλους (βλέπε για παράδειγμα τον εξαιρετικό Έλληνα διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου) κι όχι για ορισμένους.

Προδήλως ο κ. Βασιλακόπουλος δεν εντόπισε… αδικία προς τους «γκρίζους» κι αποφάσισε αίφνης να τη διορθώσει, αλλά θέλει να προκαλέσει τον Ολυμπιακό, καθώς (καλώς ή κακώς) ο Αναστόπουλος είναι «κόκκινο πανί» για τη διοίκηση και τον κόσμο του συλλόγου. Στην ουσία τον χρησιμοποιεί για να αποτρέψει τους αδερφούς Αγγελόπουλους να επιστρέψουν στην Basket League.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, παρότι δεν έχει εκφράσει επισήμως τη θέληση να συνεχίσει, νιώθει ότι οι δυνάμεις του τον κρατάνε και πως μπορεί να παίξει κι άλλο. Άλλωστε, οι σημερινοί +50άρηδες είναι ικανοί για πολλά, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ούτε είναι θέμα αν θα σφυρίξει ο Αναστόπουλος. Ο συμβολισμός είναι που μετράει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ