Σερέλης – «Η μεγαλύτερη εμφάνιση που έχουμε κάνει ποτέ σαν ομάδα»

Σερέλης – «Η μεγαλύτερη εμφάνιση που έχουμε κάνει ποτέ σαν ομάδα»

Ο Χρήστος Σερέλης αφού πρώτα έδωσε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του, στη συνέχεια χαρακτήρισε τη νίκη επί της Μάλαγα ως τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ το Λαύριο.

Το Λαύριο επικράτησε με 70-58 της Μάλαγα και πήρε την πρόκριση για τα play-in του Basketball Champions League. Οι παίκτες των «Μεταλλωρύχων» πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση και κέρδισαν δίκαια τα συγχαρήτηρια του προπονητή τους, με τον Χρήστο Σερέλη να χαρακτηρίζει αυτή τη νίκη ως τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στην κάμερα της Cosmote TV:

Για την ιστορική πρόκριση: «Είμαστε πρωτάρηδες στο BCL. Ενώ χαιρόμασταν που θα παίζαμε στην Ευρώπη όταν έγινε η κλήρωση, οι παίκτες στεναχωρήθηκαν με την έννοια ότι δεν θα είχαμε ελπίδες. Μπορεί στη Γαλλία να μην τα πήγαμε καθόλου καλά, όμως στα υπόλοιπα πέντε ματς ήμασταν αρκετά καλοί ως πάρα πολύ καλοί. Η σημερινή εμφάνιση, νομίζω πως ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ σαν ομάδα. Όλα τα παιδιά έδωσαν πάνω από το 100% του εαυτού τους ειδικά στην άμυνα, και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια».

Για το πόσο εύκολο ήταν να νικήσουν τη Μάλαγα και να μη σκέφτονται το άλλο ματς: «Δεν ήταν εύκολο. Απλώς είχαμε πει πως πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτών και να κάνουμε τα πάντα. Δεν έπρεπε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι στη Ρωσία, γιατί θεωρητικά η πρόκριση ήταν στα χέρια μας. Πιστεύαμε πως αν ήμασταν μπροστά στο ημίχρονο δεν θα αφήναμε να μας ξεφύγει το ματς».

Για το ποια προτιμά ως αντίπαλο στην επόμενη φάση, Φάλκο ή Τρεβίζο: «Φυσικά και δεν έχουμε προτίμηση. Όταν έχεις να παίξει ένα παιχνίδι με τη Μάλαγα και θες μόνο νίκη δεν γίνεται να κοιτάς το μέλλον. Είναι τρομερή επιτυχία που θα συνεχίσουμε στο BCL και όποιος και αν είναι ο αντίπαλος θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ας έχουμε μειονέκτημα έδρας»

Για το… απόρθητο ΣΕΦ και την επόμενη μέρα χωρίς τον Κάρτερ: «Οι τρεις νίκες που κάναμε στο ΣΕΦ ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν. Φαίνεται πως μας πάει το γήπεδο και η Ευρώπη γενικότερα, γιατί στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει παιχνίδι στην έδρα μας.

Ένας από τους στόχους της ομάδα είναι να αναδεικνύει παίκτες και να προδίδει παίκτες, είτε Έλληνες είτε ξένους. Ο Κάρτερ είναι τεράστια απώλεια, από την άλλη όμως είμαστε χαρούμενοι για την πρόοδό του. Πέραν από το γεγονός πως είναι καλός παίκτης, είμαστε ευχαριστημένοι από τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του στην ομάδα. Έχει δεθεί με την ομάδα. Θα μπορούσε για παράδειγμα σήμερα να πει ότι δεν θα αγωνιστεί φοβούμενος έναν τραυματισμό.

Είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε, θα κοιτάξουμε στην αγορά για το ποιον παίκτη θα φέρουμε ώστε να μην χάσουμε σε άμυνα και επίθεση. Ο Κάρτερ ήταν εξίσου καλός και στην άμυνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ