Η FIBA χάνει έδαφος

Η FIBA χάνει έδαφος

Η δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας αποτελεί δέλεαρ όλο και για περισσότερες ομάδες

Η επεισοδιακή σειρά της Χάποελ Ιερουσαλήμ με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε όπως όπως με τη διοργανώτρια αρχή να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά στην ουσία να κινδυνεύει με αρκετές… διαρροές.

Η FIBA ενώ επρόκειτο (αυτή ήταν και η ενημέρωση που είχε και η ΑΕΚ) να ανακοινώσει σήμερα την τιμωρία της Ενωσης για τα επεισόδια οπαδών της στα Ανω Λιόσια στο παιχνίδι με τη Χάποελ, προτίμησε να το κάνει την Τρίτη θέλοντας να ικανοποιήσει και τους ανθρώπους της Χάποελ που είχαν αρχικά ζητήσει να πάρουν την πρόκριση στα χαρτιά (το 2ο παιχνίδι βασικά που αν γινόταν θα έφταναν άκοπα στις 2 απαιτούμενες νίκες).

Διαβάστε επίσης: Ο Θρύλος και η Βραζιλία του Πελέ: Όλοι υποκλίνονται στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Εκανε δηλαδή γνωστή την τιμωρία της ΑΕΚ (όλη η νέα σεζόν χωρίς θεατές και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο) μια μέρα πριν τον κρίσιμο «τελικό» στα Ιεροσόλυμα, αγνοώντας την ίδια στιγμή το βίντεο-ντροπή που είχε φτιάξει η Χάποελ και στο οποίο μιλούσαν οπαδοί της και καλοσώριζαν την ΑΕΚ στην… κόλαση όπως χαρακτηριστικά έλεγαν σε μια φανερή διάθεση αντεκδίκησης.

Που όμως δεν είχε οδηγό έναν οπαδικό σύνδεσμο για παράδειγμα της ισραηλινής ομάδας αλλά την ίδια τη διοίκησή της!

Η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ για να χρυσώσει ακόμα περισσότερο το χάπι και να παρηγορήσει τους Ισραηλινούς, τους έταξε τη διοργάνωση του φάιναλ φορ εφόσον προκριθούν σε αυτό κάτι που επίσης έγινε – σκόπιμα – γνωστό πριν το τζάμπολ του κρίσιμου αγώνα στα Ιεροσόλυμα. Η ΑΕΚ ουσιαστικά είχε αποκλειστεί από το πρώτο ημίχρονο στα Ανω Λιόσια όταν και έγιναν τα σοβαρά επεισόδια. Ηταν υπότροπη και μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο της FIBA.

Και η ίδια η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δεν μπόρεσε να μπει σε καμία περίπτωση στο πνεύμα του παιχνιδιού και ηττήθηκε πολύ άνετα από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η οποία μπορεί να είχε τον πρώτο λόγο για να αναλάβει τη διοργάνωση (σύμφωνα και με τη διαβεβαίωση της FIBA) ωστόσο το Final-4 του Basketball Champions League, ανατέθηκε εν τέλει σήμερα στη Μάλαγα! 

Το παρασκήνιο

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο καθώς η FIBA μπορεί να ήθελε να γλυκάνει τους ανθρώπους της Χάποελ και να τους είχε προαναγγείλει πως σε περίπτωση πρόκρισης θα αναλάβουν τη διοργάνωση αλλά στην τελική κουβέντα σήμερα το πρωϊ τους ζήτησαν και δέσμευση για παραμονή τους και τη νέα σεζόν στη διοργάνωση, προκειμένου να φιλοξενήσουν το Final-4 !

Η Χάποελ δεν θέλησε να το κάνει καθώς η  νέα ιδιοκτησία του συλλόγου, επιθυμεί τη μετακίνηση της ομάδας στην Euroleague το συντομότερο δυνατό και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω του Eurocup αυτή τη στιγμή.

Όταν η FIBA διαπίστωσε ότι η Χάποελ δεν δίνει… ανταλλάγματα, πέρασε τη διοργάνωση αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες στην ισπανική πόλη της Μάλαγα.

Εκεί όπου οι γηπεδούχοι, η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Βόννη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο από 12-14 Μαίου και μάλιστα την Τρίτη θα γίνει και η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Η ΑΕΚ εάν μείνει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λίγκ αφενός θα έχει μεγάλη οικονομική ζημιά εάν δεν πέσει η τιμωρία αφετέρου ποτέ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει είσοδο στην Ευρωλίγκα όπως γίνεται μέσω του Γιούροκαπ στο οποίο εφέτος συμμετείχε ο Προμηθέας και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Οι δύο φιναλίστ μπορούν να ελπίζουν σε είσοδο στην Ευρωλίγκα (σίγουρα ο νικητής) και δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότερες ομάδες θέλουν να φύγουν από το Τσάμπιονς Λίγκ και να πάνε στο Γιούροκαπ, κάτι που σκέφτεται -από Ελλάδα- και το Περιστέρι.

Δεν είναι τυχαία τα σενάρια που έχουν ακουστεί περί συγχώνευσης των δύο διοργανώσεων αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο η FIBA δεν θα έχει τον πρώτο λόγο το αντίθετο. Οπότε θα πρέπει να οργανωθεί ακόμα περισσότερο εάν θέλει να μην «αδυνατίσει» το Τσάμπιονς Λίγκ που με τόσο καμάρι είχε γιορτάσει τη «γέννησή» του πριν λίγα χρόνια.

Πηγή: In.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ