Άρης: Ο Χάνλαν και τα ρεκόρ κόντρα στον Ολυμπιακό

Άρης: Ο Χάνλαν και τα ρεκόρ κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Άρης είδε τον Ολιβιέ Χάνλαν να κάνει τρομερή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό κι ο Καναδός μπήκε στο μικροσκόπιο του ΕΣΑΚΕ.

Ο Άρης πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ηττήθηκε στο «Αλεξάνδρειο» με 87-76.

Ο Ολιβιέ Χάνλαν ήταν απολαυστικός για τους γηπεδούχους με 35 πόντους, αν και δεν έφταναν για κάτι θετικό. Ο Καναδός είναι το πρόσωπο στο οποίο εστίασε ο ΕΣΑΚΕ, «ξεψαχνίζοντας» τη στατιστική του και κάνοντας σύνδεση με το παρελθόν.

Αναλυτικά όσα σημειώνει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Ολιβιέ Χάνλαν πρόσθεσε μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του στη φετινή Stoiximan Basket League με δύο μεγάλες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα…

*Οι 35 πόντοι του έμπειρου γκαρντ είναι μία επίδοση με ιστορική αξία αφού είναι η πρώτη «30άρα» που σημείωσε παίκτης του Άρη στα 82 ματς απέναντι στον Ολυμπιακό για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ περισσότερων πόντων από την πλευρά του Άρη κρατούσε με 29 πόντους ο Τόνι Ουάιτ από το εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1994-95.

*Ο Καναδός είχε για τρίτη φορά 30+ πόντους (35 σήμερα, 35 στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και 33 στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels) και έγινε ο πρώτος παίκτης του Άρη που κατάφερε κάτι τέτοιο στην ίδια σεζόν έπειτα από 18 χρόνια. Ο τελευταίος που είχε 3+ «30άρες» στην ίδια σεζόν ήταν ο Νέστορας Κόμματος στην περίοδο που έφτασε τέσσερις φορές σε τέτοια επίδοση και πλέον αυτήν «κυνηγάει» ο Χάνλαν.

*Με την τρίτη «30άρα» του στην ίδια σεζόν, ο Χάνλαν ξεπέρασε την επίδοση των δύο που είχε στη σεζόν 2007-08 ο Τζερεμάια Μάσει που είχε 33 στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη φετινή σεζόν και τις «30άρες» του Χάνλαν, ο Άρης δεν είχε να επιδείξει άλλη ανάλογη επίδοση από την περίοδο 2009-10 όταν είχαν σημειώσει από μία οι Χουάν Ντίξον και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον.

*Ο Χάνλαν είχε 7/11 τρίποντα και έγινε ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του Άρη που έφτασε σε επίδοση 7+ εύστοχων σουτ τριών πόντων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το ρεκόρ πάντως κράτησε με οχτώ (8/12) ο Νέστορας Κόμματος, από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στη σεζόν 2003-04.

Ακόμη για τους «κίτρινους»:

*Το σημερινό ήταν το 900ό παιχνίδι τους στη Stoiximan Basket League και έγιναν η τέταρτη ομάδα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό μετά τους Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ Mateco. Ο απολογισμός τους είναι πλέον 462 νίκες και 438 ήττες.

*Με τις πέντε ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Άντονι Κάουαν έγινε ο 39ος ξένος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 50+».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ