Κασιμίρο: «Αυτά θα κάνω στον Προμηθέα» (Vid)

Κασιμίρο: «Αυτά θα κάνω στον Προμηθέα» (Vid)

Ο Προμηθέας Πατρών παρουσίασε και επίσημα τον Λουίς Κασιμίρο, με τον Ισπανό να μιλάει για όλα στην επίσημη παρουσίαση του.

Ο Προμηθέας Πατρών μετά την αποχώρηση από την τεχνική ηγεσία του Μάκη Γιατρά, κατάφερε να πέισει τον Λουίς Κασιμίρο να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Ισπανός τεχνικός μετά το πέρασμα του από αρκετές ομάδες της Ιβηρικής Χερσονήσου, αποφάσισε για πρώτη φορά να γίνει προπονητής σε ομάδα εκτός της χώρας του.

Σήμερα παρουσιάστηκε και επίσημα μέσω διαδικτύου από τους Πατρινούς, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπου οι φίλαθλοι είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μέσα από το επίσημο κανάλι της ομάδας στο youtube.

Ο Λουίς Κασιμίρο μίλησε για τους λόγους που τον έπεισαν να πει το «ναι», ενώ έβαλε ψηλά τον πήχη για την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Προμηθέας. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα εμπιστοσύνη και κάθε φορά που μιλούσαμε η εμπιστοσύνη μεγάλωνε. Μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή πόσο ήθελαν να έρθω. Ήταν πολύ σημαντικό, το πιο σημαντικό για μένα. Κάθε μέρα ήμουν όλο και πιο κοντά στο να έρθω με πολλά όνειρα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβω την ευθύνη του πρότζεκτ. Είμαι σε μια πολύ καλή ομάδα που εξελίσσεται και έχει σημαντικά κριτήρια και ξέρει ακριβώς τι θέλει. Είναι σημαντικό για μένα γιατί ξέρω τι θέλει η ομάδα. Αυτή την εβδομάδα γνώρισα πολύ περισσότερο το πρότζεκτ και είδα ότι έχουν μεγάλο πάθος. Είναι πολύ σημαντικό που ξέρουν τι θέλουν για το μέλλον και φροντίζουν τα μικρά παιδιά. Πιστεύω σε αυτό το πρόγραμμα. Πιστεύω στην ισορροπία των έμπειρων παικτών και όσων αποκτήσουμε. Είμαι σε μια ομάδα με μεγάλη ευθύνη και ενσυναίσθηση για τα νέα παιδιά. Έχω δει τις εγκαταστάσεις, τις προπονήσεις για να ξέρω ότι είμαι στο σωστό μέρος»

Για το τι γνώριζε για την Ελλάδα πριν τον Προμηθέα: «Πάντα γνώριζα για την πρόοδο των ομάδων που βρισκόταν ψηλά. Με τις προηγούμενες ομάδες μου είχαμε παίξει με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη πριν πολλά χρόνια. Ξέρω το ελληνικό μπάσκετ και το πιο σημαντικό είναι πως ο Προμηθέας είναι ένα πρόγραμμα που ανεβαίνει και θέλουμε να πάμε ψηλά μαζί»

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του: «Έχοντας τόσα χρόνια έμπειρα το να πω τώρα τι θα παίξουμε δεν έχει σημασία. Το πιο σημαντικό είναι το παίκτες θα έχουμε. Η δουλειά που κάνει το προσωπικό αυτή την εβδομάδα είναι να κλείσουμε συμφωνία με παίκτες που θα παίξουν το μπάσκετ που θέλουμε. Αυτό που μου αρέσει είναι μια ομάδα που θα παίζει ισχυρή άμυνα και θα είναι δυνατή στο ριμπάουντ και θα υιοθετήσω τα χαρακτηριστικά των παικτών για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα. Γνωρίζω πως δεν φτάνει οι παίκτες να ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία μου αλλά και εγώ στη δική τούς»

Για το αν κοιτάζει Ισπανούς παίκτες: «Δεν κοιτάμε παίκτες Ισπανούς προς το παρόν. Κοιτάμε παίκτες μαζί με το προσωπικό και έχουμε προχωρήσει αρκετά. Έχω πιο σαφή εικόνα για την ομάδα και αυτό που μου μεταδίδει είναι πως θα έχουμε όσο περισσότερους παίκτες. Έχουμε προχωρήσει αρκετά τις διαδικασίες. Δεν θα αφήσουμε πολύ. Η ομάδα θα ξέρει τους πρώτους παίκτες που θα έρθουν»

Για τους στόχους του Προμηθέα: «Ο κύριος στόχος είναι να φτάσουμε στις φιλοδοξίες μας. Ωστόσο όταν αναφέρομαι σε φιλοδοξίες δεν εννοώ μόνο τίτλους αλλά και τη δουλειά. Αν είμαστε φιλόδοξοι μπορούμε να κατακτήσουμε κάτι. Εννοώ καθημερινή φιλοδοξία. Μου αρέσει να είμαι προπονητής, όχι μόνο για τους αγώνες. Οπότε αν είμαστε κάθε μέρα φιλόδοξοι θα κατακτήσουμε έναν τίτλο. Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλό ρόστερ, μετά να δημιουργήσουμε καλή ομάδα»

Για την μεγαλύτερη πρόκληση του: «Να προσαρμοστώ αλλά έχω ήδη νιώσει άνετα όλη η ομάδα με κάνει να νιώθω άνετα. Ξέρω για το Eurocup. Πρέπει να μάθω εις βάθος το μπάσκετ στην ελληνική λίγκα. Θα πρέπει να μελετήσω αρκετά πράγματα ακόμα. Η ζωή του προπονητή είναι παντού ίδια γιατί έχει μπάσκετ, αγώνες, προπονήσεις. 30 χρόνια τώρα ταξιδεύω και ξέρω ότι η παρουσία μου εδώ είναι μέρος του προπονητή και το κάνω με μεγάλη χαρά»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ