Ζαγκλής: «Λάθη θα γίνονται, γενικά η διαιτησία στο BCL είναι πολύ καλή»

Ζαγκλής: «Λάθη θα γίνονται, γενικά η διαιτησία στο BCL είναι πολύ καλή»

Ο Ανδρέας Ζαγκλής μίλησε για το επίπεδο της διαιτησίας στο BCL, με αφορμή τα παράπονα του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα.

Αρκετά ήταν τα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, την περασμένη Τρίτη (13/12), στο PAOK Sports Arena.

Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» έστειλαν την Παρασκευή (16/12) επίσημη διαμαρτυρία στο BCL χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι από τους διαιτητές, με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, να μιλά για το θέμα με αφορμή της παρουσία του στη Θεσσαλονίκη (16/12), για τον εορτασμό των 90 ετών από την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Ανδρέας Ζαγκλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η FIBA και οι ομοσπονδίες της, αλλά και η επαγγελματική μας ομάδα που διοικεί το BCL, δε φείδεται ούτε προσπαθειών, ούτε χρημάτων, ούτε , θα έλεγα, από τη δική μας πλευρά, επενδύσεων, για τη βελτίωση της διαιτησίας.

Προφανώς οι διαιτητές που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο, είναι διαιτητές οι οποίοι έχουν περάσει μέσα από το φίλτρο των ομοσπονδιών, κάθε σαββατοκύριακο διαιτητεύουν τους καλύτερους αγώνες στις χώρες τους και στο διεθνές επίπεδο, θέλω να γνωρίζετε, ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο και οργανωμένο δίκτυο, τόσο για την εκπαίδευσή τους, όσο και για τον έλεγχο και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Για μας , προφανώς, λάθη θα γίνονται, το θέμα είναι να βρίσκουμε πολύ σαφείς ρόλους, σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες για τους διαιτητές, πως να ελέγχουν την τήρηση των κανόνων και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε αυτήν τη βελτίωση. Είναι οι ίδιοι διαιτητές οι οποίοι, για παράδειγμα, πέρυσι, έκαναν ίσως την καλύτερη διαιτησία σε Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει ποτέ.

Φέτος, είχαμε καλές στιγμές, άτυχες στιγμές, αλλά νομίζω ότι η διαιτησία, σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλή. Σαφώς, όμως, θα γίνονται και λάθη και θεωρώ πως η δουλειά μας είναι να φροντίσουμε αυτά τα λάθη να βελτιώνονται και να μην επαναλαμβάνονται. Προσωπικά, εικόνα από το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δεν έχω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ