Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52: Προβλημάτισαν ξανά οι Ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου 71-52: Προβλημάτισαν ξανά οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, προβληματίζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όμως στο δεύτερο μέρος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου και να επικρατήσει με σκορ 71-52.

Μετά την ήττα στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ουσιαστικά ακόμη μία κακή εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, του οποίου όμως εν τέλει επιβλήθηκε με σκορ 71-52, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια πολύ κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, όπου σημείωσαν μόλις 27 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπόρεσαν να κάμψουν την σθεναρή αντίσταση των Ροδιτών που ήταν εξαιρετικοί, και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που σημείωσε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν ο Άλεκ Πίτερς με 18 και ο Αϊζάια Κάνααν με 10 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Άντριου Γκάουντλοκ μέτρησε 14 πόντους και ο Λόντον Περάντες 10.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες, τόσο από κοντά, όσο και από μακριά. Ο Κολοσσός βρήκε λίγο νωρίτερα ρυθμό φτάνοντας στο +3 (7-4), με τον Ολυμπιακό έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μπραζντέικις να κάνει ένα 6-0 σερί και προηγείται 10-7. Οι Ροδίτες απάντησαν με ένα δικό τους 4-0, για να περάσουν μπροστά 11-10, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εκείνοι που έκλεισαν την περίοδο με προβάδισμα της τάξης του +3 (14-11).

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο χαμηλό ρυθμό, με τους αντιπάλους να δυσκολεύονται να βρουν λύσεις επιθετικά. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +5 (20-15) στο 14′, όμως ο Κολοσσός απάντησε με ένα δικό του 5-1, μειώνοντας σε 21-20. Δύο γρήγορες επιθέσεις των Ερυθρόλευκων όμως τούς έφεραν ξανά στο +5 χάρη στο 25-20 στο 17′, με τους Ροδίτες να μην τα παρατάνε και με τρία μεγάλα σουτ του Πετρόπουλου πήραν τα ηνία κάνοντας το 29-25. Συνεπώς το σύνολο του Κούρο Σεγκούρα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5 χάρη στο 32-17.

Ο Ολυμπιακός μπήκε… φουριόζος στην τρίτη περίοδο, παίζοντας δυνατά στην άμυνα και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Αυτό έφερε ένα σερί 9-0 και έβαλε μπροστά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με 36-32 στο 23′. Ο Κολοσσός με ηγέτη τον Γκάουντλοκ δεν άφησε τους Ερυθρόλευκους να ξεφύγουν και παρέμενε κοντά στο σκορ. Όσον κι προσπαθούσαν οι Πειραιώτες η διαφορά δεν ξέφευγε, και έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για τους γηπεδούχους, χάρη στο 50-44.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (+10) με το 54-44. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, μην επιτρέποντας στον Κολοσσό να πλησιάσει περισσότερο όπως στα προηγούμενα λεπτά. Στο 38′ οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν και στο +18 (68-50), τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Έτσι ήρθε και το τελικό 71-52.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-32, 50-44, 71-52

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ