Σκαριόλο για Ερναγκόμεθ: «Πρόκειται για έναν παίκτη ομάδας, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικός συμπαίκτης»

Σκαριόλο για Ερναγκόμεθ: «Πρόκειται για έναν παίκτη ομάδας, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικός συμπαίκτης»

Το προφίλ του νέου παίκτη του Παναθηναϊκού, Χουάντσο Ερναγκόμεθ, έχτισε ο προπονητής του στην Εθνική Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ σχετικά με την μετακίνηση του Ερναγκόμεθ στην ομάδα του Παναθηναϊκού, αναφέροντας πως ο Χουάντσο είναι παίκτης ομάδας και πως πρόκειται για έναν σπουδαίο σουτέρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Χουάντσο είναι ένα πολύ θετικό άτομο. Ένα παιδί, που θέλει να μάθει και να δουλεύει σκληρά για την ατομική του βελτίωση, προκειμένου να προσθέτει καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του. Είναι πάρα πάρα πολύ καλό παιδί, ξεκάθαρα πρόκειται για έναν παίκτη ομάδας. Μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικός συμπαίκτης».

Διαβάστε επίσης: Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν…

Ο Σκαριόλο έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον χαρακτήρα του Ερναγκόμεθ, προχωρώντας σε ένα πιο λεπτομερές σκάουτινγκ καθώς είπε, «Είναι πάντα χαμογελαστός. Φέρνει ενέργεια στην προπόνηση, φέρνει ενέργεια στους αγώνες. Είναι μια πολύ σπουδαία παρουσία, μια πολύ σημαντική οντότητα μέσα σε μια ομάδα και φυσικά είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης» και συνέχισε, «είναι σπουδαίος σουτέρ με πολύ γρήγορη απελευθέρωση της μπάλας, όχι μόνο σε φάσεις catch and shoot, αλλά και σε δυναμικές καταστάσεις. Είναι πάρα πολύ καλός χωρίς την μπάλα, εξαιρετικός στο να κόβει στο καλάθι και πολύ καλός επιθετικός ριμπάουντερ. Αμυντικά, είναι πολύ καλός στην πίεση πάνω στην μπάλα και μπορεί να κάνει εύκολα switch μαρκάροντας από το ένα ως το τέσσερα.

Κλείνοντας, ο Σέρχιο Σκαριόλο τόνισε πως το «κλειδί» για τον Ερναγκόμεθ είναι να παραμένει συγκεντρωμένος σε οποιαδήποτε κατάσταση εντός αγώνα. «Φυσικά, χρειάζεται να διατηρεί στο μάξιμουμ τη συγκέντρωση του, είτε όταν αμύνεται στον παίκτη που έχει την μπάλα, είτε σε καταστάσεις off ball. Και να έχει τη σωστή ένταση χαμηλώνοντας τα πόδια του ή περνώντας από κάποιο σκριν. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι μπορεί να παίξει δύο θέσεις. Στην Εθνική παίζει περισσότερο ως τέσσερα, ενώ στο ΝΒΑ αγωνιζόταν πιο πολύ στο τρία. Συμπερασματικά, εκτιμώ ότι έχει τις ικανότητες, ώστε να γίνει ένας τοπ παίκτης για το επίπεδο της Ευρωλίγκας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ