Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και για τα δικαστήρια ψέματα οι... λαλάκηδες. Η συνήθεια που έγινε λατρεία.
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λιόλιος – «Αν πω ότι θα κάνω 100 πράγματα, τόσα θα κάνω»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δεσμεύτηκε πως θα κάνει πράξη όσα έχει πει για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Λιόλιος – «Αν πω ότι θα κάνω 100 πράγματα, τόσα θα κάνω» | to10.gr

Σε διαδικτυακή του συζήτηση με δημοσιογράφους, ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ προανήγγειλε ανακοινώσεις για Εθνικές ομάδες, διαιτησία, αναπτυξιακό και όλα τα άλλα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ζήτησε να του γίνει σκληρή κριτική αν δεν είναι συνεπής στις εξαγγελίες του, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εκλογική διαδικασία: «Η εκλογική διαδικασία κούρασε το μπάσκετ. Το χειρότερο κομμάτι ήταν όσο υπήρχε διοίκηση πρωτοδικείου, είναι άσχημη σελίδα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν άξιζε τέτοιο η πρώτη ομοσπονδία της Ελλάδας. Δεν μας τιμά αυτό το γεγονός, δεν τιμά όλους μας. Η εκλογική διαδικασία άφησε κάποιες κηλίδες σε όλους μας, δίχασε αρκετά και το μπάσκετ πρέπει να μας ενώνει. Στο μυαλό μου το κύριο μέλημα της ΕΟΚ είναι να ενώσει κι όχι να χωρίσει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα.

Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Με ενδιαφέρει ότι από τις 13/9 υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε. Δεν έχουμε καμία έπαρση και θα δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ ανιδιοτελώς».

Για τη στάση των media: «Σε όλη την προεκλογική περίοδο πυροβολάγαμε τα πόδια μας. Γράφτηκαν πολλά ψεύδη σε βάρος μου, αλλά δεν απάντησα σε τίποτα. Αν το έκανα θα πλήγωνα αυτό που αγαπώ. Θέλω να μου κάνετε κριτική, αν θα τηρήσουμε αυτά που έχω πει, αλλά δεν θέλω να πληγώσετε το μπάσκετ. Μπορεί μέσα στις τέσσερις γραμμές οι ομάδες να σκοτώνονται, αλλά έξω από αυτές πρέπει να συνεργαστούμε για να μεγαλώσουμε την πίτα και να ενώσουμε τους πάντες.

Να φέρουμε νέους φιλάθλους, να βγούμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, στην κοινωνία. Θα κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ και θέλουμε τη βοήθεια των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια. Θα κάνουμε λάθη, άλλωστε λάθη κάνει όποιος ενεργεί».

Για τις εθνικές ομάδες: «Το θέμα της Εθνικής θα λυθεί άμεσα, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών. Είμαστε ομάδα, είναι ο Δήμος Ντικούδης και η Άννυ Κωνσταντινίδου, αλλά είμαστε ομάδα. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Εκεί είναι η βάση. Περισσότερα θα πούμε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου».

Για την επαφή με όλη την Ελλάδα: «Θα πάμε εμείς στα σωματεία, δεν θα περιμένουμε να έρθουν αυτά στην ομοσπονδία. Όλα τα μέρη που επισκέφτηκα θα τα επισκεφτώ και πάλι μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Θα είμαστε όλοι σε επαφή και θα φτιάξουμε μαζί το μπάσκετ».

Για τα rapid test στα τμήματα υποδομής: «Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν εφηβικά και νεάνιδες. Δεν μπορεί ένας γονιός να δίνει 80 ευρώ το μήνα για να παίζει το παιδί μπάσκετ. Μίλησα γι’ αυτό στον υφυπουργό και θα το δει το θέμα αυτό. Στην πλάτη μου νιώθω όλο το μπάσκετ και πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να λέω τι δεν είναι σωστό. Εγώ είμαι υπέρ της βιώσιμης λύσης. Το να πας και να προτείνεις λύσεις έχει νόημα. Έχουμε προτείνει λύσεις και περιμένω απάντηση, γιατί αν δεν γίνει κάτι θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το οξύμωρο είναι πώς στο σχολείο πας με self test και στην ακαδημία με rapid test. Θα υπάρχουν λίαν συντόμως εξελίξεις».

Για την έμφαση στην ανάπτυξη: «Ο μειούμενος αριθμός των νέων δελτίων στις ομάδες δείχνει πως φθίνει το μπάσκετ. Εμείς έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση εκμεταλλευόμενοι το μάρκετινγκ και το PR για να βγούμε στην κοινωνία. Υπάρχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και επίσης το 3×3 είναι πυλώνας για την επόμενη μέρα. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Όμως η τρύπα στα αναπτυξιακά από τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει και θα μας ακολουθεί για κάποια χρόνια».

Για τη διαιτησία: «Για μένα βασικό κομμάτι είναι η διαιτησία. Δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Το θέμα είναι αντί να κουβεντιάζουμε ένα πρόβλημα, να το λύνουμε. Για τη διαιτησία θέλω να με κρίνετε αυστηρά, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Να με κρίνετε για την επιλογή των προσώπων. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου».

Για το ρόλο των μάνατζερ: «Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών. Θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό».

Για τη σχέση της νέας ΕΟΚ με το εξωτερικό, FIBA, Ευρωλίγκα και ΝΒΑ: «Έχουμε κλειστεί μέσα στην Ελλάδα. Το μπάσκετ έχει αλλάξει παντού, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Αυτό που δεν είχαμε εμείς. Θέλει επιμονή και υπομονή από όλους. Οι σχέσεις με την FIBA θα είναι άριστες. Θα συναντηθώ μαζί τους την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές και με τις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό, αλλά και με το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός».

Για το πώς θα κρίνει ο ίδιος το έργο του: «Αν κάνουμε μόνο 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος, γιατί είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Για να πάρω αυτή τη θέση έχω αφήσει την ομάδα, τη δουλειά και την οικογένειά μου, επειδή αγαπώ το μπάσκετ πιο πολύ. Αν πω ότι θα κάνω 100, 100 θα κάνω».

Για το αν θα κάνει οικονομικό έλεγχο της ομοσπονδίας για τα προηγούμενα χρόνια: «Εμείς θα έχουμε 100% οικονομική και οργανωτική διαφάνεια. Ο καθένας θα ξέρει πού πηγαίνουν τα χρήματά του, γιατί δεν είναι χρήματα δικά μου ή της ΕΟΚ, είναι όλων μας. Το τι γινόταν στην ΕΟΚ το ξέρουμε όλοι. Το αν θα γίνει έλεγχος δεν θα αφορά να τους βγάλουμε στα τσιγκέλια. Θα πει ο κόσμος ‘τα ίδια κάνουν όλοι’. Δεν θέλω να βρω αυτά που θα μας πληγώσουν. Την απάντηση έδωσαν τα σωματεία την Κυριακή. Αν είχαν άλλη άποψη, θα ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Δέχτηκα πολλή λάσπη.

Την επόμενη μέρα των εκλογών πήραν κι αυτούς που δεν εκλέχθηκαν να πάμε μαζί ενωμένοι. Το μπάσκετ αλλάζει σελίδα. Το βιβλίο το προηγούμενο είναι αρχείο. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά να τρέξουμε μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα οικονομικά στοιχεία υπάρχουν και δεν χάνονται, ούτε διαγράφονται».

Για το αν στόχος είναι μια τετραετία ακόμη: «Όταν κάνεις σχέδια για το μέλλον, γελά ο Θεός. Πραγματικός ηγέτης δεν είναι αυτός που θέλει να φτιάξει τα πράγματα μόνος του, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για να το παραλάβει κάποιος και να τα πάει καλύτερα. Όχι μετά από σένα το χάος».

Για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έφυγε ένας εργάτης, ένας δάσκαλος που όλοι αγαπήσαμε. Κατάφερε σπουδαία πράγματα, έδωσε κατεύθυνση και αρχές».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από