Σφαιρόπουλος: «Να βρούμε την ηρεμία μας και να μην κοιτάμε πίσω»

Σφαιρόπουλος: «Να βρούμε την ηρεμία μας και να μην κοιτάμε πίσω»

Σφαιρόπουλος: «Να βρούμε την ηρεμία μας και να μην κοιτάμε πίσω»

Σίγουρα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και παράλληλα συνειδητοποιημένος για όσα πρέπει η ομάδα του να δείξει στο παρκέ στη συνέχεια της Stoiximan.gr Basket League.

Αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Νίκο Μπάρλο, ο οποίος σταμάτησε το μπάσκετ λέγοντας ότι «είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ως χαρακτήρας αλλά και ως μπασκετμπολίστας  ήταν ένα υπόδειγμα αθλητή και υπόδειγμά ανθρώπου. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ο χαρακτήρας του που είναι μαχητής και δεν το βάζει ποτέ κάτω και αυτό είναι κάτι που διέκρινε στους αγωνιστικούς χώρους και στον χαρακτήρα του θα τον κρατεί στην σταδιοδρομία του εκτός γηπέδου. Εύχομαι υγεία και στην οικογένειά του και ένα από τα καλύτερα παιδιά του Ελληνικού μπάσκετ. Τα λόγια περιττεύουν είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό  το 2005 που χτίζαμε μία ομάδα με νέους παίκτες που φτάσαμε λίγο πριν το φάιναλ φόρ. Εύχομαι τα καλύτερα σε αυτόν και την οικογένειά του».

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό είπε: «Δουλεύουμε καλα στις προπονήσεις  και στο προηγούμενο  παιχνίδι στην εδρα ας ξεκινήσαμε καλά και  το πρόβλημα ήταν ότι χαλαρώσαμε εκεί. Ημασταν πιο συγκεντρωμένοι σήμερα η Κύμη επέστρεφε όμως αν δείτε και στη τρίτη περίοδο έχουμε όμως έχουμε νταμπλ σκορ. Βάλαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημιχρονο με 26 ασίστ και λίγα λάθη. Οι 67 πόντοι  της  Κύμης στην εδρα της λένε πολλά. Να δώσουμε συγχαρητήρια για την προσπάθιεά της

Τους αξίζουν συγχαρητήρια και στον κύριο Καστρίτη και σε όλο το επιτελείο του δεν είναι εύκολο μία ομάδα από την επαρχεία να μπει στα πλέι οφ» για να προσθέσει για τον κόουτς Καστρίτη ότι «έχουμε μία καλή σχέση. Είναι ένας ελπιδοφόρος και ταλαντούχος πρπονητής. Έχει την μέθοδο κι δεν είναι τυχαία αυτά που βλέπουμε το γήπεδο και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το γεγονός πως η στεναχώρια του αποκλεισμού από το Final 4 και ότι οι τραυματισμοί δεν βοήθησαν την ομάδα να ορθοποδήσει γρήγορα είπε «ναι αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ολοι ήθελαν να είναι εκεί όμως δεν είμαστε.Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και σημασία έχει να βρούμε τα πατήματά μας την αυτοπεποίθησης και να είμαστε πιο ήρεμοι και πιο  συγκεντρωμένοι και έτσι κανείς δεν θα χαθεί».

Για το αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις του μετά το πρώτο ματς είπε: «Όχι πραγματικά ντρέπομαι εγώ για την εικόνα και όχι για τους παίκτες. Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτήν την εικόνα που έδειχνε ότι η ομάδα είναι σαν μην με προπονείται. Δεν μετανιώνω είναι και που δεν αξίζει σε κανέναν στην ομάδα και στους παίκτες και τους προπονητές . Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας  και πρώτα εγώ πως πρέπει να υπάρχει ηρεμία και αυτοπεποίθησή να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Δεν πρέπει να  παραγνωρίσουμε ότι η ομάδα αυτή έχει πάρει μεγάλες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εγώ λέω ότι η ομάδα έχει παίξει καλό μπάσκετ το ζητούμενο είναι να βρούμε την ηρεμία μας και να μην κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά.

Τέλος για τον Μιλουτίνοφ είπε: «Πάει καλύτερα είναι σε κάποιο στάδιο που έχει ξεκινήσει ατομικές σε χαμηλό ρυθμό για να μπει σταδιακά. Από εβδομάδα θα δοκιμάσει λίγο παραπάνω για να δούμε πως θα πάει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ