Φάκελος γκαρντ για τον Ολυμπιακό: Ο Μίχαϊλιουκ και οι άλλοι

Φάκελος γκαρντ για τον Ολυμπιακό: Ο Μίχαϊλιουκ και οι άλλοι

Στο κυνήγι του εκλεκτού για τη θέση «2» ο Μπαρτζώκας - Τι περιμένει, πως κινείται για τις τρεις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει και πότε μπορεί να έχουμε... ανακοινώσεις από τον Ολυμπιακό.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η μεταγραφολογία για της ομάδες της Euroleague έχει φουντώσει για τα καλά. Στον Ολυμπιακό μετά τις δύο σοβαρές απώλειες του Σλούκα και του Βεζένκοφ προσπαθεί να σχεδιάσει εκ νέου το παζλ του ρόστερ της επόμενης σεζόν, που θα περιλαμβάνει νέα πρόσωπα αλλά και αναδιανομή ρόλων και υποχρεώσεων.

Με την έλευση του Σίκμα έκλεισε το κενό στη θέση «4» και ο Τανούλης θα είναι η εξτρά λύση στο «5» πίσω από Φαλ και Μιλουτίνοφ (χωρίς φυσικά να αποκλείεται η απόκτηση ενός ακόμη παίκτη για το 4-5  για την Euroleague). Ο Γκος δίνει βάθος στην περιφέρεια και επιλογές στον άσο και η μόνη εκκρεμότητα πλέον είναι η απόκτηση ενός παίκτη στο «2» που να μπορεί να δώσει σκορ από μακριά και να ξεκολλήσει με προσωπικές ενέργειες την ομάδα όταν τα συστήματα του Μπαρτζώκα δεν δουλέψουν.

Διαβάστε επίσης: Η εποχή των «δεινοσαύρων» και το μεγάλο πρόβλημα του Αταμάν

Κορυφαία λύση για τον Ολυμπιακό είναι ο Σβι Μιχαϊλιουκ. Ο Ουκρανός μπόμπερ είναι ένας παίκτης που δεδομένα με τα ταλέντα του μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Euroleague και να δώσει στον Ολυμπιακό τους πόντους που του… στερούν η απώλεια Σλούκα και Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί για τον παίκτη, έχει έρθει σε επαφή με τον ατζέντη του και σίγουρα θα είναι μια από τις πρώτες επιλογές του παίκτη όταν και αν αποφασίσει να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Και εκεί βρίσκεται το αγκάθι με τον παίκτη καθώς θέλει διακαών να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και είναι διατεθειμένος να περιμένει ακόμα και μέχρι τέλη Αυγούστου για κάποια θέση στο ρόστερ ομάδας από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το ερώτημα είναι αν θα ρισκάρει ο Ολυμπιακός να περιμένει τόσο πολύ, έναν παίκτη που είναι αβέβαιο το αν τελικά θα πει το «ναι»…

Ή αν θα επιλέξει την «ασφάλεια» που του προσφέρουν οι επιλογές από παίκτες που ήδη αγωνίζονται στην Euroleague και ψάχνουν δεδομένα στην Ευρώπη το επόμενο συμβόλαιο τους. Παίκτες σαν τον Κόρι Χίγκινς που είναι φευγάτος από τη Μπαρτσελόνα και ένα από τα πιο καλά «πακέτα» 2-3 στην αγορά. Ένας βετεράνος που στα 34 του έχει μεγάλη πείρα στην Euroleague μετά από 8 σεζόν για λογαριασμό των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα στην οποία αγωνίζεται την τελευταία τετραετία. Διαθέτει καλό τρίποντο και σκόραρε σταθερά πάνω από 10 πόντους σε κάθε σεζόν στην Euroleague, εκτός από τη διετή συνύπαρξή του με τον Σάρας, αφού πέρσι είχε κατά μέσο όρο 8.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε 32 ματς.

Παίκτες σαν τον Νταρούν Χίλιαρντ που μόλις σήμερα έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και δεδομένα αρέσει στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Παίκτες ακόμη και σαν τον Μάριους Γκριγκόνις που ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει μαζί του και εάν και εφόσον είναι μια ιδιαίτερα αξιόλογη περίπτωση.

Θα μπορούσε σε αυτή τη λίστα να υπάρχει και το όνομα του Ματ Τόμας. Αλλά όπως φαίνεται «δεν». Ο σεσημασμένος σουτέρ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, αφού την περασμένη σεζόν λόγω του μπάχαλου με τους ξένους, δεν βρήκε ρόλο και θέση στο ροτέισον της ομάδας και δεν έδειξε τα δεδομένα ταλέντα του. Την συχνή και αξιόπιστη απειλή από το τρίποντο, που είναι το μεγάλο του όπλο σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο παίκτης έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, ενώ στο παιχνίδι είναι και η Βαλένθια, η ομάδα από την οποία πήγε πέρσι στον Παναθηναϊκό. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει κάτι και τέλος πάντων ότι δεν αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές τους, παρά το γεγονός ότι στην Ισπανία υπήρξαν μια σειρά από δημοσιεύματα για το αντίθετο.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει και το χρήμα για να ξοδέψει και να φέρει κάποιον που θα κάνει τη δουλειά που επιθυμεί ο κόουτς Μπαρτζώκας και την υπομονή να περιμένει για κάτι αξιόλογο αφού επί της ουσίας η μεταγραφή στη θέση «2» είναι η μόνη εκκρεμότητα του ρόστερ τη στιγμή που μιλάμε.

Ωστόσο όπως έχει δείξει ο Ολυμπιακός και η προσέγγιση των Αγγελόπουλων στις μεταγραφές, οι ερυθρόλευκοι όταν θέλουν έναν παίκτη, του δίνουν τα χρήματα με τα οποία τον κοστολογούν οι ίδιοι, προσφέροντας ένα ιδανικό μπασκετικό και επαγγελματικό περιβάλλον, χωρίς να είναι διατεθειμένοι να μπουν σε πλειστηριασμούς και να πληρώσουν υπεραξίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ