Ο Σάσα, οι τελικοί και το τρελό σενάριο των 46 εκατ. δολαρίων

Ο Σάσα, οι τελικοί και το τρελό σενάριο των 46 εκατ. δολαρίων

Η προτεραιότητα του Σάσα Βεζένκοφ είναι οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος και η κατάκτησή του με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στην Αμερική αναφέρουν πως οι Κινγκς μπορούν να προσφέρουν ένα τεράστιο ποσό στον Βούλγαρο φόργουορντ.

Μπορεί η φετινή Euroleague να ολοκληρώθηκε, η σεζόν όμως για τον Ολυμπιακό δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Οι Πειραιώτες διεκδικούν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και άπαντες στον οργανισμό είναι συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο, που είναι ο τελευταίος μιας υπέροχης χρονιάς.

Στο μεγάλο λιμάνι, επιθυμούν φυσικά να κλείσουν με την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πριν ξεκινήσουν οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας και το χτίσιμο για του χρόνου. Ένας βασικός παράγοντας που θα καθορίσει το πως θα κινηθεί ο Ολυμπιακός είναι η απόφαση που θα πάρει τελικά ο Σάσα Βεζένκοφ σχετικά με το μέλλον του.

Διαβάστε επίσης: Μπέος: «Δεν θα επιτρέψουμε ο Βόλος να γίνει πεδίο συμπλοκής – Αν έχουν δώσει προσκλήσεις σε οργανωμένους…» (vid)

Ο MVP της φετινής Euroleague, έχει ξεκαθαρίσει ότι πάνω από όλα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο όπως είναι λογικό, μόλις η χρονιά ολοκληρωθεί, ο Βούλγαρος φόργουορντ θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα πάρει την τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσει στους Πειραιώτες ή θα κάνει το μεγάλο άλμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το NBA για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς.

Το ενδιαφέρον και η επιθυμία των Κινγκς είναι δεδομένα και σύμφωνα με όσα γράφονται στις ΗΠΑ, η πρόταση που μπορεί να φτάσει στα χέρια του Σάσα είναι πολύ μεγάλη. Οι Κινγκς λοιπόν που έχουν την ανάγκη από έναν παίκτη πρώτης γραμμής, θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Σάσα το mid-level exception (MLE), το οποίο ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες της κάθε ομάδας και το που βρίσκεται σε σχέση με το salary cap, μαξάρει στα 46 εκατ. δολάρια για 4 χρόνια. Πρόκειται για ένα αρκετά ακραίο σενάριο καθώς το ποσό είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο είναι μία από τις επιλογές των Κινγκς, σε περίπτωση που θελήσουν να εξασφαλίσουν την προσθήκη του Βεζένκοφ πάση θυσία.

Μία άλλη πιθανή επιλογή, είναι το BAE (bi-annual exception), ένας τρόπος δηλαδή να πάρει μια ομάδα έναν παίκτη με συμβόλαιο μεγαλύτερο από το μίνιμουμ αλλά λιγότερο από το mid-level. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Κινγκς θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Βεζένκοφ 9 εκατ. δολάρια για 2 χρόνια.

Όπως σημειώνεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, οι Κινγκς είναι διατεθημένοι να φέρουν τον Βεζένκοφ στο Σακραμέντο φέτος και να δουν όλους τους πιθανούς τρόπους για να γίνει αυτό. Μπορεί η πρόσφατη ανανέωση του Σάσα με τον Ολυμπιακό να το έκανε λίγο πιο δύσκολο για εκείνους, αφού θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, αλλά η έλλειψη επιλογών στη θέση του φόργουορντ και η πολύ καλή άποψη που έχει σχηματιστεί ήδη για τον παίκτη του Ολυμπιακού μετά την τρομερή σεζόν του, φαίνεται ότι θα τους οδηγήσει σε μια πολύ καλή πρόταση.

Η τελική απόφαση ωστόσο θα ανήκει στον Βεζένκοφ, ο οποίος με το τέλος των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος θα ακούσει την πρόταση της ομάδας του Σακραμέντο και θα επιλέξει. Η αγάπη και το δέσιμο του Σάσα με τον Ολυμπιακό είναι γνωστά, αν όμως τα παραπάνω ποσά ανταποκρίνονται σε αυτά που που θα του προσφέρουν οι Κινγκς, πρόκειται για μια απόφαση ζωής για τον Βούλγαρο σταρ των «ερυθρόλευκων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ