Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα «μυστικά» του Game 2 των τελικών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα «μυστικά» του Game 2 των τελικών

Ποιοί είναι οι παίκτες-κλειδιά για να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός και τι περιμένει ο Μπαρτζώκας για να κάνει το 2-0 και να «αγκαλιάσει» τον τίτλο...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ στη δεύτερη… πράξη των τελικών της Basket League. Οι ερυθρόλευκοι μετά την άνετη επικράτηση στο ΣΕΦ πριν τρεις μέρες με 74-61, ψάχνουν το break που θα τους φέρει «αγκαλιά» με τον τίτλο, την ώρα που το τριφύλλι ψάχνει αντίδραση και… πρωταγωνιστές.

Το πρώτο ματς των «αιωνίων» έδειξε πολλά τόσο για τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά και στο βάθος του ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Εκτός από αυτά όμως έδειξε πως οι πράσινοι παρά την τραγική πρώτη περίοδο και το 23-4, είχαν έλλειψη σκοραρίσματος.

Αναμφίβολα το δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ και με τον κόσμο στο πλευρό του Παναθηναϊκού θα είναι τελείως διαφορετικό. Ο Γιώργος Βόβορας θα είναι πιο προετοιμασμένος, όπως και η ομάδα του, ενώ θα παίξει ρόλο και ο εγωισμός, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται παίκτες να βγουν μπροστά.

Η ώρα των Νέντοβιτς και Παπαγιάννη

Το τριφύλλι αν θέλει να έχει ελπίδες πρέπει να ξεχάσει όσα έγιναν στο ΣΕΦ και να επικεντρωθεί στο αποψινό ματς. Ταυτόχρονα όμως το «κλειδί» για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ο Παναθηναϊκός είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Στον πρώτο τελικό έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 32ο λεπτό και ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους και 4/15 σουτ εντός πεδιάς.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι όντας ο κορυφαίος σκόρερ και σουτέρ του Παναθηναϊκού με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα του δεν έχει καμία ελπίδα. Ο «Σέρβος γκαρντ πρέπει να βγει μπροστά αν θέλουν οι πράσινοι να μη δουν… σκούπες στο ΣΕΦ την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός κομβικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό.

Ο δεύτερος παίκτης που θα είναι αυτός που θα κρίνει υπερ του τριφυλλιού το ματς δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παπαγιάννη που στο πρώτο ματς ήταν αγνώριστος και δεν φάνηκε ποτέ στο παιχνίδι. Ο Μουσταφά Φαλ τον «κατάπιε» κυριαρχώντας κάτω από τα δυο καλάθια, υπογράφοντας το 1-0 του Ολυμπιακού.

Στο ΟΑΚΑ όμως ο Έλληνας σέντερ πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις του και σήμερα αν θέλει η ομάδα του να φέρει στα ίσια τη σειρά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Γάλλο σέντερ. Και όχι απλά να τον αντιμετωπίσει αλλά και να τον νικήσει στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Τα δυο μυστικά του Παναθηναϊκού είναι αυτά, αλλά με τη λογική πάντα ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα έχει υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως και οι Οκάρο Γουάιτ και Νταρίλ Μέικον.

«Κλειδί» ο Σλούκας και ο Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κάνοντας σωστά τα απλά στο ΣΕΦ το Σάββατο έκανε το 1-0, όμως είδε τον Σακίλ ΜακΚίσικ να παθαίνει διάστρεμμα και η συμμετοχή του να κρίνεται τελευταία στιγμή. Ο Αμερικανός δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες μέρες και δεν θα είναι στο 100%, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ζαν Σαρλ. Ενδεχόμενη απώλεια των δυο αυτών βάζει νέα δεδομένα, όμως το «κλειδί» θα είναι η πιθανή απουσία του ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός είναι συνολικά στα ντέρμπι με το τριφύλλι ο καλύτερος παίκτης φέτος, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα οι υπόλοιποι της περιφέρειας θα πρέπει να βγουν μπροστά. Στο πρώτο ματς ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός και ο Μπαρτζώκας περιμένει ανάλογα πράγματα από τον ηγέτη αυτής της ομάδας που αποκτήθηκε για τέτοια παιχνίδια.

Ο ρυθμός στην επίθεση, αλλά και γενικότερα του παιχνιδιού απόψε περνάει από τα χέρια του και χωρίς τον ΜακΚίσικ η λογική λέει ότι θα μείνει και περισσότερη ώρα στο παρκέ. Αν ο Σλούκας λοιπόν είναι έτσι κι αλλιώς ο πιο σημαντικός παίκτης για το break στο ΟΑΚΑ, ο δεύτερος θα είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο ομογενής γκαρντ ήταν απογοητευτικός στο Game 1, έβαλε 6 πόντους αλλά με 1/10 σουτ εντός πεδιάς, επηρεάστηκε από τον Λευτέρη Μποχωρίδη, πήρε τεχνική ποινή, ενώ προκάλεσε εκνευρισμό και ένταση σε όλη την ομάδα. Ο Ντόρσεϊ είναι πολύ σημαντικός στο πλάνο του Μπαρτζώκα για τον φετινό Ολυμπιακό, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αν βρει ρυθμό στην επίθεση μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα.

Όμως μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, ο Παναθηναϊκός τον έχει κλείσει καλά στην επίθεση, δεν του αφήνει χώρους και του έχει επιφέρει όλο αυτό εκνευρισμό και βεβιασμένες προσπάθειες.

Όμως και η κατάσταση του ΜακΚίσικ παίξει δεν παίξει του δίνει τη δυνατότητα να βγει μπροστά απόψε και να είναι αυτός που θα υπογράψει μια πιθανή νίκη του Ολυμπιακού. Αρκεί να έχει το μυαλό στο κεφάλι του και να είναι συγκεντρωμένος κάτι που επ΄ ουδενί έχει καταφέρει στα τελευταία παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ