Ζήσης: «Στην ΑΕΚ έγινα καλύτερος άνθρωπος, της χρωστάω πολλά» (vid)

Ζήσης: «Στην ΑΕΚ έγινα καλύτερος άνθρωπος, της χρωστάω πολλά» (vid)

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τη βράβευσή του από την ΑΕΚ και τόνισε για ακόμη μία φορά πως χρωστάει πολλά στον σύλλογο.

Η ΑΕΚ τίμησε τον Νίκο Ζήση για την προσφορά του στην ομάδα, με τον General Manager της Εθνικής μας ομάδας να μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ στο ημίχρονο του αγώνα με το Περιστέρι και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Ένωση που τον ανέδειξε.

Διαβάστε επίσης: Πώς μια μικρή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πήγε να χαλάσει τη μεταγραφή του Ραμόν στον Ολυμπιακό

Όσα είπε ο Ζήσης:

«Όταν σταματάς, είσαι πιο ήρεμος και αναπολείς πολλές φορές τις σπουδαίες στιγμές. Είχα την τύχη να παίξω σε πολλές σπουδαίες ομάδες και να κατακτήσω τίτλους. Καλύτερα σήμερα να μιλήσουμε μόνο για την ΑΕΚ, τη μοναδική ελληνική ομάδα που έπαιξα. Χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ, ήρθα ανήλικο παιδί, έμαθα πολλά. Όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά κι εκτός αυτού έγινα καλύτερος άνθρωπος.

Είχα την τύχη να έχω σπουδαίους συμπαίκτες, σπουδαίους προπονητές. Μετά από μια πορεία πολλών ετών να γυρίσω και να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα, να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ ήταν σπουδαίο. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κρήτη. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Για την απόφασή του να γίνει μέλος της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ οργανωμένη, δούλευε πολύ τα νέα παιδιά. Υπήρχαν πολλές ανάλογες περιπτώσεις, όπως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χρήστος Ταπούτος, ο Νίκος Χατζής, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Παναγιώτης Μπαρλάς, ο Δημήτρης Μισιακός. Ήταν ξεκάθαρο πόσο με ήθελε. Πήρα την απόφαση ως γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης.»

Για το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει με την Ένωση: «Όταν μια ομάδα, εκτός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, κατακτά τον τίτλο στην Ελλάδα είναι κάτι σπουδαίο. Μετά από 32 χρόνια… Θεωρώ πως εκείνη η ομάδα, αν έμενε ενωμένη, θα ήταν μια πολύ μεγάλη δύναμη μαζί με τους δύο αιωνίους».

Για τα όσα μένουν στο μυαλό του από την εμπειρία με τους «κιτρινόμαυρους»: «Ήταν πολλοί αυτοί που με βοήθησαν όταν ήμουν μικρός. Καταρχάς ο Φώτης Κατσικάρης, που με είδε πρώτος στις μικρές εθνικές, μαζί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλά παιδιά, όπως ο Κακιούζης, ο Χατζής και ο Ντικούδης. Για μένα ήταν παίκτες που τους έβλεπα στην τηλεόραση και με βοήθησαν. Όπως και ο Μπουρούσης. Άνθρωποι που έχω χτίσει σχέσεις ζωής μαζί τους».

Για την τωρινή εικόνα της ομάδας: «Η ΑΕΚ έχει έναν πολύ καλό προπονητή, έναν σκληρό εργάτη, τον Ηλία Καντζούρη. Η εικόνα της είναι πολύ καλή θεωρώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ