Ο Ολυμπιακός κάνει δικά του δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας (vids)

Ο Ολυμπιακός κάνει δικά του δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας (vids)

«Κοντά σε Τανούλη και Νετζήπογλου ο Ολυμπιακός» επιβεβαιώνεται από την Ιταλία.

Πριν από λίγες ώρες ο Ολυμπιακός κάτω από άκρα μυστικότητα κατάφερε να κλείσει την συμφωνία με τον 31χρονο Αμερικάνο, Τάρικ Μπλακ. 

Ο Μπλάκ έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα των σέντερ στην οποία ήδη υπάρχουν οι Μουσταφά Φαλ και Τζόελ Μπολομπόι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, ολοκληρώνοντας τον βασικό της κορμό για τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Εδωσε το σύνθημα ο Πίτερς: «Μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα άλλα δύο κομμάτια που έρχονται να προστεθούν στο ερυθρόλευκο «παζλ» έχουν γνώμονα τόσο το παρόν όσο και το μέλλον, με τους δύο αυτούς άσους να αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπασκετ.

Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε εδώ στο to10.gr πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Γιώργου Τανούλη ο οποίος αγωνίζεται στον Προμηθέα Πάτρας.

Μια πληροφορία η οποία έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την Ιταλία, με τα δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα να αναφέρουν πως δίπλα στον Τανούλη αναμένεται να προστεθεί και ο Όμηρος Νετζήπογλου του Άρη.

Ο Τανούλης έκανε το «ξεπέταγμα» του τη φετινή σεζόν στην Πάτρα, όπου και αγωνίστηκε περισσότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έκανε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του.

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος αγωνίστηκε για 18 λεπτά κόντρα στον πρωταθλητή και πρόλαβε να σκοράρει 16 πόντους με 7/12 σουτ (2 τρίποντα), να μαζέψει 7 ριμπάουντ, να μοιράσει μια ασίστ και να έχει συνολικά 15 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, σε μια απίθανη εμφάνιση…

Ο νεαρός ψηλός κανονικά αγωνίζεται στο «5», αλλά είναι ευέλικτος για το ύψος του (2.10 μέτρα) και αρκετά καλός σουτέρ, για αυτό τον λόγο και τόσο στον Προμηθέα, αλλά και στην Εθνική Νέων έπαιζε και «4». Τα αθλητικά του προσόντα είναι απίστευτα, όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στα 20 του χρόνια είναι το μυαλό του και το μπασκετικό iq του.

Από την άλλη πλευρά ο Νετζήπογλου έχει ύψος 1.94 και αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει ο Άρης την τελευταία τριετία, όντας ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και έχοντας ήδη αρκετά μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Το όνειρό του ήταν να φορέσει τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας του Άρη και το πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταγράφηκε στους Κίτρινους σε ηλικία 15 ετών.

Προερχόμενος από τον Όλυμπο Κορδελιού, με αντάλλαγμα μερικές μπάλες του μπάσκετ και την παράλληλη δέσμευση κάλυψης των μεταφορικών εξόδων, το ελάχιστο δηλαδή που θα έπρεπε να αναλάβει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ήταν πάντα σχεδόν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, ενώ πέρσι έκανε το ντεμπούτο του σε φιλανθρωπικό αγώνα στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και τα πήγε και πολύ καλά, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να εντυπωσιάζονται από τις ικανότητές του.

Μάλιστα ο γκαρντ από τη Θεσσαλονίκη ήτανε εκείνος που αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος Παίκτης (21 ετών και κάτω) της Basket League 2021-22, διαδεχόμενος τον Νίκο Χουγκάζ που είχε κερδίσει πέρυσι τη διάκριση. Ο 20χρονος γκαρντ του «αυτοκράτορα» ηταν πρώτος σε ψήφους τόσο του κοινού όσο και των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για δύο εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι ερχόμενοι στο μεγάλο λιμάνι θα αναπτύξουν κατά πολύ τις αραιτές τους, με σκοπό να γίνουν σημαντικά «όπλα» στην φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον…

Δείτε τον Τανούλη εν δράσει: 

Και τον Νετζήπογλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ