ΕΟΚ: Αλήθεια, ποιος είναι τελικά ο «παράνομος»;

ΕΟΚ: Αλήθεια, ποιος είναι τελικά ο «παράνομος»;

Η αποκάλυψη του Σχινά για την απαίτηση της εξαίρεσής του από Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό και την υπακοή της ΚΕΔ, εκθέτει ανεπανόρθωτα ΕΟΚ, Βασιλακόπουλο, ΚΕΔ και προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Να, λοιπόν, που οι αποκαλύψεις εκθέτουν τους εμπνευστές της φαρσοκωμωδίας του ελληνικού μπάσκετ. Να που το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι «αγγελικά πλασμένο». Να που οι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός δεν… τρελάθηκαν ξαφνικά και είπαν με αγανάκτηση «αφού τέτοιοι είστε και τέτοια κάνετε, παίξτε μόνοι σας». Να που τα γεγονότα ρίχνουν μια ηχηρή σφαλιάρα σε όλους όσους προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια, για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΟΚ, του Βασιλακόπουλου, αλλά και το ποιος είναι τελικά αυτός που παρανομεί.

Ο Τόμυ Σχινάς, ένας διαιτητής που δεν τον λες και… Ολυμπιακό, αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός έχουν απαιτήσει και φυσικά πετύχει, την εξαίρεσή του από τα παιχνίδια των Πράσινων. Ενας εκ των κατά τεκμήριο κορυφαίων διαιτητών της χώρας, λοιπόν, δεν σφυρίζει τον Παναθηναϊκό, επειδή οι Πράσινοι και ο ιδιοκτήτης τους δεν τον θέλουν. Και φυσικά, ΕΟΚ, Βασιλακόπουλος και ΚΕΔ υπάκουσαν. Δεν το λέμε εμείς, ο Σχινάς το λέει.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια διαρροή, με κάποιο στημένο δημοσίευμα ή με την άποψη του ενός και του άλλου. Εδώ υπάρχει μία ξεκάθαρη, σαφέστατη και πολύ σοβαρή δήλωση, ενός διεθνούς διαιτητή, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ΚΕΔ δεν τον ορίζει, επειδή της το επέβαλλε μία ομάδα. Κόντρα, βεβαίως, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στα όσα τεχνηέντως μοίραζαν προς τα έξω οι διάφοροι κολαούζοι, πως αυτό γίνεται επειδή ο Σχινάς έχει δικαστική διαμάχη με τον Γιαννακόπουλο. Ο ίδιος ποτέ δεν έθεσε θέμα μη παρουσίας του στα ματς των Πράσινων.

Με λίγα λόγια, η ΕΟΚ, η ΚΕΔ και ο Βασιλακόπουλος, στη συγκεκριμένη περίπτωση διαχωρίζουν τις ομάδες σε αρεστές και μη. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και εάν υπάρχει, μπορούμε ευχαρίστως να την ακούσουμε. Αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με γεγονότα και επειδή ο «φάρος» είναι παλιά… καραβάνα στο κουρμπέτι, ξέρει πως ό,τι και να πει τώρα, είναι εκτεθειμένος. Αρα, θα κάνει το «παπί» και θα αφήσει το θέμα να «σβήσει».

Ελα, όμως, που δεν θα σβήσει. Διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο παρόμοιες υποθέσεις, όπου ΚΕΔ, ΕΟΚ και Βασιλακόπουλος, πήραν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές αποφάσεις, με προφανή σκοπό και στόχο να πλήξουν μία ομάδα. Και εν προκειμένω τον Ολυμπιακό, που είχε ζητήσει επίσημα, δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, την εξαίρεση των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου από τα παιχνίδια του. Δημόσια και επίσημα, επαναλαμβάνουμε.

Η ΚΕΔ, λοιπόν, πρέπει τώρα να εξηγήσει για ποιον λόγο αποφάσισε να λειτουργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Για ποιον λόγο αποφάσισε να κάνει πράξη την απαίτηση του Παναθηναϊκού και του Γιαννακόπουλου να μην σφυρίζει τους Πράσινους ο Σχινάς και για ποιον λόγο έκαναν το ακριβώς αντίθετο με τον Ολυμπιακό και τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου. Και εάν οι εξηγήσεις της δεν είναι επαρκείς, τότε δεν αποκλείεται οι επιπτώσεις να είναι δυσάρεστες.

Εξάλλου, επειδή πλέον το μπάσκετ έγινε παιχνίδι των… δικαστηρίων, είναι πολύ πιθανό όλοι όσοι εμπλέκονται σε ό,τι ζούμε το τελευταίο διάστημα, να κληθούν για εξηγήσεις. Όχι για να πουν τις απόψεις τους, αλλά για να αποδείξουν πως ό,τι συνέβη και συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα δεν είναι  κάποιο «σχέδιο», αλλά απλώς ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται. Κάτι, όμως, που είναι περίπλοκο να αποδειχθεί. Καθώς πώς μπορείς να πείσεις ότι για δύο ίδια αιτήματα, παίρνονται δύο διαφορετικές αποφάσεις;

Τέλος, σχετικά με όσους βιάζονται να «ρίξουν» τον Ολυμπιακό στην Α2 ή πανηγυρίζουν, ας έχουν στον νου τους τα εξής:
1) Τον Ολυμπιακό δεν τον ρίχνει κανείς. Επιλέγει να φύγει μόνος του από μια σαθρή κατάσταση, στην οποία δεν έχει καμία θέση.
2) Ο Ολυμπιακός δεν θα τους κάνει τη χάρη να παίξει στην Α2, όπως οι ίδιοι ονειρεύονται.
3) Ο ανένδοτος για όλα όσα συμβαίνουν, δεν θα σταματήσει, όσο κι αν το ελπίζουν οι εμπλεκόμενοι.
4) Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κινήσεις που θα εκπλήξουν δυσάρεστα τους υπεύθυνους αυτής της μιζέριας που ζει το ελληνικό μπάσκετ.

ΥΓ. Αλήθεια, μετά από όσα κατήγγειλε ο Σχινάς, τελικά, ποιος είναι αυτός που παρανομεί; Ο Ολυμπιακός που ζήτησε το λογικό ή ΕΟΚ και ΚΕΔ; Διότι ο Παναθηναϊκός τη δουλειά του κάνει. Προασπίζει τα συμφέροντά του με όποιον τρόπο θέλει και τον εκφράζει. Οι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις τι κάνουν; Μια ερώτηση που σίγουρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να απαντηθεί. Αργά ή γρήγορα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ