Ο Άρης βροντοφωνάζει «παρών»

Ο Άρης βροντοφωνάζει «παρών»

Το10.gr αναλύει τη σπουδαία νίκη των Κιτρινόμαυρων κόντρα στο Λαύριο.

Μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα στη σεζόν και ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ολόκληρο το αγωνιστικό οικοδόμημα του Άρη, ο σύλλογος φαίνεται πως βρίσκει σιγά σιγά το βηματισμό του καθώς απομακρύνεται διαρκώς από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι νίκες αποτελούν πάντοτε το καλύτερο φάρμακο σε αυτές τις περιπτώσεις. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η αξιοθαύμαστη συσπείρωση των αθλητών γύρω από τον στόχο της παραμονής, έχει επιφέρει μέχρι στιγμής ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Το εσωστρεφές κλίμα που είχε δημιουργηθεί τους πρώτους μήνες, μοιάζει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Οι φίλαθλοι της ομάδας στοιχήθηκαν άμεσα πίσω από την καινούριο εγχείρημα της διοίκησης, προσθέτοντας έτσι το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια του μπασκετικού τμήματος να ανταποκριθεί, στις υψηλές απαιτήσεις της ελληνικής λίγκας. Το ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, φαντάζει ως το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την επόμενη μέρα των Κιτρινόμαυρων.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον coach Καστρίτση, ο οποίος επέλεξε να αναλάβει ένα καράβι που μπάζει κυριολεκτικά από παντού νερά, κατορθώνοντας μέχρι στιγμής να το οδηγήσει με ασφάλεια στο κοντινότερο λιμάνι. Ο τελικός προορισμός είναι σαφώς η παραμονή στην κατηγορία. Η χθεσινή επικράτηση επί του μαχητικού Λαυρίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, επιτρέποντας στο Άρη να σκαρφαλώσει στην ένατη πλέον θέση της βαθμολογίας και να ατενίζει το βραχυπρόθεσμο μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Πέντε διαφορετικοί παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, δείγμα της αποφασιστικότητας αλλά και της ομαδικότητας που διακρίνει το ρόστερ των Θεσσαλονικιών.

Ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Τολιόπουλος (17 πόντοι) ξεκίνησε καυτός την αναμέτρηση και σταδιακά εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Η ικανότητα του να εκτελεί για τρεις μετά από ντρίμπλα, θα αποδειχτεί σίγουρα πολύτιμη στην οικονομία του πρωταθλήματος, καθώς προσδίδει έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα στην κιτρινόμαυρη επίθεση. Ο τρόπος που «χορεύει» γύρω από τα screen είναι φοβερός.

Εδώ ο εξαιρετικός slasher Μποχωρίδης κινείται πανέξυπνα αντίθετα από το screen του Μακ Γκι, πιάνοντας ουσιαστικά την άμυνα του Λαυρίου στον ύπνο. Πολύ ωραία προσπάθεια και παλικαρίσιο καλάθι, απέναντι στον πολύ αλτικό Τόμας.

Ο Έλληνας guard αντιπροσωπεύει το απόλυτη βαρόμετρο της επιθετικής παραγωγής του Άρη. Στο παρακάτω βίντεο, παρατηρείστε πόσο όμορφα εκτελεί το pick n roll. Μόλις περάσει από το αρχικό screen, χρησιμοποιεί την περίφημη snake ντρίμπλα συγκλίνοντας προς τα μέσα – μια δράση που του επιτρέπει να εκμεταλλευτεί τον διαθέσιμο χώρο, ώστε να εφορμήσει κάθετα στον κεντρικό διάδρομο. Ο Τόμας δεν έχει άλλη επιλογή, από το να ανέβει ψηλά με σκοπό να τον αναχαιτίσει, ξεχνώντας παράλληλα τον Μακ Γκι που ρολάρει δυναμικά προς την ρακέτα. Εντυπωσιακή φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ