Οι πέντε λόγοι που ο Ολυμπιακός «μπαίνει» στο κόλπο για Ντόρσεϊ και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι

Οι πέντε λόγοι που ο Ολυμπιακός «μπαίνει» στο κόλπο για Ντόρσεϊ και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι πλέον ελεύθερος να αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ήδη ομάδες όπως ο Ολυμπιακός φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον.

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. «Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μένει ελεύθερος από τους Ντάλας Μάβερικς», έγραψε ο έγκυρος ρεπόρτερ του ΝΒΑ, Σαμς Σαράνια, και ήδη τα σενάρια για το μέλλον του ομογενή γκαρντ δίνουν και παίρνουν.

Ο Ελληνοαμερικανός δεν πήρε ποτέ τις ευκαιρίες του στο σύνολο του Τζέισον Κιντ, παρότι στην G-League ήταν απλά απολαυστικός και φόρτωνε συνεχώς με πόντους τα καλάθια των αντιπάλων, καταγράφοντας στην στατιστική του 24,4 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ, σουτάροντας με 47% από το τρίποντο σε 8 προσπάθειες.

Πλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα τρεις ομάδες είναι αυτές που παρακολουθούν πιο στενά από ποτέ την εν λόγω υπόθεση και θα θελήσουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που τον έπεισε να έρθει για πρώτη φορά στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, η Φενέρμπαχτσε που τον ήθελε απεγνωσμένα το καλοκαίρι και φυσικά ο Ολυμπιακός, ενώ υπάρχει και η Μονακό στο κάδρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να μπαίνουν στο… κόλπο της διεκδίκησης του εκρηκτικού γκαρντ, έχοντας στο μυαλό τους πέντε σημαντικά στοιχεία για να μπορέσουν κινηθούν και να τον φέρουν και πάλι στην Ελλάδα. Πέντε λόγοι που είναι πολύ καλοί για να αγνοηθούν από τους ανθρώπους του Πειραϊκού συλλόγου.

Το περίφημο διαβατήριο του Ντόρσεϊ

Πέρυσι ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν έχοντας στο ρόστερ του πέντε ξένους. Κι αυτό επειδή ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ως Έλληνας δεν έπιανε θέση ξένου, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να κρατάει τον… έκτο ξένο για παν ενδεχόμενο σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια κίνηση.

Φέτος οι Πειραιώτες διαθέτουν επτά ξένους, κάτι που σημαίνει πως αν αποκτήσουν τον ομογενή γκαρντ θα πρέπει να αδειάσει μια θέση, με τη λογική να λέει πως εκείνος που θα αποχωρήσει θα είναι κάποιος από τους Αμερικανούς που υπάρχουν ήδη. Με ό,τι φυσικά αυτό συνεπάγεται όσον αφορά κάποια ενδεχόμενη άλλη κίνηση.

Το οικονομικό κομμάτι

Από το καλοκαίρι το κασέ του Ντόρσεϊ είχε ανέβει αρκετά, μετά και την τρομερή σεζόν που είχε κάνει με τον Ολυμπιακό, όπου έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά και μέχρι το Final 4 του Βελιγραδίου στη Euroleague.

Τα πράγματα όμως είναι λίγο διαφορετικά όσον αφορά τα τωρινά δεδομένα. Κι αυτό επειδή βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν. Επιπλέον ο 26χρονος έχει ήδη πληρωθεί από τους Μάβερικς, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν μια ευνοϊκότερη, για τους ίδιους, οικονομική συμφωνία, που θα βρίσκει και τον παίκτη σύμφωνο.

Η αγωνιστική προσαρμογή

Ο Ολυμπιακός, μετά την περσινή πορεία, δεν χρειαζόταν να αλλάξει πολλά το καλοκαίρι. Έτσι κράτησε τον βασικό του κορμό και έφερε μερικούς παίκτες στις θέσεις των ξένων. Συνεπώς, αν ο Ντόρσεϊ αποφασίσει να γυρίσει στην Ελλάδα θα βρει ουσιαστικά τους ίδιους συμπαίκτες που είχε όταν φορούσε τα ερυθρόλευκα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα χρειαστεί σχεδόν μηδενικό χρόνο για να προσαρμοστεί στα φετινά δεδομένα. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει, γνωρίζει σε τεράστιο βαθμό τι ζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας από εκείνον και φυσικά είναι φίλος με τους περισσότερους συμπαίκτες του.

Η επιθυμία του Ντόρσεϊ για επιστροφή στη Ευρώπη

Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να είναι στο μυαλό ενός παίκτη για το τι θα αποφασίσει όσον αφορά το μέλλον του. Όμως πριν λίγες μέρες, δημοσιεύματα ήθελαν τον Ντόρσεϊ να σκέφτεται έντονα την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Το πλάνο του έλεγε να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο, για το αν πάρει ευκαιρίες από τους Μάβερικς ή αν κάποια άλλη ομάδα στο ΝΒΑ του προσφέρει ένα καλύτερο αγωνιστικό πλάνο και όχι απλά την G-League. Με τα τωρινά δεδομένα, η λογική λέει πως ο ομογενής γκαρντ θα κοιτάξει να βρει κάποια άλλη πρόταση από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πως θα βρει ρόλο σε άλλη ομάδα, οπότε επιστροφή στη Euroleague που είναι κάτι σαν… σταρ, μοιάζει όλο και πιο καλό ενδεχόμενο για την καριέρα του ίδιου του παίκτη που το πρώτο του μέλημα σε κάθε συμφωνία είναι να μπορεί να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο.

Όλοι ξέρουν τι μπορεί να δώσει ο Ντόρσεϊ

Μπορεί ο 26χρονος να γνωρίζει τι μπορεί να ζητήσει από εκείνον ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως και στον Ολυμπιακό ξέρουν πάρα πολύ καλά τι θα δώσει στην ομάδα. Όλοι πήραν μια καλή γεύση από τις περσινές του… παραστάσεις, ενώ ήταν λογικό να υπάρχει η πεποίθηση πως φέτος θα ήταν ακόμα καλύτερος αν είχε παραμείνει.

Ο Ντόρσεϊ λοιπόν έχει αυτό που χρειάζεται όσο τίποτα φέτος ο σύλλογος του Πειραιά. Διαθέτει αυτό το απρόβλεπτο που λείπει. Θα πάρει σουτ που κανείς δεν θα πίστευε και θα τα βάλει. Θα εμφανιστεί όταν η μπάλα «καίει» και θα πάρει την ευθύνη. Θα προσαρμόσει τις άμυνες πάνω του για να ανοίξει χώρους στους υπόλοιπους. Και άλλα πολλά που όλοι είδαμε σε μεγάλο βαθμό στα περσινά ματς.

Για όσους δεν θυμούνται, πέρσι ο ομογενής γκαρντ αγωνίστηκε σε 38 αναμετρήσεις στη Euroleague, καταγράφοντας 12,8 πόντους (όντας δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Βεζένκοφ) με 38% τρίποντο σε 195 προσπάθειες, 2,3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αποτελώντας φυσικά ακρογωνιαίο λίθο στα πλάνα του Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ