Ολυμπιακός είναι η φωτογραφία του Παπανικολάου με τον Μιλουτίνοφ

Ολυμπιακός είναι η φωτογραφία του Παπανικολάου με τον Μιλουτίνοφ

Ούτε… απαντήσεις. Ούτε λόγια και εντυπώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει κάτι σπουδαίο. Κάτι που δεν αγοράζεται.

Ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός σε άμυνα. Λογικό. Τον πλήρωσαν κάτι (πολύ) παραπάνω οι Πράσινοι αλλά απέκτησαν έναν «κάνω τη διαφορά» γκαρντ. Και την ίδια στιγμή κέρδισαν και τις εντυπώσεις στην αγορά. Για τις διαθέσεις του, για το γεγονός ότι τον στερούν από τον Ολυμπιακό κλπ. Όλα νορμάλ στο μπάσκετ που οι ομάδες παίζουν τον… Ιούλη.

Η σεζόν όμως ξεκινά μήνες μετά. Και ο Ολυμπιακός έκλεισε την προηγούμενη ως ο καλύτερος της Ευρώπης. Μια ομάδα υπόδειγμα. Στο μπάσκετ που έδειξε στο παρκέ. Στην κουλτούρα. Στην νοοτροπία και την υγεία των αποδυτηρίων της. Μια ομάδα με «στεγανά» που δεν χτίστηκε σε μια νύχτα, ούτε αποκλειστικά στην ικανότητα ενός-δύο καλών παικτών όπως ο Σλούκας. Μια ομάδα σαν αυτή την αγκαλιά του Παπανικολάου με τον Μιλουτίνοφ σε αυτή τη φωτογραφία από τη Σύρο, όπου ο αρχηγός αντάμωσε με τον μεγάλο Νίκολα ο όποιος άφησε ένα εκατ ευρώ παραπάνω για να επιστρέψει (4 εκατ του έδινε η Αρμάνι για 2 χρόνια).

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα Ιμπόρα και Κίνι- Έτοιμες οι δύο μεταγραφές του Ολυμπιακού

Δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση και η ζωή δίχως Σλούκα και Βεζένκοφ ταυτόχρονα. Δεν θα είναι εύκολο δίχως τον Ντόρσει που όλα δείχνουν ότι μένει στη Φενέρ. Δεν θα είναι εύκολο αν ο Παναθηναϊκός με τρελά λεφτά αποκτήσει και τον Μίροτιτς που είναι υπ’ αριθμόν 1 στόχος μετά το αντίο του Σάσα.

Δεν πρέπει να αμφιβάλλει όμως κανείς, ότι όλο αυτό ο Ολυμπιακός θα το περάσει σαν ομάδα. Σαν αυτό το σύνολο που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχτισε με ιδρώτα την τελευταία τριετία.
Οι Αγγελόπουλοι δεν ρίχνουν… πυροτεχνήματα. Εδώ και μια 10ετία έχουν πάει σε πέντε τελικούς Euroleague επενδύοντας σε ένα σύνολο με πολύ μικρότερο μπάτζετ από τους αντιπάλους τους. Αυτό που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός δεν πωλείται και δεν αγοράζεται. Αμφιβάλλει κανείς πως είναι έτοιμοι να κάνουν πράξη ότι επιλέξει ο προπονητής ως το πλέον ενδεδειγμένο; Το έχουν κάνει τόσες και τόσες και φορές που δεν χωρά συζήτηση.

 

Δεν θα δώσουν πάνω από 3 εκατ ευρώ τον χρόνο στον Μίροτιτς και καλά θα κάνουν. Προσφέρουν στον Μαυροβούνιο φόργουορντ την ευκαιρία να ξαναγίνει ο MVP της Euroleague, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η μέθοδος τους έφτασε MVP τον Βεζόνκοφ. Δεν θα κάνουν τρέλες, ούτε… λογαριασμούς Ιούλη για τον επόμενο Μάη και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Θα δουλέψουν, θα βελτιώσουν, θα πιέσουν κάθε έναν ξεχωριστά να κάνει ένα βήμα εμπρός και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Ο Σλούκας πήρε 10 εκατ ευρώ από τον Παναθηναϊκό στο συμβόλαιο της ζωής του.

Ο Παναθηναϊκός έναν καταπληκτικό δημιουργό και σκόρερ. Την μέθοδο του Ολυμπιακού όμως, που τον ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης με το 10ο μπάτζετ της Euroleague δεν μπορεί να την τραβήξει κανείς μακριά από τον Πειραιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ