Ζούρος: «Δεν τα παρατάμε, πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό»

Ζούρος: «Δεν τα παρατάμε, πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό»

Ο Ηλίας Ζούρος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τόνισε ότι η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου να είναι ανταγωνιστική στα τελευταία ματς της χρονιάς.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ Betsson που επικράτησε του Αμαρουσίου (88-85) , σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, από το άστοχο τρίποντο του Ρόμπερτ Γούνταρντ. Ο Ηλίας Ζούρος αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παικτών του και υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης:  ΑΕΚ – Μαρούσι 88-85: Με τα χίλια ζόρια την πρώτη εντός έδρας νίκη στο 2024

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητή της ΑΕΚ:

«Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους προπονητές, για την δουλειά που έκαναν στην προετοιμασία. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς. Είχαμε πολλές απουσίες κατά την διάρκεια της εβδομάδας, στην προπόνησή μας και κάποιοι παίκτες μας, είναι ασθενείς. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παίξαμε πάλι. Δεν είχαμε ρυθμό καθόλου στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Κερδίσαμε. Είναι σημαντικό το ότι κερδίσαμε και άλλο ένα κομμάτι που πρέπει να καταφέρουμε, είναι να ξεπεράσουμε τον φόβο της νίκης. Κερδίζουμε και στο τέλος πάντα υπάρχει η αμφιβολία για τη νίκη. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε. Να τα καταφέρουμε καλύτερα. Αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι ότι προχωράμε με μία νίκη στα Play Out. Πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, παρόλο που είναι πολύ δύσκολο για μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, το να παίζει στο δεύτερο γκρουπ. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί στα Play Offs. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους φιλάθλους, που ήρθαν γήπεδο σήμερα. Εύχομαι στο επόμενο ματς, αν και στο επόμενο δεν θα έχουμε κόσμο, το ξέχασα. Στο… παραεπόμενο ματς λοιπόν, να έχουμε πάλι τον κόσμο. Καλή συνέχεια στο Μαρούσι. Χρόνια πολλά στον Γιάννη Κουζέλογλου».

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρουν κίνητρο άπαντες στην ομάδα, επισήμανε τα ακόλουθα: «Είναι λογικό, μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και για εμένα έπρεπε να είναι στην πρώτη εξάδα. Ουσιαστικά με διαφορά πόντων δεν καταφέραμε κάτι. Είναι δύσκολο. Το καταλαβαίνουν όλοι. Η ΑΕΚ δεν είναι για να παίζει στα Play Out. Από εκεί και πέρα όμως, επειδή είμαστε όλοι επαγγελματίες, πρέπει να παλέψουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό τελείωμα. Επαναλαμβάνω ότι φέτος υπήρξαν μεγάλες ατυχίες. Το λέω και το τονίζω συνέχεια. Η ομάδα ξεκίνησε. Χτίστηκε για εμένα αρκετά σωστά, αλλά υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί. Μην ξεχνάτε τον Νάιτ. Λείπει ο Φλιώνης. Ας πούμε ότι ο Μόργκαν είναι εκτός γιατί έγινε αλλαγή. Λείπει και ο Τίλμαν. Καταλαβαίνετε ότι οι άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Τώρα συνέχεια πρέπει να αλλάζεις και το στυλ παιχνιδιού και τον τρόπο και δεν έχουμε πεντάρι. Καθαρό πεντάρι είναι μόνο ο Μάνος Χατζηδάκης, που πραγματικά προσπαθεί πολύ, έχει βελτιωθεί, αλλά στη διάρκεια του παιχνιδιού αναγκαζόμαστε για να βγούμε λίγο στο πιο αθλητικό κομμάτι στις αλλαγές, ή πιο επιθετικά, να χρησιμοποιούμε τα τεσσάρια μας. Είναι δυσλειτουργία για μια ομάδα να μην έχει ένα πεντάρι που να είναι φόβητρο, έναν defensive stopper θα έλεγα. Γιατί λένε όλοι, δεν παίζει η ΑΕΚ άμυνα. Αν είχαμε έναν defensive stopper, θα μιλάγαμε λίγο διαφορετικά. Γιατί νομίζω στην περιφέρεια αρκετές φορές πιέζουμε καλά, αλλά είναι διαφορετικό να έχεις έναν παίκτη πίσω, ο οποίος να μπορεί να αποτρέψει τα εύκολα λέι απ και να γίνονται όλα απέξω».

Για αν έχουν κάποια εκτίμηση για το πότε θα επιστρέψει ο Τζάστιν Τίλμαν, σχολίασε: «Δεν μπορούμε να έχουμε. Πάμε μέρα-μέρα. Έχει προσπαθήσει δύο φορές. Δύο φορές ένιωσε πόνο. Δεν ξέρω. Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει ξανά. Το πλάνο είναι να προσπαθήσει ξανά μέσα στις επόμενες δύο μέρες, όχι για να μπει με την ομάδα. Μιλάμε για να μπει στο πέντε-μηδέν. Δηλαδή να τρέξει πάνω-κάτω. Θα δούμε. Η υγεία του, είναι πάνω από όλα και είναι σημαντικό αυτό. Νομίζω αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, γιατί και ο Φλιώνης έκανε καταπληκτική χρονιά πέρυσι. Φέτος δεν έχει καταφέρει να μπει. Έχει βελτίωση αλλά δεν μπορούμε να σπρώξουμε ένα παιδί να μπει να παίξει, ενώ δεν μπορεί πραγματικά να παίξει. Προχωράμε. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, για την μαχητικότητά τους και ελπίζω σύντομα να ξεπεράσουμε αυτόν τον φόβο της νίκης. Στο τέλος υπάρχει ένα άγχος. Ακόμα και διαφορά να έχουμε, φοβόμαστε μήπως χάσουμε. Παίξαμε με καλές ομάδες πριν. Με ομάδες που είναι από την αρχή της σεζόν μαζί, υγιείς, όπως ο Προμηθέας, το Περιστέρι και νομίζω ότι σε πολύ μικρές λεπτομέρειες δεν κερδίσαμε. Κάποια θα έπρεπε να τα κερδίσουμε κιόλας. Συνεχίζουμε, δεν τα παρατάμε ποτέ. Προχωράμε. Μέχρι το τέλος θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε για τον «φόβο της νίκης», εξήγησε: «Όταν έχεις χάσει 3-4 ματς στο τελευταίο λεπτό, με κάποια λάθη, παρατάσεις, παίζει ρόλο και η τύχη για να είμαστε ειλικρινείς. Κάποιες φορές βλέπετε σε παιχνίδια, ένα σουτ μπορείς να χάσεις από κάτω. Μια βολή, όπως για παράδειγμα στο ματς το ευρωπαϊκό. Πολύ απλά. Μια βολή είναι ένα παιχνίδι. Μια λάθος πάσα είναι ένα παιχνίδι. Μετά αυτά ανασύρονται στο μυαλό. Πρέπει να είμαστε πιο καθαροί στο μυαλό. Στην άμυνα ξέρουμε που είναι το πρόβλημά μας. Προσπαθούμε, δουλεύουμε. Το Μαρούσι κάποια στιγμή ήταν πολύ επιθετικό. Είχε δηλαδή παίκτες με πολύ καλό σουτ απέξω και ήταν αρκετά δύσκολο να γίνουν οι επιστροφές. Όταν κάναμε αλλαγές, χάναμε κάποια ριμπάουντ. Όταν δεν κάναμε αλλαγές, τρώγαμε κάποια εύκολα καλάθια. Για αυτό τον λόγο προτιμήσαμε σήμερα να μην κάνουμε παγίδα στον Ραντούλιτσα, παρά μόνο μία φορά ουσιαστικά, γιατί φοβηθήκαμε περισσότερο τα περιφερειακά σουτ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ