Ο Σάκοτα μπήκε στο μυαλό των παικτών

Ο Σάκοτα μπήκε στο μυαλό των παικτών

Μετά τον Παναθηναϊκό, ήταν η σειρά και του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσει την «πικρή γεύση» της ήττας από την ΑΕΚ, η οποία παρά τα προβλήματά της φαίνεται να έχει τον τρόπο να κερδίζει στην έδρα της τουλάχιστον τους δυο «αιώνιους».

Η εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, ειδικά μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή. Οι παίκτες φαίνεται πως είχαν σταματήσει να εμπνέονται από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τουλάχιστον δεν έπαιζαν για πάρτη του.

Η απόφαση της διοίκησης να μην προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις παρά τις εισηγήσεις του προπονητή, αποκωδικοποιήθηκε από τους παίκτες, κυρίως τους Αμερικανούς, πως η κλεψύδρα του Μανωλόπουλου είχε γυρίσει ανάποδα και η άμμος είχε αρχίσει να αδειάζει.

Έτσι η ομάδα έφτασε στην ανάγκη να αλλάξει προπονητή. Κανείς από όσους προτάθηκε ή τέθηκαν υπόψη της διοίκησης δεν συγκέντρωνε όλο το πακέτο για να την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια.

Και επελέγη ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ένας άνθρωπος που έχει συνδεθεί με ιστορικές στιγμές της «Ένωσης», όταν το 2002 κατέκτησε με τον πλέον επικό τρόπο το πρωτάθλημα. Έχανε 0-2 από τον Ολυμπιακό στους τελικούς των πλέι οφ και κατάφερε να σηκώσει την κούπα με 3-2 νίκες!

Επίσης ανέλαβε το 2015 να οδηγήσει την ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία έχοντας μόλις επιστρέψει στην Α1 βάζοντάς της τις αρχές και τη φιλοσοφία που απαιτούνταν για να γίνει ανταγωνιστική.

Και την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Μανωλόπουλο και να οδηγήσει την ομάδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Το είπα και στον Σωτήρη (σ.σ. Μανωλόπουλο). Οι επιλογές δεν ήταν κακές. Η ομάδα είναι καλή», είπε προς τιμήν του μετά το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ.

Το πιο έξυπνο που έκανε ο «Σάλε» ήταν να μην αλλάξει ουσιαστικά τίποτε αγωνιστικά. Αφενός δεν προλάβαιναν οι παίκτες να αφομοιώσουν πολλές πληροφορίες, αφετέρου το πλάνο σε γενικές γραμμές δεν ήταν λάθος.

Εκείνο που έκανε ήταν να μιλήσει στην ψυχή των παικτών, να τους εμπνεύσει, να τους προσεγγίσει και να τους δώσει να καταλάβουν πόσο σημαντικό θα είναι γι’ αυτούς να κερδίσουν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

«Δούλεψε» στο μυαλό τους και παράλληλα βέβαια έκανε κάποιες μικρές αλλαγές στα επιθετικά συστήματα της ομάδας για να εκμεταλλευτεί την επιθετική δεινότητα του Μάνι Χάρρις.

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο, ήταν το γεγονός ότι ο Σάκοτα ποτέ δεν έφυγε από τον Οργανισμό ΑΕΚ. Όλο αυτό το διάστημα παρέμενε τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της ομάδας, αναλαμβάνοντας την απόλυτη ευθύνη για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ που «τρέχει» ήδη η ΚΑΕ και είχε ασφαλώς άμεση ενημέρωση (και λόγω του Ντούσαν) για τα προβλήματα της ομάδας.

Κυρίως είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το «πρέπει» στο μυαλό των παικτών, να τους γυρίσει το διακόπτη και να αντιληφθούν πως η ΑΕΚ δεν είναι μια ομάδα που θα μείνει ικανοποιημένη με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Θέλει κάτι περισσότερο.

Αυτό άλλωστε θα είναι και το σύνθημα για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί ο ΑΕΚ από εδώ και πέρα. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία θέλουν να εμπεδώσουν στο μυαλό των παικτών πως κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος εάν τερματίσει πάνω από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ ή το Λαύριο.

Πως οι νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν ήταν ο προορισμός, αλλά η αφετηρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ