Μπαρτζώκας : «Προτιμώ να βγούμε όλοι με πέντε φάουλ»

Μπαρτζώκας : «Προτιμώ να βγούμε όλοι με πέντε φάουλ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει τους παίκτες του να παλεύουν. Δεν τον ενδιαφέρει αν βγουν όλοι με φάουλ, αρκεί να παλεύουν.

Κοιτάζεις τον πάγκο και είσαι… μόνος. Υπερβολή θα πείτε, αλλά με 10 ντυμένους κι 9 ενεργούς, εκ των οποίων ένας (Ποκουσέφσκι) να προέρχεται από τραυματισμό κι απουσία αρκετών ημερών, δεν λες «θέλω να κάνετε φάουλ». Ή μήπως το λες; Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τι ζήτησε από τους παίκτες του και γιατί παρά τις περιορισμένες λύσεις ενεργειακά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο στην άμυνα.

«Συγχαρητήρια σε όλο τον σύλλογο, παίκτες, φιλάθλους και προπονητικό σταφ, γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, κάτω από αυτές τις συνθήκες που σημειώθηκε και με όλα τα προβλήματα που έχουμε» είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού κι αμέσως η σκέψη του πήγε στον Μιλουτίνοφ:

«Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στον Νίκολα, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό» τόνισε κι ευχήθηκε «καλή τύχη στην ποδοσφαιρική μας ομάδα, που παίζει σε λίγο κόντρα στην Άρσεναλ». Όσο για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν «παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Είχαμε έλλειψη δημιουργίας κι έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε στην επίθεση και πώς δημιουργούμε».

Η λογική έλεγε να πάει… συντηρητικά ο Ολυμπιακός, για να φτάσει ως το τέλος. «Ξεκινήσαμε το ματς με το σκεπτικό να μην κάνουμε φάουλ, για να σταματήσουμε τα μις ματς. Δεχόμασταν καλάθια και δεν είχαμε ούτε ένα φάουλ, αλλά πολλές φορές όταν δεν βάζεις τα χέρια στην μπάλα, οι διαιτητές σφυρίζουν σε βάρος σου. Πρέπει να πας στις επαφές και να μην έχεις φθορά. Προτιμώ όμως να παίζουμε άμυνα και να βγούμε με πέντε φάουλ. Κι αυτό γιατί είναι λογικό να έχουμε λιγότερη δημιουργία στην επίθεση, λόγω των απουσιών, οπότε κάτι άλλο πρέπει να κάνουμε κι αυτό είναι η άμυνα».

Η παρουσία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. «Πρέπει να κάνουμε την ομάδα μας καλύτερη και να βάλουμε τους νέους Αμερικανούς παίκτες στο πρόγραμμα, για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Φυσικά κι είμαι χαρούμενος με τους δύο μικρούς, που έπαιξαν. Ο Ποκουσέφσκι δεν είναι ακόμα έτοιμος, γιατί προέρχεται από τραυματισμό. Γίνεται εξ ανάγκης η συμμετοχή τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ