Γιατί ο Λούντζης έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία… (vids)

Γιατί ο Λούντζης έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία… (vids)

Ο Μιχάλης Λούντζης και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελούν αφορμή για να βγει μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν ο Έλληνας γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια ακόμη πειστική εμφάνιση τη φετινή σεζόν νίκησε εύκολα τον Άρη στο ΣΕΦ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στα play off της Basket League. Οι ερυθρόλευκοι λίγες μέρες πριν τα σπουδαία ματς με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά της Euroleague, ήταν σοβαροί και «καθάρισαν» άνετα, βγάζοντας σε ακόμη ένα παιχνίδι διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να αποφάσισε να «κόψει» τον Αϊζέια Κάνααν από την ομάδα στην Basket League, όμως δείχνει ότι έχει βρει τον αντικαταστάτη του μέσα από το ρόστερ και τον παίκτη που θα κληθεί να κάνει τη δουλειά του Αμερικανού γκαρντ στο παρκέ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος στο ματς με τον Άρη ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, αντί του Κάνααν και η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από θετική.

Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε 12 λεπτά στην αναμέτρηση και είχε συνολικά 6 πόντους (1/2 τρίποντα, 3/5 βολές) και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι είναι πανέτοιμος για τα play off. Ο Λούντζης που ουσιαστικά ήταν μέλος του ροτέισον και δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής σε όλα τα ματς, κλήθηκε να βγει μπροστά στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία.

Το «κόψιμο» του Κάνααν είναι η αφορμή για να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλα τα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και  όσο παίζει να κερδίζει λεπτά, με τον Μπαρτζώκα να του δείχνει με αυτό τον τρόπο και την εμπιστοσύνη του. Ο Λούντζης καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει δουλέψει πολύ και έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι που φαίνεται και από την κίνηση του Έλληνα τεχνικού.

Πλέον η τετράδα στα γκαρντ για το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι οι Γουόκαπ, Σλούκας, Λαρεντζάκης και Λούντζης και υπό προϋποθέσεις ο ΜακΚίσικ. Ο Έλληνας γκαρντ πάντως με το «καλημέρα» πήρε φανέλα βασικού, είχε παραπάνω χρόνο από τον μέσο όρο που αγωνίζεται και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου.

Θα έχει παραπάνω ευθύνες, θα πάρει περισσότερες μπάλες στα χέρια του, αλλά και προσπάθειες, ενώ στην άμυνα όπως συνέβη και στο ματς με τον Άρη θα είναι ένα αμυντικό «τείχος» απέναντι στους αντίπαλους «κοντούς». Ο Λούντζης μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο υπόλοιπο της σεζόν και να κερδίσει περισσότερο χρόνο στο παρκέ, που αντικειμενικά τον αξίζει, αφού σε όσα ματς αγωνίζεται προσφέρει πολλά στους Πειραιώτες. Κάτι που έχει δει και ο Μπαρτζώκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ