Λαύριο – Περιστέρι 83-55

Λαύριο – Περιστέρι 83-55

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με 83-55 του Περιστερίου και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Basket League.

Με το ένστικτο της επιβίωσης να χτυπάει δυνατά, το Λαύριο επικράτησε εντός έδρας του Περιστερίου με 83-55 για την 20η αγωνιστική της Basket League και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Πρωταγωνιστής στην σπουδαία νίκη της ομάδας του Χρήστου Σερέλη ήταν ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος κυριάρχησε κατά κράτος και στις δύο πλευρές του παρκέ και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Η περιφέρεια του Περιστερίου δεν κατάφερε να σταματήσει τον άσο του Λαυρίου και το πλήρωσε ακριβά.

Οι γηπεδούχοι μετά τη σημερινή νίκη έφτασαν τους 26 βαθμούς και ανέβηκαν στην 9η θέση, αφήνοντας στην 10η τον Αρη (25 β.), που αργότερα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (18:00). Από την άλλη, η ομάδα των Δυτικών Προαστείων δέχθηκε την 7η ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον έχει 33 βαθμούς.

Η εικόνα του αγώνα:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με το Περιστέρι να προηγείται με 9-7 και το Λαύριο να απαντάει άμεσα για το 12-9.  Οι φιλοξενούμενοι λίγο αργότερα με κάρφωμα του Ντάνιελ ισοφάρισαν σε 13-13, με τους παίκτες του Σερέλη στη συνέχεια να τρέχουν ένα σερί 11-0 για το 24-13.

Το Περιστέρι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 24-15 με δίποντο του Μουράτου, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Μπεντίλ μείωσε στους 7 (24-17), με τον Νίξον να απαντάει με τρίποντο για το 27-17. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν με ευκολία τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το Λαύριο στο +11 (38-27).

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Σερέλη κυριάρχησαν απόλυτα και όσο πέρναγε η ώρα η διαφορά γινόταν όλο και μεγαλύτερη. Στα μέσα του δεκαλέπτου ο Κακλαμανάκης με λέι απ έκανε το 48-34, με τον Μπούφορντ λίγο αργότερα να αυξάνει τη διαφορά στους 16 (54-38). Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Μαστρογιαννόπουλος με τρίποντο έφερε το Λαύριο στο +20 (60-40) και ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να παραμένουν σοβαροί, προσηλωμένοι στο πλάνο τους και να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά. Το τελικό 83-55 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, με το Λαύριο να κυριαρχεί και να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 38-27, 60-40, 83-55

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ