Ματ Λοτζέσκι δεν είσαι ο μόνος… (pics)

Ματ Λοτζέσκι δεν είσαι ο μόνος… (pics)

Με αφορμή την κλεισμένη μεταγραφή του Ματ Λοτζέσκι στην ΑΕΚ to10.gr σας παρουσιάζει τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και στην Ένωση.

Όλα για όλα για το BCL από την ΑΕΚ.

Η Ένωση, η οποία μετά από ένα «διάλειμμα» ενός χρόνου, θέλει να κατακτήσει πάλι την πρώτη θέση στη πρώτη τη τάξει διοργάνωση της FIBA, βάζει στο δυναμικό της ένα… όπλο.

Αυτός δεν είναι άλλο από τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποτελεί έναν «δολοφόνο» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Η περίπτωση του Βελγοαμερικανού είναι όμως ιδιαίτερη. Ανακάλυψη του Γιώργου Μπαρτζώκα από την Οστάνδη κάνει… θραύση στον Ολυμπιακό την τετραετία 2013-17. Ενώ μετά μετακομίζει για μία διετία στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από το «τριφύλλι» και το πέρασμα του από την Τόφας θα αγωνιστεί σε τρίτη ελληνική ομάδα, όντας έτοιμος να μπει σε μία ξεχωριστή λίστα.
Μετά τον Κροάτη Άριαν Κόμαζετς και… αρκετούς Έλληνες θα έχει φορέσει την φανέλα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Για τον λόγο αυτό to10.gr θυμάται ποιοι άλλοι έχουν γίνει γνώστες τις πραγματικότητας των τριών αυτών Ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά…

Δημήτρης Παπανικολάου

Ένα από τα πιο βασικά στελέχη της εθνικής Ελλάδος στο παρελθόν έχοντας καταφέρει να πετύχει μοναδικά πράγματα στην καριέρα του είναι ο 43χρονος-πλέον-φόργουορντ, Δημήτρης Παπανικολάου. Αρχικά, είναι ο μόνος Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει καταφέρει να σηκώσει τρεις κούπες (Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος) σε μία χρονιά με δύο διαφορετικές ομάδες. Τον Ολυμπιακό που αγωνίστηκε την περίοδο (1995-2002) και τον Παναθηναϊκό που έπαιξε από το 2003 μέχρι το 2007. Ενώ, εκτός αυτού έγινε ο πρώτος Έλληνας που έχει αγωνιστεί και στην ΑΕΚ, μετακομίζοντας στην Ένωση αμέσως μετά τους Πράσινους (2007-2009).

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Ο πολύπειρος Έλληνας φόργουορντ/σέντερ εκτός από τίτλους και αμέτρητα παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης πρόσφατα ολοκλήρωσε τη… τριπλέτα των «αιωνίων» και της Ένωσης. Παίζοντας αρχικά τη διετία 2009-2011 στον Ολυμπιακό κατακτώντας δύο Κύπελλα Ελλάδας, εν συνεχεία έγινε μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις επί εποχής Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκε στους πράσινους από το 2013 έως το 2015 και σήκωσε ένα πρωτάθλημα (2014) και δύο Κύπελλα.

Αμέσως μετά, μετακόμισε στην ΑΕΚ, όχι μόνο μία, αλλά… δύο φορές. Φόρεσε τη κιτρινόμαυρη φανέλα τη σεζόν 2015-2016 αλλά και για λίγους μήνες το 2017.

Χάρης Γιαννόπουλος

Ο τρίτος Έλληνας της… παρέας που έχει ακολουθήσει τη διαδρομή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ είναι ο 31χρονος σμολ φόργουορντ. Όντας ένας από τους καλύτερους σουτέρ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο Γιαννόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά στο ανώτερο «σκαλί» με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2008-2009 χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά και δόθηκε γρήγορα δανεικός στον Πανιώνιο. Αργότερα, στο νέο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή ήταν από τις πρώτες μεταγραφές των πρασίνων το 2012, αγωνιζόμενος τελικά στο ΟΑΚΑ για μία αγωνιστική περίοδο.

Τα τελευταία δύο χρόνια μετακόμισε στον «Δικέφαλο» πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων.

Γιάννης Μπουρούσης

Ο πιο πετυχημένος σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο Έλληνας σέντερ, Γιάννης Μπουρούσης, ακολούθησε ένα παρόμοιο δρόμο αλλά ξεκίνησε από διαφορετική αφετηρία. Έγινε γνωστός στον μπασκετικό χάρτη φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ για μία πενταετία (2001-2006). Αμέσως μετά και αφού έκανε ένα πέρασμα ολίγων εβδομάδων από τη Μπαρτσελόνα, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο τελικώς έγινε πενταετές, αποχωρώντας από το λιμάνι το 2011, έχοντας στις «πλάτες» του αρκετές ευρωπαϊκές επιτυχίες με τους ερυθρόλευκους (Φάιναλ Φορ 2009,2010) και δύο Κύπελλα (2010,11).

Ενώ, η τελευταία του ελληνική ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Τη σεζόν 2016-17 φόρεσε τη πράσινη φανέλα, σήκωσε πρωτάθλημα και κύπελλο και εν συνεχεία μετακόμισε στην Κίνα.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Μετά τον Δημήτρη Παπανικολάου έγινε ο δεύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει φορέσει την ερυθρόλευκη, την πράσινη και την κίτρινη φανέλα. Ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό το 1997 ο «γίγαντας» ύψους 2.16μ σέντερ σήκωσε για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα το 2000, ενώ ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε από τους πράσινους.

Επόμενοι «σταθμοί» του ο Πανελλήνιος και το Περιστέρι, μέχρι να επιλεγεί το 2003 στον δεύτερο γύρο του ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Ωστόσο, η… Ιθάκη του ήταν η ΑΕΚ από το 2003 μέχρι το 2005. Ο Ολυμπιακός ήρθε για εκείνον τέσσερα χρόνια αργότερα και το 2009. Ήταν μέλος των Πειραιωτών μέχρι το 2012 κατακτώντας την Ευρωλίγκα στην Πόλη εκείνη τη χρονιά, γράφοντας… ιστορία.

Στη λίστα αυτή θα έμπαινε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ωστόσο ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ δεν αγωνίστηκε στη πρώτη ομάδα των ερυθρολεύκων παρά μόνο στο εφηβικό μέχρι το 2001.

Μπορεί ο Ματ Λοτζέσκι να είναι ο δεύτερος ξένος που θα παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είναι όμως ο πρώτος μη-Έλληνας που θα κάνει τη διαδρομή αυτή με… ακρίβεια. Ο λόγος είναι πως ο Άριαν Κόμαζετς ξεκίνησε από τους πράσινους, έπειτα μετακόμισε στους ερυθρόλευκους και μετά στην ΑΕΚ.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΝΔΟΥΜΗΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ