AEK: Τα «κλειδιά» της νίκης στο «θρίλερ» του Λαυρίου (vid)

AEK: Τα «κλειδιά» της νίκης στο «θρίλερ» του Λαυρίου (vid)

Η Ένωση αναζητά εκ νέου την ψυχολογική της ισορροπία, μετά τον επώδυνο αποκλεισμό από την Μπάμπεργκ και to10.gr αναλύει τη δύσκολη νίκη της ΑΕΚ στο Λαύριο στην παράταση.

Η ΑΕΚ βρίσκεται δίχως αμφιβολία σε ένα περίεργο φεγγάρι. Είναι δεδομένο ότι ο αποκλεισμός από την Μπάμπεργκ για το Basketball Champions League – και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε – της κόστισε αρκετά, καθώς άπαντες στον οργανισμό είχαν επενδύσει είτε συναισθηματικά, είστε οικονομικά σε μια ανάλογη πορεία σε σχέση με πέρσι. Ο αντικειμενικός φετινός στόχος για την ομάδα, ήταν η επιστροφή στο F4 της διοργάνωσης.

Δεν υλοποιήθηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η σεζόν κρίνεται ως αποτυχημένη. Άλλωστε η θεά τύχη γύρισε για τα καλά την πλάτη της στους Κιτρινόμαυρους, επηρεάζοντας καθοριστικά τις αναμετρήσεις με τους Γερμανούς. Είναι φυσιολογικό να επικρατεί η απογοήτευση και η στεναχώρια, παρόλα αυτά η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το ζήτημα βέβαια είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.

Παρακολουθώντας το ματς κόντρα στο Λαύριο, ήταν φανερό από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα πως η Ένωση συνεχίζει να σκέφτεται τη σειρά με τη Μπάμπεργκ. Οι μπασκετμπολίστες της παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με παντελή έλλειψη διάθεσης, λες και δεν τους έχει απομείνει πια κανένα κίνητρο για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη.

Οι 28 ολόκληροι πόντοι των γηπεδούχων στο εναρκτήριο δεκάλεπτο, αντιπροσωπεύουν μια καλή ένδειξη της κακής ψυχολογικής τους κατάστασης. Ξέρετε η απογοήτευση είναι εν μέρει δικαιολογημένη, όμως σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελεί συνήθως το χειρότερο δυνατό σύμβουλο. Ο coach Bianchi οφείλει να βοηθήσει τους παίκτες του, ώστε να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το σοκ του αποκλεισμού. Ακολουθούν τα δύο ντέρμπυ απέναντι στους αιωνίους – παιχνίδια από τα οποία ο σύλλογος μπορεί να κερδίσει πράγματα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η ΑΕΚ εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της. Ο Μασιούλις χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο Θίοντορ έμεινε ξανά εκτός, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον τελευταίο χρονικά τραυματισμό του Τσαλμπούρη, που έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις επιλογές του Ιταλού. Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να ανασυνταχθούν άμεσα. Δείτε λίγο την παρακάτω φάση.

Ο συνήθως πολύ εκδηλωτικός Λαρεντζάκης, ευστοχεί σε ένα υψηλής δυσκολίας τρίποντο και στη συνέχεια απλώς επιστρέφει στην άμυνα, με το κεφάλι σχεδόν κατεβασμένο. Η γλώσσα του σώματος λέει πάντοτε την αλήθεια. Μια ήττα δεν ισοδυναμεί με την καταστροφή του κόσμου.
Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά όχι ιδιαίτερα πολύ. Η επίθεση των φιλοξενούμενων παρέμενε στατική, με τη παραγωγή πόντων να βασίζεται κυρίαρχα σε ατομικές προσπάθειες των αθλητών τους.

Ο τρομερός Βινς Χάντερ εξελίχθηκε ξανά στο απόλυτο σημείο αναφοράς, παίρνοντας όμως πολύτιμες βοήθειες από την τριάδα Τζέιμς/Λαρεντζάκης/Σαντ-Ρος. Οι δύο Αμερικανοί τραβούσαν συχνά τον προσωπικό τους αντίπαλο προς τα έξω και επιτίθονταν με ντρίμπλα – μια δεξιότητα που είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη από τις περισσότερες άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τέλος η ΑΕΚ επιχείρησε ξεδίπλωσε για πολλοστή φορά τις ικανότητες της στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας ορισμένους εύκολους πόντους που αποδείχθηκαν καθοριστικοί στην οικονομία της αναμέτρησης. Το εμπόδιο του Λαυρίου ξεπεράστηκε. Σειρά έχει τώρα ο Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ