ΜακΚόλουμ: «Το BCL έχει ξεπεράσει το EuroCup»

ΜακΚόλουμ: «Το BCL έχει ξεπεράσει το EuroCup»

Στις διαφορές ανάμεσα στο Basketball Champions League και το EuroCup στάθηκε σε δηλώσεις του ο έμπειρος Αμερικανός, Έρικ ΜακΚόλουμ.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ παραχώρησε συνέντευξη σε τουρκικό Μέσο, μιλώντας για τις διαφορές ανάμεσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο έμπειρος Αμερικανός, ανέφερε πως η Euroleague είναι με διαφορά η κορυφαία διοργάνωση, ενώ επισήμανε ότι το Basketball Champions League έχει καταφέρει να ξεπεράσει το EuroCup σε ποιότητα.

Οι δηλώσεις του Έρικ ΜακΚόλουμ:

«Ήμουν πολύ ουδέτερος απέναντι στο BCL στην αρχή αλλά θα έλεγα ότι έχω εξοικειωθεί κάπως με τη διοργάνωση. Βλέπω πολύ ταλέντο, πολλές καλές ομάδες, έμπειρους παίκτες αλλά και πολλούς νέους παίκτες που αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δημιουργήσουν το δικό τους όνομα στο BCL.

Προσωπικά, όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις, απ’ όσα έχω δει μέχρι τώρα, πιστεύω ότι το Basketball Champions League έχει ξεπεράσει το EuroCup όσον αφορά το ταλέντο, το επίπεδο των ομάδων, τις επιτυχίες κ.λπ. Η EuroLeague είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά το Basketball Champions League είναι σίγουρα το νούμερο δύο στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι το μοντέλο του Basketball Champions League είναι καλό, αλλά μπορεί να μου άρεσε να δω τις ομάδες να μπορούν να παίξουν περισσότερα παιχνίδια στην πρώτη φάση. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν πιο αδύναμες ομάδες και κάποιες ομάδες που δεν είναι τόσο καλές όπως κάποιες άλλες, που μπορούν να προχωρήσουν πιο μακριά.

Ίσως υπάρχουν δυο επίπεδα ομάδων. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές καλές ομάδες στο BCL και τόσοι πολλοί καλοί παίκτες, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποια κλαμπ αξίζουν να θεωρηθούν ως οι καλύτερες από τη στιγμή που δε θα αγωνιστούν εναντίον όλων των υπόλοιπων αντιπάλων που συμμετέχουν στη διοργάνωση ή έστω με τους μισούς από αυτούς.

Μέχρι στιγμής, στο BCL νιώθαμε ότι παίζαμε σε κάθε ματς εκτός έδρας, δεδομένου ότι δεν είχαμε τη βοήθεια των οπαδών μας. Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας, στο παιχνίδι με την Τουρκ Τέλεκομ, θα νιώθουμε σαν να επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στο BCL».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ