Γαλατσόπουλος: «Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2»

Γαλατσόπουλος: «Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2»

Όπως ενημέρωσε η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ, στο άρθρο 5, υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά για υποβιβασμό σε περίπτωση μη συμμετοχής στα πλέι οφ κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ

Στο έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ η νομική σύμβουλος, κα Γονιδάκη, ενημέρωσε τις ομάδες πως βάσει του Άρθρου 5 της Ειδικής Προκήρυξης, όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ υποβιβάζεται στην Α2, ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος το επιβεβαίωσε με σχετικές δηλώσεις του.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές. Μετά το τέλος του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε ξεκάθαρα σε δηλώσεις του, πως όποια ομάδα δεν κατέβει σε παιχνίδι playoffs, υποβιβάζεται.

Aναλυτικά:

«Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ