Προμηθέας Πάτρας – Ολυμπιακός 72-100: «Έβρεξε» τρίποντα στην Πάτρα – Ρεσιτάλ ΜακΚίσικ (vids)

Προμηθέας Πάτρας – Ολυμπιακός 72-100: «Έβρεξε» τρίποντα στην Πάτρα – Ρεσιτάλ ΜακΚίσικ (vids)

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στην Πάτρα και «ισοπέδωσε» τον Προμηθέα με 100-72 για την 7η αγωνιστική της Basket League. Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 22 πόντους.

Εξωπραγματική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που πέρασε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τον Προμηθέα Πάτρας με 100-72, για την 7η αγωνιστική της Basket League. Σαρωτικοί οι «ερυθρόλευκοι», έκαναν πάρτι έξω από τα 6,75μ. και μετέτρεψαν από νωρίς το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Ο Κώστας Σλούκας αντιμετώπισε κάποιες μικροενοχλήσεις και κρίθηκε καλύτερο από το προπονητικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ωστόσο δεν έδειξε καθόλου επηρεασμένη από το γεγονός και ξεκίνησε με σπασμένα τα φρένα. Ο Βεζένκοφ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε με την Άλμπα και έχοντας για συμπαραστάτη του τον Ταρίκ Μπλακ, οδήγησε τον Ολυμπιακό γρήγορα στο +8 (4-12), με τους Πατρινούς ωστόσο να απαντούν και ισοφαρίζουν σε 15-15 χάρη στα τρίποντα του Γιανγκ.

Διαβάστε επίσης: Ο Ροντινέι με τη φανέλα του Ολυμπιακού (pic)

Οι παίκτες των δύο ομάδων και κυρίως του Γιώργου Μπαρτζώκα, έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ συνέχισαν σε τρελό ρυθμό στην επίθεση, ο Μπλακ έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι, ο Γουόκαπ μοίραζε την μία ασίστ μετά την άλλη και ο Ολυμπιακός τρέχοντας ένα σερί 15-0 ξέφυγε και έκλεισε ένα ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 20-39 και έχοντας 10/11 δίποντα, 6/7 τρίποντα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν απείχε πολύ σε εικόνα, με τον Αϊζάια Κάνααν να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση του παιχνιδιού και στο «τρίποντο πάρτι» που είχε στηθεί, κάνοντας το 26-47 με την πρώτη του εύστοχη προσπάθεια πίσω από τα 6,75μ λίγο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Αμερικανός πέτυχε άλλα δύο για να στείλει τον Ολυμπιακό στο +24 (29-53), με τον Σίμπσον να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει το 37-57 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν από εκεί ακριβώς που σταμάτησαν στο δεύτερο μέρος, με τον Γουόκαπ να ευστοχεί για τρεις για το 37-60 και τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν άλλα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα για να φτάσουν τη διαφορά στο +36 (42-72). Ο Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ και τον Φαλ, με τον Γάλλο να παίρνει αγωνιστικό ρυθμό και να έχει θετική απόδοση. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Πάπας, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τη διαφορά μέχρι και τους 41 πόντους (54-95). Ωστόσο οι παίκτες των νταμπλούχων Ελλάδας έριξαν αρκετά το ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Πατρινούς να μειώνουν τη διαφορά και τελικά το ματς να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την τρίτη του 100στάρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-39, 37-57, 48-87, 72-100

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ