11 ομάδες σε 9 χρόνια: Αυτός είναι ο… γυρολόγος, Νέιτ Γουόλτερς, που θέλει ο Παναθηναϊκός

11 ομάδες σε 9 χρόνια: Αυτός είναι ο… γυρολόγος, Νέιτ Γουόλτερς, που θέλει ο Παναθηναϊκός

Το προφίλ του εκλεκτού του Παναθηναϊκού για τη θέση του «άσου», Νέιτ Γουόλτερς.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία με τον Νικ Καλάθη και ο Ντέγιαν Ράντονιτς στρέφεται σε μια περίπτωση που γνωρίζει καλά.

Ο Νέιτ Γουόλτερς αποτελεί την επιλογή του Σέρβου τεχνικού του Παναθηναϊκού για την πολύ σημαντική θέση του γκαρντ, μιας και οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στον Ερυθρό Αστέρα τις σεζόν 2016-2017 και 2021-2022.

Ο 31χρονος Αμερικανός, γεννημένος στη Μινεσότα, ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας στην κολεγιακή ομάδα της Νότιας Ντακότα.

Εκεί κατά τα τέσσερα χρόνια των σπουδών του καθιερώθηκε με σταθερά καλές εμφανίσεις. Στην τελευταία του χρονιά, πριν την έναρξη της σεζόν αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από την Τουρκία: «Η Φενέρ έχει προχωρήσει αρκετά την υπόθεση Καλάθη»

Το ντραφτ και η πορεία στο NBA

Στο draft του 2013 επιλέχθηκε στον 2ο γύρο και συνολικά στο νούμερο 38, από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Την ίδια βραδιά του draft οι Γουίζαρντς τον αντάλλαξαν με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, ενώ την επόμενη μέρα τα δικαιώματά του άλλαξαν και πάλι χέρια καθώς κατέληξε στους Μιλγουόκι Μπακς.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς εντάχθηκε στο ρόστερ των «ελαφιών» για το Summer League του NBA και τον Αύγουστο υπέγραψε το rookie συμβόλαιό του. Η έλλειψη ιδιαίτερου βάθους στους Μπακς του δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει 58 συμμετοχές σημειώνοντας 7.2 πόντους, 3.2 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ.

Την επόμενη σεζόν θα αποκομίσει ένα τραυματισμό στο χέρι και μετά την έλευση του Τζέισον Κιντ στον πάγκο της ομάδας, το 2015 θα αποχωρήσει.

Ακολουθούν κάποιες συμμετοχές με τους Πέλικανς και στην Development League, ενώ το καλοκαίρι του 2015 κάνει το βήμα για την Ευρώπη.

Η Τουρκία και ο Ερυθρός Αστέρας

Τον Ιούλιο μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη και τη Μπεσίκτας με τη φανέλα της οποίας θα «γράψει» 11.6 πόντους, 5.4 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ.

Ένα χρόνο αργότερα αποχωρεί από την Τουρκία για να υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους με τον Ερυθρό Αστέρα του Ντέγιαν Ράντινιτς. Υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού ο Γουόλτερς έχει σε 19 αγώνες στην Αδριατική Λίγκα 8.7 πόντους, 3.2 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ, ενώ στην πρώτη του χρονιά στην Euroleague πετυχαίνει 7.1 πόντους, 2.1 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.

Στην πορεία κάνει κάποιες προσπάθειες να επιστρέψει ξανά στο NBA, χωρίς ωστόσο να το πετύχει.

Τα επόμενα χρόνια υπογράφει μονοετή συμβόλαια με αρκετές ομάδες στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης, όπως η Ζαλγκίρις και η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Euroleague και η Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη στο Eurocup.

Πέρυσι τον Αύγουστο επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα και μαζί με τον Ράντονιτς κατακτούν την Αδριατική Λίγκα, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Σερβίας.

Τώρα όπως όλα δείχνουν ο Σέρβος προπονητής τον θέλει για να καλύψει μια θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός «πονάει», υπολογίζοντας προφανώς και στην πολύ μεγάλη του εμπειρία από τα παρκέ της Ευρώπης και της Αμερικής.

Επιμέλεια: Στέργιος Σπυρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ