Καρδίτσα – Ολυμπιακός 75-89: Ο Πίτερς φώναξε «είμαι εδώ»

Καρδίτσα – Ολυμπιακός 75-89: Ο Πίτερς φώναξε «είμαι εδώ»

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα της Καρδίτσας με 89-75 και πέτυχε την 10η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Basket League, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague., έχοντας για κορυφαίο τον Άλεκ Πίτερς με 16 πόντους.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Καρδίτσας με 89-75 για την 10η αγωνιστική της Basket League, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (30/12), για την Euroleague. Κορυφαίος για τους νταμπλούχους Ελλάδας ο Πίτερς με 16 πόντους (3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα), από κοντά και οι ΜακΚίσικ (15 π) και Παπανικολάου (13 π).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ στο παρκέ, στο πλαίσιο της απουσίας των Κάνααν και Βεζένκοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν να βρουν λίγο τα πατήματά τους στην αρχή του αγώνα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 7-4, τον Ολυμπιακό ωστόσο να απαντάει στη συνέχεια με τον Πίτερς να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες και να παίρνει το προβάδισμα με 7-10. Ο Χάντερ και ο Μπρίτζετ έφεραν το ματς στην ισοπαλία, (12-12), για να τρέξει ο Ολυμπιακός ένα σερί 8-1 μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου για το 13-20.

Διαβάστε επίσης: Πλήγμα στη Μονακό με Λόιντ: Χάνει τον Ολυμπιακό

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε τους Μπλακ και Μπολομπόι στο παρκέ, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει το ρόλο του «τεσσαριού». Με τρίποντο του Ντάμπροβσεκ οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 4, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με τους Μπλακ και Λούντζη και να ανεβάζει για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 10 (16-27). Με τον ΜακΚίσικ και τους Μπλακ και Μπολομπόι να ηγούνται ο Ολυμπιακός ξέφυγε 40-25 στο 18′, και ουσιαστικά «κλείδωσε» το ματς σε εκείνο το σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε σε μεγάλο βαθμό διαχείριση του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε στην αξιόμαχη Καρδίτσα να απειλήσει ιδιαίτερα σε κανένα σημείο, ενώ ανέβασε τη διαφορά και στους 20 πόντους, στην τελευταία περίοδο, για να φύγει εν τέλει νικητής με το 89-75, από το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» και να ρίξει πλέον όλη του την προσοχή στο πολύ σημαντικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-41, 52-69, 75-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ