Ο ΠΑΟΚ στα λιγότερα λάθη των τελευταίων 369 αγώνων του

Ο ΠΑΟΚ στα λιγότερα λάθη των τελευταίων 369 αγώνων του

Με κάποιες κορυφαίες, φετινές επιδόσεις του συνδύασε ο ΠΑΟΚ την επιστροφή του στις νίκες έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

*Σημαντικότερη ήταν αυτή των λαθών του. Ο ΠΑΟΚ που έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς λάθος, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας μόλις τέσσερα και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του τουλάχιστον στις τελευταίες 13 σεζόν και στους τελευταίους 369 αγώνες του στο Πρωτάθλημα. Από την περίοδο 2011-12 περιορίστηκε τρεις φορές στα πέντε λάθη, στον 2ο μικρό τελικό του 2015 με τον Άρη Midea, στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019 με τον Προμηθέα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2021-22.

Τα τέσσερα λάθη της ομάδας του Στάθη Νεραντζάκη αποτελούν παράλληλα την καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Μέχρι χθες η χαμηλότερη ήταν εκείνη των πέντε λαθών που έκανε δύο φορές ο Προμηθέας (εντός με το Μαρούσι και εκτός με την ΑΕΚ Betsson) και μία ο Άρης (εντός με τον Κολοσσό H Hotels Collection). Παράλληλα πρόκειται για ρεκόρ διετίας αφού για να βρούμε ανάλογη θα πρέπει να γυρίσουμε στην προπέρσινη σεζόν, όταν ο Προμηθέας έκανε επίσης τέσσερα λάθη στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ Betsson. Τα τέσσερα λάθη του Δικεφάλου στο χθεσινό παιχνίδι αποτελούν μάλιστα ισοφάριση της μικρότερης επίδοση των έξι σεζόν στο Πρωτάθλημα. Για να βρούμε μικρότερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν ο Ολυμπιακός έκανε τρία στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Προμηθέα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης του Μεντιλίμπαρ στην «Opap Arena»

Τα τέσσερα λάθη του ΠΑΟΚ mateco σε συνδυασμό με τα 24 του Απόλλωνα Carna δημιούργησαν τη μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν και με… απόσταση από τις άλλες. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 12 λαθών που είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR από την Καρδίτσα Ιαπωνική στο ματς της 20ής αγωνιστικής, στη θεσσαλική πόλη (20-8).

*Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, το επιμέρους σκορ της οποίας ήταν 30-7 για τον ΠΑΟΚ mateco. Αυτό το +23 μάλιστα είναι η δεύτερη, μεγαλύτερη διαφορά ενός δεκαλέπτου της φετινής Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει από τη 2η αγωνιστική ο Προμηθέας με το +27 (37-10) της 1ης περιόδου του αγώνα του με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Κάνοντας επιμέρους σκορ 43-22 στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος ισοφάρισε τον μεγαλύτερο συντελεστή του στη σεζόν. +21 έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και του εντός έδρας παιχνιδιού του με τον Κολοσσό H Hotels Collection (55-34).

*Τόσο το μεγάλο επιμέρους σκορ της τέταρτης περιόδου όσο και η διαφορά συνολικά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν αποτέλεσμα του μεγάλου σερί μέσα από το οποίο ο ΠΑΟΚ mateco «κλείδωσε» και τη νίκη. Έκανε ένα 22-0 που μετέτρεψε το 52-56 του 28:49 στο 74-56 του 34:25 και αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί πόντων της φετινής Stoiximan Basket League. Το ρεκόρ κρατάει ο Ολυμπιακός από την 9η αγωνιστική όταν έκανε ένα 23-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι του με το Λαύριο Megabolt. Το προηγούμενο, μεγαλύτερο σερί πόντων για τον ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν ήταν το 14-0 που «έτρεξε» στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού του με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Ο ΠΑΟΚ mateco εξάλλου έκανε 14 κλεψίματα, επίδοση που κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται ωστόσο να πάμε πολύ μακριά για να βρούμε την προηγούμενη καλύτερη του, αφού έκανε 16 κλεψίματα και πάλι κόντρα στον Απόλλωνα Carna στο εκτός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν. Όσο για τη φετινή, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 12 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

Τα 14 κλεψίματα του σε συνδυασμό με τα τρία κοψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του, έδωσαν στον ΠΑΟΚ mateco τον τρίτο μεγαλύτερο συντελεστή κλεψιμάτων/κοψιμάτων, αφού είχε 17. Το ρεκόρ της σεζόν μοιράζονται με 18 ο Παναθηναϊκός AKTOR (από το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) με τον Άρη Midea (από το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco).

*Ο Δικέφαλος «χτύπησε» κυρίως από κοντινή και μέση απόσταση και τα 27 εύστοχα δίποντα του (27/41) αποτελούν ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης του στη σεζόν, αφού 27 (27/42) είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

*Κορυφαίες επιδόσεις περιόδου προέκυψαν για τους «ασπρόμαυρους» και από τα… ψιλά της στατιστικής. Ρεκόρ περιόδου αποτελούν οι 52 πόντοι μέσα από τη ρακέτα αφού είχαν 50 στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Με τους 25 πόντους που πήραν από τα λάθη του αντιπάλου τους, ισοφάρισαν το ρεκόρ τους αφού τόσους είχαν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ενώ ισοφάρισαν και εκείνο των περισσότερων πόντων από αιφνιδιασμούς, έχοντας 27 όσους και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson.

Ο Δικέφαλος μέσα από το σκορ στο transition μάλιστα σημείωσε ένα ρεκόρ περιόδου για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού το +24 που είχε έναντι του Απόλλωνα Carna (27-3) είναι η μεγαλύτερη διαφορά στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη μεγαλύτερη σημειώθηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου (26-3).

*Στον αντίποδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε τις χαμηλότερες, φετινές επιδόσεις της στα αμυντικά (17) και στα συνολικά ριμπάουντ (24).

Ο Μαργαρίτης στο «κλαμπ» των «300άρηδων κλεφτών»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε τα δύο από τα 14 κλεψίματα του ΠΑΟΚ mateco στο χθεσινό παιχνίδι και με αυτά έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα αφού έγινε μόλις ο 19ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τα 300.

Ακόμη, ο αρχηγός του Δικεφάλου με την 335η εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Μάκη Νικολαΐδη και «έπιασε» στην 37η θέση της σχετικής λίστας, τον Στράτο Περπέρογλου.

Ακόμη για τον ΠΑΟΚ mateco σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Έλβαρ Φρίντρικσον «σκαρφάλωσε» μία ακόμη θέση στη λίστα των ξένων πασέρ του. Με τις επτά ασίστ που μοίρασε, ο Ισλανδός ανέβηκε στην 7η θέση αφού έφτασε τις 141 και ξεπέρασε τον Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε 139 στη διετία 2020-22.

*Ο Τζαμάνι ΜακΝίς έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στη σεζόν που είχε συντελεστή τουλάχιστον 30 στο «+/-». Είχε +31 επίδοση που κατατάσσεται στην πρώτη 15άδα της σεζόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ