Τακιανός: «Υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη με τη Γαλατάσαραϊ»

Τακιανός: «Υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη με τη Γαλατάσαραϊ»

Ο Φώτης Τακιανός μίλησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Γαλατάσαραϊ.

Με βασικό «όπλο» την αποφασιστικότητά του για την κατάκτηση του θετικού αποτέλεσμα ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο, για την 6η -και τελευταία της πρώτης φάσης- αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, τη Γαλατάσαραϊ ο ΠΑΟΚ (19:00, Cosmote Sport). Στόχος ο οποίος, εφόσον επιτευχθεί, θα δώσει στον «Δικέφαλο» τη δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο , που σημαίνει πλεονέκτημα έδρας για την ομάδα στη φάση των πλέι ιν της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει το περιθώριο να φτάσει στο «θέλω» του και με ήττα μέχρι 10 πόντους (σ.σ. είχε κερδίσει με +11 στην Τουρκία), αλλά, όπως τόνισε εμφατικά ο Φώτης Τακιανός, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στο PAOK Sports Arena, για το ματς: «Η πορεία μας, το όνομα της ομάδας που αγωνιζόμαστε και το ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδο μας, μας υποχρεώνουν να κοιτάξουμε μόνο την περίπτωση της νίκης. Δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο για το αυριανό παιχνίδι».

Πρόσθεσε ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» , ο οποίος υπολογίζει κανονικά στα πλάνα του και τον ασθενή, εσχάτως, Τζάστιν ¨Αλστον, λέγοντας:

«Το παιχνίδι έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η Γαλατά έκανε τελευταία προσθήκες υψηλότερου επιπέδου και ποιότητας από αυτούς που είχε. Αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα κριθεί η δεύτερη θέση του ομίλου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διακυβεύονται μέσα από αυτό το παιχνίδι. Η προετοιμασία μας είχε κάποιες δυσκολίες, αλλά θα ετοιμάσουμε ένα πλάνο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να σταματήσουμε την παραγωγικότητα των πολύ ικανών παικτών της Γαλατά και να μπορέσουμε την απόδοσή μας, να κατακτήσουμε κάτι που ανοίξαμε βήμα-βήμα με την πορεία μας».

Για το αν είναι «οδηγός» η νίκη που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο ή αν περιμένει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αύριο, επισήμανε: «Δε θα έλεγα ούτε ότι είναι οδηγός, ούτε ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, η Γαλατά όμως, δεν είναι η ίδια ομάδα. Έκανε πολύ ποιοτικές και έμπειρες προσθήκες, η ποιότητα της είναι μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο. Βέβαια, έχει χάσει τον Μάρτιν, έναν επίσης πολύ καλό παίκτη, αλλά τη δεδομένη στιγμή, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η δυναμικότητα της Γαλατά. Σε πρώτη μοίρα, είναι το πως θα φανούμε εμείς. Θα πρέπει να εμπνευστούμε από το τι δίνει αυτό το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ, πάνω από όλα. Να πάρουμε δύναμη και να μπορέσουμε να είμαστε έτσι όπως πρέπει, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε Γαλατά, εμφανιστεί στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία για την παραμονή του Τζάστιν Άλστον ως το τέλος της σεζόν, αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν για την επιστροφή του τραυματία, Τζαμάνι ΜακΝίς (σ.σ. ο πρώτος αποκτήθηκε για να καλύψει το διάστημα απουσίας του δεύτερου, αρχικά με συμβόλαιο ενός μήνα), απάντησε: «Συζητήθηκε με τη διοίκηση και ήταν μία άμεση αντίδραση του προέδρου της ομάδας, σε αυτό που αποφασίσαμε, για να είμαστε πιο δυνατοί ανταγωνιστικά. Να σφραγίσουμε δηλαδή την παραμονή του Άλστον και με την επιστροφή του ΜακΝίς, η ομάδα να παρουσιαστεί, όχι άμεσα, πιο δυνατή. Ήταν μία απόφαση καθαρά της διοίκησης. Αυτού του είδους οι κινήσεις για τον ΠΑΟΚ, απαιτούν οικονομική θυσία, η οποία έγινε και ευελπιστούμε ότι θα παρουσιαστούμε στη front line μας πιο δυνατοί. Θα έχουμε 7 παίκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε 6 πάλι, αλλά η όλη διαδικασία θα είναι προς όφελος μας. Ο ΜακΝίς, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης που έχω, θα είναι μαζί μας στην αρχή του νέου χρόνου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ