Ρεβάνς για ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέα στο Basketball Champions League

Ρεβάνς για ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέα στο Basketball Champions League

Με τις ρεβάνς συνεχίζονται το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου τα Play-In στο Basketball Champions League, στα οποία μετέχουν οι ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Προμηθέας

Με τους δεύτερους αγώνες συνεχίζονται το διήμερο 9-10 Ιανουαρίου τα Play-In στο Basketball Champions League, στα οποία μετέχουν οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που έλαβαν μέρος στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Από αυτές, Προμηθέας και Περιστέρι έχουν πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του BCL, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει… «ζωντανός» στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για την επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης: Οι Μπακς σε κρίση: Η… μοναξιά του Γιάννη, ο απών Λίλαρντ και ο «άδειος» πάγκος

Ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι η πρώτη από τις ελληνικές ομάδες που «ρίχνεται στη μάχη» των δεύτερων αγώνων για τα Play-In. Οι Θεσσαλονικείς αναμετρώνται την Τρίτη (9/1, 19:00) στην Προύσα με την Τόφας Μπούρσα και χρειάζονται μόνο νίκη για να παραμείνουν στο «κυνήγι» της πρόκρισης στη φάση των «16». Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική ομάδα πανηγύρισε ευρεία νίκη επί των «ασπρόμαυρων» στο κλειστό της Πυλαίας με 95-63 κι έτσι το σύνολο του Φώτη Τακιανού δεν έχει… περιθώρια για νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση το 2-0 θα σημάνει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του «Δικεφάλου». Εάν ο ΠΑΟΚ φύγει από την Προύσα με τη νίκη, η πρόκριση θα κριθεί την Τρίτη 16/1 (19:30) στο κλειστό της Πυλαίας.

Στο μεταξύ, ο Προμηθέας υποδέχεται την Τρίτη (9/1, 20:30) τη Λε Μαν στο «Δημήτρης Τόφαλος» με στόχο να «ζευγαρώσει» τις επιτυχίες του κόντρα στο γαλλικό συγκρότημα, του οποίου επικράτησε την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας με 78-68. Εάν η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κάνει το 2-0, συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» της στη φάση των «16» και τον 12ο όμιλο του BCL, τον οποίο συμπληρώνουν η ΑΕΚ, η ισπανική Μούρθια και ο νικητής του ζευγαριού Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)-Οστάνδη (Βέλγιο). Σε περίπτωση που η Λε Μαν ισοφαρίσει σε 1-1, η σειρά θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου (21:30) στη Γαλλία.

Τέλος, μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους «16» βρίσκεται και το Περιστέρι, που υποδέχεται την Τετάρτη (10/1, 19:30) τη Ρίτας Βίλνιους στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα της λιθουανικής ομάδας εκτός έδρας με 110-92 και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά, την οποία μπορεί να… τελειώσει με νίκη στο μεθαυριανό παιχνίδι στο Περιστέρι. Εάν τα καταφέρουν, οι «κυανοκίτρινοι» τοποθετούνται στον 11ο όμιλο της φάσης των «16», στον οποίο θα αντιμετωπίσουν την ισπανική Τενερίφη, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και το νικητή του ζευγαριού Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μπρεογκάν (Ισπανία). Εφόσον η Ρίτας Βίλνιους κάνει το 1-1 στη σειρά, το Περιστέρι έχει μια τελευταία ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στους «16», στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου (19:30) στο Βίλνιους.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη θέση στον όμιλό τους στην κανονική περίοδο και την απευθείας πρόκριση στους «16» του BCL έχουν εξασφαλίσει οι Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Ντιζόν (Γαλλία), Τενερίφη (Ισπανία), ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ), Στρασμπούρ (Γαλλία), Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) και Μούρθια (Ισπανία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ