Για αυτό τον ήθελε ο Μπαρτζώκας – Το πληθωρικό παιχνίδι του Φίλιπ Πετρούσεφ (vids)

Για αυτό τον ήθελε ο Μπαρτζώκας – Το πληθωρικό παιχνίδι του Φίλιπ Πετρούσεφ (vids)

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος - Το γεμάτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και ο χρόνος συμμετοχής που θα αυξάνεται.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε μεσούσης της σεζόν να κάνει κίνηση-ματ και να προχωρήσει σε δύο μεταγραφές που δεδομένα θα τον αλλάξουν επίπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Μπαρτζώκα και σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση έφεραν στην Ελλάδα τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ και τον Φίλιπ Πετρούσεφ, κατευθείαν από το ΝΒΑ, σε μια μεταγραφή που τάραξε τα νερά στην Euroleague.

Ο Σέρβος είναι σε εξαιρετική ηλικία, μπορεί να παίξει με άνεση και στο «4» και στο «5» και η επένδυση του Ολυμπιακού είναι τριετής, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι κάτοικος… Πειραιά για πολύ καιρό ακόμα.

Ο Μπαρτζώκας από την πλευρά του προσπαθεί να τον εντάξει ομαλά στο ροτέισον της ομάδας, ο Πετρούσεφ μπήκε στο ματς με τη Βαλένθια στη 12αδα, στην Μπολόνια έπαιξε λίγο, στη Λιόν κόντρα στη Βιλερμπάν πήρε 15 λεπτά χρόνο συμμετοχής και κόντρα στον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα την Κυριακή έκανε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής με τα ερυθρόλευκα.

Σε 23 λεπτά είχε 12 πόντους με 6/8 δίποντα και 0/1 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ είχε 1 μπλοκ και 17 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ήθελε εξαρχής με την περίπτωση του, να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό και έρθει σε ένα σημείο που όλο και αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής του, αλλά και οι πόντοι του.

Κόντρα στην Άλμπα αναμένεται να παίξει αρκετά την εβδομάδα που έρχεται, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι λογίζεται ήδη ως ο δεύτερος σε σειρά πάουερ φόργουορντ της ομάδας, πίσω από τον καταπληκτικό φέτος Άλεκ Πίτερς.

Το στοιχείο του διαφορετικού στο παιχνίδι του

Ο Πετρούσεφ ήρθε στον Ολυμπιακό για να κάνει σε βάθος χρόνου τη διαφορά. Είναι εξάλλου σε πολύ καλή ηλικία και έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

Ο βασικός λόγος που τον ήθελε ο Μπαρτζώκας πέρα από το πρότζεκτ που αποτελεί όντας στα 23 του, είναι πως έχει μέγεθος και εντυπωσιακά φυσικά και σωματικά προσόντα, αλλά και γιατί μπορεί να προσφέρει το διαφορετικό από τη θέση «4».

Είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι με πλάτη, το έδειξε εξάλλου και με τον Απόλλωνα και με τη Βίρτους στην Μπολόνια, είναι πολύ καλός στο επιθετικό ριμπάουντ, ενώ έχει τη δυνατότητα να παίξει και σε καταστάσεις πικ εντ ρολ, αλλά και πικ εντ ποπ, διότι διαθέτει πολύ γρήγορα πόδια.

Για το μέγεθος του και τη θέση του θεωρείται ικανότατος σουτέρ, ενώ το παιχνίδι του επιθετικά είναι πολύπλευρο από όλες τις απόψεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πήγε στο ΝΒΑ. Στην άμυνα είναι δύσκολο λόγω και της σωματοδομής του να πάει κανείς στο ένας με έναν, είναι… μανούλα στο ριμπάουντ, ενώ παρότι είναι 4αρι μπορεί να θεωρηθεί και rim protector  λόγω της αλτικότητας που διαθέτει.

Γενικότερα, στην Euroleague φέτος ειδικά υπάρχουν εξαιρετικά 4αρια (Σενγκέλια, Μίροτιτς, Πίτερς, Μήτογλου, Γιαμπουσέλε, Μονέκε), αλλά τα στοιχεία που διαθέτει ο Πετρούσεφ και στον βαθμό που τα έχει δύσκολα βρίσκει κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ