Παναθηναϊκός: Αναζητώντας τον επόμενο…franchise player (vids)

Παναθηναϊκός: Αναζητώντας τον επόμενο…franchise player (vids)

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ΠαναθηναΪκός ξεκινά δίχως A-dog, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει σιγά σιγά τον σχεδιασμό του για την ερχόμενη Euroleague, με την περίπτωση του Πασκάλ να δέσποζε στα πράσινα ρεπορτάζ, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προχώρησε και  το «τριφύλλι» θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια πολύ πρωτόγνωρη συνθήκη για αυτόν αφού 30 χρόνια μετά την απόκτηση του Νίκου Γκάλη δεν θα έχει κατά πάσα πιθανότητα κανέναν franchise player στο ρόστερ του.

Μετά τις αποχωρήσεις Παπαπέτρου και Νέντοβιτς και τις μεταγραφές των Γκριγκόνις, Ουόλτερς, Άντριους και Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά οδεύει να κλείσει το ρόστερ της επόμενης σεζόν με στόχο την επιστροφή στην κορυφή στον Ελλαδικό χώρο και μια αξιοπρεπή πορεία στην Euroleague που τα τελευταία 2 χρόνια δεν είχε.

Διαβάστε επίσης: Λευκή επιταγή Παναθηναϊκού στον Ιβάν – «Θα πάρουμε τους παίκτες που θέλει, όσο κι αν κάνουν»

Παίκτες σαν τον Χεζόνια υπέγραψαν σε άλλες ομάδες, ο Νικ Καλάθης απέρριψε την πρόταση των πράσινων και η αγορά πολύ δυνατών παικτών για το επίπεδο της Euroleague είναι σχεδόν μηδαμινή. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει να διεκδικήσει τους στόχους του χωρίς έναν παίκτη πρώτης γραμμής.

Γκάλης… ο πρώτος!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θέλει τον Παναθηναϊκό… αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και φέρνει τον κατά πολλούς μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα, τον Νίκο Γκάλη. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για δύο χρονιές και κατέκτησε 2 κύπελλα Ελλάδος.

Και μετά… η απόλυτη βόμβα!

Οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν μπορούν να βλέπουν άλλο τον Παναθηναϊκό χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο. Έτσι το 1995 πυροδοτούν για πολλούς την απόλυτη βόμβα που ονομάζεται Ντομινίκ Ουίλκινς. Ο σταρ του ΝΒΑ στην μοναδική του σεζόν στα πράσινα καταφέρνει να φέρει την Ευρω-κούπα στην Αθήνα μετά από εκείνο τον συγκλονιστικό τελικό στο Παρίσι.

Στα πράσινα ο τρελοΝτέγιαν!

Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού και το χρήμα να ρέει άφθονο, καταφθάνει στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού ο τεράστιος Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Με highlight την εμφάνιση του στον 5ο τελικό το 1999 στο ΣΕΦ βοηθάει τα μέγιστα ώστε το Τριφύλλι να φτάσει σε 2 ευρωπαϊκά και 3 πρωταθλήματα Ελλάδος προτού αποχωρήσει για την Μπαρτσελόνα.

Το απόλυτο σύμβολο του Παναθηναϊκού!

Ο απόλυτος όμως franchise player στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας γκαρντ κατακτά τα πάντα στο πέρασμά του και γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Στα 12 χρόνια παρουσίας μέτρησε 9 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και 3 Euroleague.

Το κομπιούτερ που λέγεται Νικ Καλάθης!

Στην μετα- Διαμαντίδη εποχή τα κλειδιά του Παναθηναϊκού τα παίρνει ο ομογενής γκαρντ Νικ Καλάθης. Με το ασύλληπτο μυαλό του να διαβάζει το παιχνίδι, τις εξαιρετικές του ασίστ και την πολύ καλή προσωπική άμυνα βοηθάει τα μέγιστα στην κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων και 3 κυπέλλων.

Παπαπέτρου και Χεζόνια οι τελευταίοι μέχρι τώρα!

Και στο τέλος δύο μεταγραφές που ακόμα και τώρα σχολιάζονται από πολλούς. Το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός κάνει το κόλπο γκρόσο και αποκτά τον Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό. Του δίνει το απόλυτο κουμάντο και ο διεθνής βοηθάει το Τριφύλλι να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 σούπερ Καπ.

Μαζί του στο τελευταίο ντάμπλ ήταν και ο μέχρι πρότινος ΝΒΑερ Μάριο Χεζόνια που κάνει τα πάντα ώστε να παίξει στον Παναθηναϊκό. Όμως η κακή οικονομική κατάσταση του Τριφυλλιού του δείχνουν μετά από 4 μήνες την πόρτα της εξόδου.

Ο Πασκάλ έμοιαζε μονόδρομος!

Όμως στον πλανήτη Παναθηναϊκό δεν έχουν μάθει να ζουν έτσι. Χωρίς έναν παίκτη πρώτης γραμμής. Αυτή την στιγμή οι Πράσινοι έκαναν all in στην περίπτωση του Έρικ Πασκάλ ώστε να πάρει τα κλειδιά της ομάδας που εδώ και λίγες μέρες έχουν μείνει χωρίς ιδιοκτήτη.

Με τα νούμερα που κουβαλάει από το ΝΒΑ μπορεί να κάνει «πλάκα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η μετακίνησή του στους πράσινους ήταν πολύ δύσκολη. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 26 ετών και το 2020 ήταν στους καλύτερους 5 rookies του πρωταθλήματος.

Πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα χαμένη πίσω στο 1992. Θα είναι μια ομάδα που οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το σύνολο κι όχι από τον εκάστοτε franchise player που υπήρχε τα προηγούμενα 30 έτη συνθήκη όχι απαραίτητα κακή αλλά στο πλανήτη Παναθηναϊκό είναι άγνωστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ