Λαύριο – Ιωνικός Νίκαιας 82-68

Λαύριο – Ιωνικός Νίκαιας 82-68

Ο Ιωνικός Νίκαιας… πήγε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και το Λαύριο είχε φροντίσει από το πρώτο μισό να εξασφαλίσει τη νίκη.

Ο Ιωνικός είναι μπερδεμένος. Παίκτες έρχονται, ο φυσικός ηγέτης της ομάδας έφυγε, προπονητές αλλάζουν, οπότε είναι λογικό να έχει χαθεί η ισορροπία. Το Λαύριο, που θέλει τις νίκες για να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση παραμονή και να κοιτάξει παραπάνω, δεν είχε παρά να εκμεταλλευτεί αυτό το μπέρδεμα και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο, «καθαρίζοντας» το ματς από το ημίχρονο. Το 82-68 είχε… δρομολογηθεί από τα μισά του δρόμου και παρότι ο Ιωνικός νίκησε επιμέρους στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο, το ποτάμι δεν γύριζε πίσω.

Με παρά έναν 50 πόντους σε 20 λεπτά, αντιλαμβάνεστε ότι οι γηπεδούχοι ανέδειξαν όλες τις αδυναμίες των παικτών της ομάδας της Νίκαιας κι έκαναν τον Κουταλιανό να… ιδρώνει, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ιωνικού. Την ίδια στιγμή είχαν αποτελεσματική αμυντική λειτουργία κι έτσι το 49-25 ήρθε να ερμηνεύσει αριθμητικά όσα προαναφέραμε.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, έβγαλαν εγωισμό, κατόρθωσαν να επιβληθούν στο επιμέρους σκορ (μετά το τραγικό δεύτερο δεκάλεπτο που έκαναν), όμως ακόμα κι αν συμμάζεψαν τα πράγματα, η διαφορά ήταν τέτοια που δεν μαζεύονταν. Ακόμα και με το σκορ στο 66-51 κι ένα δεκάλεπτο να απομένει, το Λαύριο είχε… μαξιλαράκι ασφαλείας.

Ο Ντεκοζί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο Κουζέλογλου έκανε νταμπλ νταμπλ, ο Ντέβις (επίσης διψήφιος σε πόντους και ριμπάουντ) ανέδειξε το πρόβλημα που έχει ο Ιωνικός στο «ζωγραφιστό». Αυτοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης του Λαυρίου, τη στιγμή που στην αντίπερα όχθη έβαλαν πολλοί από λίγα. Χαραλαμπόπουλος και Τζόουνς είχαν συμμετοχή, ο Μπαρτ μοιάζει να είναι ήδη εκτός ομάδας, όμως η διαφορά στα ριμπάουντ δείχνει γιατί ο Ιωνικός δεν κατόρθωσε κάτι παραπάνω, από το να μειώσει την αρχικά διαμορφωθείσα διαφορά στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 49-25, 66-51, 82-68.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ