Η δεύτερη ευκαιρία του Γιώργου Βόβορα

Η δεύτερη ευκαιρία του Γιώργου Βόβορα

Ο Γιώργος Βόβορας επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και του παρουσιάζεται μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν σύλλογο που γνωρίζει σχεδόν τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε… αναβρασμό τις τελευταίες μέρες μετά τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει τις αλλαγές στο οργανωτικό του κομμάτι.

Μετά την απομάκρυνση των Δημήτρη Πρίφτη, Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκου Αλβέρτη, ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αναλαμβάνοντας εν λευκώ την ομάδα και έχοντας ως πρώτο στόχο την εύρεση του νέου τεχνικού του «τριφυλλιού».

Ο Πεδουλάκης, ο οποίος έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον σύλλογο, φαίνεται πως έχει σηκώσει… μανίκια και έχει πιάσει ήδη δουλειά, και επέλεξε τον Γιώργο Βόβορα ως το No.1 του πράσινου πάγκου.

Ο 45χρονος τεχνικός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Πεδουλάκη, με τον οποίο μοιράζονται και την ίδια μπασκετική νοοτροπία και φιλοσοφία, και φυσικά γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στα εσωτερικά της ομάδας, καθώς πέρσι ήταν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού.

Ο Βόβορας διετέλεσε προπονητής δίπλα στον Πεδουλάκη το 2007-2008 στο Ρέθυμνο, η συνεργασία τους συνεχίστηκε στο Περιστέρι (2010-2012), στον Παναθηναϊκό (2012-2014) και μετά στην Ούνιξ Καζάν.

Ανέλαβε χρέη head coach στον ΑΠΟΕΛ κατακτώντας το Κύπελλο και το 2016 επέστρεψε στο «πράσινο» στρατόπεδο ως βοηθός προπονητής, ενώ έγινε προσωρινός προπονητής τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Πεδουλάκης είχε παραιτηθεί.

Τον Ιούνιο του 2020 ανακοινώθηκε ως πρώτος προπονητής του «τριφυλλιού», ωστόσο απομακρύνθηκε, καθώς η εικόνα που παρουσίασε ήταν απογοητευτική, με αποκορύφωμα την ήττα του Παναθηναϊκού από το Λαύριο για την Basket League τον Ιανουάριο του 2021. Αυτό ήταν και το τελευταίο του ματς στον πάγκο.

Μετά τον Παναθηναϊκό, εργάστηκε για τρεις μήνες στην Ντεμπρετσένι της Ουγγαρίας, με την οποία πέτυχε 6 νίκες και γνώρισε 5 ήττες σε 11 ματς.

Ο Βόβορας, ο οποίος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα πολύ καλά, επέστρεψε στους πράσινους και μάλιστα το πρώτο του παιχνίδι στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού αλλά και του ίδιου στον σύλλογο, θα είναι την Κυριακή (17/4) κόντρα στο Λαύριο, την ομάδα που συμπτωματικά στάθηκε η αιτία να απολυθεί πριν από 15 μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ