Ιωνικός Νίκαιας – Απόλλων Πάτρας 82-96

Ιωνικός Νίκαιας – Απόλλων Πάτρας 82-96

Ο Απόλλων Πάτρας πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα του Ιωνικού (82-96) στη μάχη των δύο ομάδων για την παραμονή και... ανάσανε.

Ο Απόλλων Πάτρας (5-8) «άλωσε» το κλειστό του Πλάτωνα, επικρατώντας του Ιωνικού (3-9) με σκορ 82-96 και κάνοντας το 2/2 στις φετινές αναμετρήσεις με τους Νικαιώτες, σε ένα ματς όπου συνέβησαν πολύ σοβαρά επεισόδια έξω από το γήπεδο πριν από το τζάμπολ.

Με «σύμμαχο» το εξαιρετικό ποσοστό πίσω από τα 6.75 μέτρα (15/30 τρ.), η ομάδα του Νίκου Βετούλα έφτασε στο πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν και δεύτερο μακριά από την Πάτρα, «βυθίζοντας» παράλληλα τους Νικαιώτες στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-9. Το παιχνίδι είχε από νωρίς εξαιρετικό ρυθμό, με τις επιθέσεις να αποδεικνύονται πολύ πιο συνεπείς σε σχέση με τις άμυνες.

Ο γρήγορος ρυθμός πάντως δεν προβλημάτισε τον Απόλλωνα Πάτρας, που είχε καλή περιφερειακή λειτουργία κι έπαιρνε πολλά από πολλούς, την ίδια ώρα που ο Ιωνικός στηριζόταν ως επί το πλείστον στην ικανότητα του Κωστή Γόντικα κοντά στο καλάθι έως το «Χ» (25-25) της πρώτης περιόδου.

Οι μελανόλευκοι είχαν χτίσει την αυτοπεποίθησή τους, κάτι που φάνηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο από τα συνεχόμενα καλάθια που έβαλαν, με αποτέλεσμα το -2 (27-25 στο 11′) να γίνει +8 (32-40 στο 15′) μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με δεδομένη κιόλας την αστοχία των γηπεδούχων από τα 6μ75 (3/12 τρίποντα), ο Απόλλωνας Πάτρας έμεινε σε θέση οδηγού, με το +6 (41-47) να έχει για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη, των 16 πόντων με 6/8 σουτ και 1/2 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι πήραν φωτιά, έβαλαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και έδειξαν σε θέση να «τελειώσουν» το παιχνίδια μια ώρα αρχύτερα. Το πατρινό προβάδισμα έφτασε μέχρι το +16 (50-66 στο 26′), αλλά πάνω στο σημείο που όλα έδειχναν να έχουν πάρει τη σειρά τους, ο Ιωνικός ανέκαμψε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα σημείωσαν έντεκα αναπάντητους πόντους μέχρι το τέλος της περιόδου και μείωσαν στο -5 (61-66), έχοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για την ανατροπή και τη νίκη.

Με την ψυχολογία στη δική τους πλευρά, συνέχισαν να είναι σε απόσταση (σχεδόν) βολής μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου (74-79 στο 34′), παρά το γεγονός κιόλας πως ο Γιουτζίν Τζέρμαν ήταν άστοχος. Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως, ο Ιωνικός έχασε συνεχόμενα περιφερειακά σουτ. Έτσι, η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε περισσότερο, αλλά χάρη σε μίνι ξέσπασμα του Απόλλωνα Πάτρας, οδηγήθηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (75-87) με τρία λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 41-47, 61-66, 82-96.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ