Ο Παπαγιάννης, ο κόουτς Γκρίφιν και το ντόμινο με Λόπεζ (pic)

Ο Παπαγιάννης, ο κόουτς Γκρίφιν και το ντόμινο με Λόπεζ (pic)

Πολλοί «μπασκετάνθρωποι» βρέθηκαν χτες (11/6) στο ΣΕΦ, για το Game 3 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως ο Άντριαν Γκρίφιν, προπονητής των Μπακς.

Τελικοί Basket League, πράξη 3η. Χτες βράδυ, έγινε το 2-1 στη σειρά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 75-52 και να αποκτά προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Πολλές και διαφορετικές ιστορίες εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Game 3 στο ΣΕΦ. Ωστόσο αυτή που περιλαμβάνει τον προπονητή των Μπακς, Άντριαν Γκρίφιν και τον σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιώργο Παπαγιάννη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Μέσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό του Αργεντίνου σούπερ σταρ

Ο κόουτς Γκρίφιν, βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, λόγω της παρουσίας του Γιάννη στη χώρα μας και ακολούθησε τον Greek Freak στο ΣΕΦ, για τον τρίτο τελικό της Basket League.

Που όμως μπορεί να εμπλέκεται ο Παπαγιάννης; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Έλληνας σέντερ, τον Μάρτιο αποφάσισε να αλλάξει ατζέντη μετά από 12 χρόνια και να πορευτεί για τα επόμενα χρόνια με την «Network Sports International».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @network_sports_international

Ενδεικτικά, η εταιρία συνεργάζεται με παίκτες της Euroleague, όπως οι Κόρι Χίγκινς (Μπαρτσελόνα), Νάιτζεν Χέιζ – Ντέιβις (Φενέρμπαχτσε) και Μιχάλης Λούντζης (Ολυμπιακός). Ενω στο ρόστερ της ανήκουν και προπονητές, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ιτούδης (Φενέρμπαχτσε) και ο Τι Τζέι Πάρκερ (Βιλερμπάν).

Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, ωστόσο το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Παπαγιάννης μένει ελεύθερος και η επιλογή να αλλάξει εκπρόσωπο, ίσως είναι… οιωνός δύσκολων διαπραγματεύσεων, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Παπαγιάννης θα μιλήσει πρώτα με τον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά τον ερχομό του κόουτς Αταμάν και την δεδομένη ενίσχυση της ομάδας. Ωστόσο, ο 25χρονος σέντερ, πιθανότατα θα ήθελε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και το NBA και να διεκδικήσει ρόλο σε μια από τις ομάδες που μάχονται για τον τίτλο. Μια από αυτές τις ομάδες είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος γνωρίζεται με τον Γιώργο Παπαγιάννη από την Εθνική μας ομάδα και θα τον ήθελε στους Μιλγουόκι Μπακς, που ψάχνουν για «back up» ή… διάδοχο του Μπρουκ Λόπεζ.

Ο Αμερικανός, βασικός σέντερ των Μπακς, μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι, με τα «ελάφια» να μην είναι ξεκάθαρα σχετικά με τυχόν ανανέωση ή όχι του Λόπεζ. «Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά με αυτά τα παιδιά», ήταν τα αινιγματικά λόγια του GM των ελαφιών, Τζον Χόρτστ, αναφορικά με τις ανανεώσεις ή μη, των Μίντλετον και Λόπεζ. Θυμίζουμε πως, οι Μπακς έχουν έξι εγγυημένα συμβόλαια για την σεζόν 2023-24.

Εγγυημένοι μισθοί για την επόμενη σεζόν: 114,78 εκατομμύρια δολάρια

Γιάννης Αντετοκούνμπο (45,64 εκατομμύρια δολάρια)
Τζρου Χόλιντεϊ (36,51 εκατομμύρια δολάρια)
Μπόμπι Πόρτις (11,71 εκατομμύρια δολάρια)
Πατ Κόνατον (9,42 εκατομμύρια δολάρια)
Γκρέισον Άλεν (8,93 εκατομμύρια δολάρια)
Μαρζόν Μποσάμπ (2,57 εκατομμύρια δολάρια)

Ο νέος κόουτς των «ελαφιών», έχει να πάρει πολλές και διαφορετικές αποφάσεις, ενόψει της νέας σεζόν του NBA. Ίσως μία από αυτές θα είναι η μη ανανέωση του Λόπεζ, ή έστω η εύρεση του διαδόχου του, ώστε να συνυπάρξουν, για μία χρονιά.

Όλα αυτά βέβαια, είναι υποθέσεις. Στον «Big Papa» θα άρεσε η προοπτική του NBA. Ο κόουτς Γκρίφιν τον είδε από κοντά και με το σκεπτικό πως, ο Μπρουκ Λόπεζ έφτασε τα 35, ο διάδοχός του να είναι επιτακτική ανάγκη για τους Μπακς.

Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ