Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 74-68: Δεύτερη σερί νίκη για τους «μεταλλωρύχους»

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 74-68: Δεύτερη σερί νίκη για τους «μεταλλωρύχους»

Το Λαύριο πέτυχε τη δεύτερη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 74-68 του Απόλλωνα Πάτρας, και απομακρύνθηκε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στις τέσσερις νίκες έφτασε το Λαύριο καθώς επικράτησε με 74-68 του Απόλλωνας Πάτρας για την 17η αγωνιστική της Basket League, ωστόσο δεν κάλυψε τη διαφορά τον 17 πόντων (71-54) που είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Στη μάχη για την παραμονή το Λαύριο κατάφερε να έχει μία νίκη περισσότερη από την πατρινή ομάδα, με κορυφαίο το Λάντζεβαϊν που είχε 18 πόντους, στο ντεμπούτο του Γιώργου Λημνιάτη στην τεχνική ηγεσία. Από τον Απόλλωνα ο Βερτζ σταμάτησε στους 26 πόντους.

Σε μία αναμέτρηση με πολλές μονομαχίες και χαμηλό σκορ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Με επιθετική αιχμή τον Αλόνσο Βερτζ (15 πόντους στο πρώτο μέρος) οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με 8-3 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Λημνιάτη βελτίωσαν την απόδοσή τους κι έκαναν επιμέρους σκορ 10-4 (13-12) περνώντας για πρώτη φορά μπροστά.

Ο Απόλλωνας πάντως, συνέχισε να έχει το πάνω μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου. Το Λαύριο αντέδρασε και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια με συνέπεια να έχει το +6 στο 18’ (30-24) με καλάθι του Φλαγκ και ολοκληρώνοντας επιμέρους σκορ 21-16, οδηγούσε την αναμέτρηση στο ημίχρονο (34-31).

Στην τρίτη περίοδο το Λαύριο κέρδισε τις περισσότερες μάχες στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια οι γηπεδούχοι να κάνουν επιμέρους σκορ 17-10 και ν’ ανεβάσουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (51-41) στο 27’ με κάρφωμα του Λάντζεβαϊν ο οποίος ένα λεπτό αργότερα έκανε το 56-43 και μαζί με τον Κόουλ το Λαύριο βρήκε πολλές λύσεις επιθετικά.

Οι παίκτες του Απόλλωνα όχι μόνο δε τα παράτησαν αλλά βρίσκοντας λύσεις από τον Ντέιβις επέστρεψαν από το -13, μειώνοντας στους 4 (62-58) στο 32’. Όσο περνούσε η ώρα η αναμέτρηση γινόταν ξανά αμφίρροπη με την πατρινή ομάδα να προσπαθεί για την αντεπίθεση αφού ο Βέρτζ βρήκε τον Γκρίφιν συμπαραστάτη στην επίθεση. Μάλιστα, με εύστοχο τρίποντο του Βερτζ ο Απόλλωνας μπήκε μπροστά με 68-67 στο 37’.

Στις τελευταίες επιθέσεις οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, μέχρι που ευστόχησε ο Λάντζεβαϊν (72-68) στα 32,2’’ για τη λήξη του αγώνα και κάπως έτσι πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-31, 60-52, 74-68.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ